Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Diskuze o vojenském zásahu bývá vždy problematická. Kdysi, americký viceprezident Dick Cheney tak dokázal ohloupit americkou politickou scénu, včetně opoziční Hillary, že mu zobali z ruky a odklepli invazi do Iráku.

7 1
možnosti
DR

Taky to podle toho dopadlo. Irák, to je další kapitola "vývozu demokracie" sama pro sebe.

4 1
možnosti
OK

O52t87a 39K38i52n45c

6. 8. 2018 12:04

Okamura i komunisti tady nechtějí teroristy (alespoň to tvrdí), ale boj proti teroristům odsuzují. Ode mne karma.

8 3
možnosti
VR

Vyjádření komoušů a akademika Okamy zjevně pramení z absolutní neznalosti historie konfliktu v Aghánu, ignoruje současnou politickou situaci a nezná cíle přítomnosti spojeneckých sil. Taliban, to je zvěrstvo a popravy, proti kterému samotní Afghánci bojovali v dlouho trvající občanské válce. Chceš se oholit? Bičování nebo smrt. Televize, rozhlas? Haram. Vzdělání pro dívky? Haram, bičovat, popravit. Jiné nežli islámské památky? Rozstřílet dělem. Tak proto tam, jsou spojenecké síly. Sami afghánci nemají dost sil toho dábla vyhnat. Přitom propaganda tálibů vykládá negramotným obyvatelům té chudé země úplný opak. Prý je chceme zbavit svobody a okupovat...a jsme zase u komoušů a Okamury...

13 6
možnosti
DR

Taliban stále roste, už ovládá 2/3 území, afghánské armáda se z venkova postupně stahuje poněvadž není schopna jej dostat trvale pod kontrolu, v zemi postupně roste i vliv IS který v zemi předtím vůbec nepůsobil, takže jste zapomněl na jedno a to nejdůležitější pane Růžek a tj. na konkrétní výsledky celé této mise za celých 17 let. Kde jsou? Sem s nimi.

Anebo vážně věříte tomu politickému plácání o tom že vliv těchto teroristů v Afghánistánu omezíme tím že budeme sedět na základnách a občas vyjedeme na kontrolní patrolu okolo ní? Jste naivní.

11 1
možnosti
DR

Nejsem a ani jsem nikdy nebyl voličem SPD nebo KSČM, netvrdím že souhlasím úplně se vším zde v článku citovaném, proto jsem vyňal jen něco ale jednoduchá otázka:

Tomio Okamura: „Nesouhlasíme se způsobem, jak byla a je vedena kampaň v Afghánistánu. Má zcela špatný strategický cíl. Válka trvá již sedmnáct let a není vidět konce války. Jsme přesvědčeni, že Afghánistán je třeba nechat Afgáncům a nenutit jim politické, ani jiné pro ně cizí modely života. Ať ve své zemi žijí, jak chtějí, a za své peníze."

V čem v tomto citátu nemá Okamura pravdu neboli jinými slovy v čem se mýlí? Ale prosím o konstruktivní odpovědi, nikoli o plácání o tom jak tam tuze bojujeme proti terorismu.

13 7
možnosti
PB

Souhlas, karma. Je ku zvracení, že zrovna komunisté, jejichž ideologie stojí pevně na internacionálním šíření, žvaní něco o zatahování cizích zájmů do nezávislých států.

16 2
možnosti
Foto

Ono je to takové "půvabné". Na jedné straně řev proti "zavilým moslimánům" a proti "ještě zavilejším migrantům" plus volání po tom, aby se ty problémy řešily tam, kde vznikají. Na druhé straně zásadní a nesmiřitelná kritika naší spoluúčasti na akcích v těch zemích, kde problémy vznikají.

19 0
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,96
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.