Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tragičnost události pro rodiny zemřelých vojáků nic nemění na skutečnosti, že obě zmíněná politická vyjádření jsou v zásadě pravdivá. Ani autor článku je nijak argumentačně nerozporuje, jen je obecně prohlašuje za zrůdná a extremistická (a přidává nesmyslná srovnání s automobilismem a plynem).

Kdybych chtěl oponovat a kritizovat, tak třeba tak, že některé politické subjekty se nerozpakují parazitovat i na takto tragické události.:-(

11 2
možnosti

Okomentuji pouze vyjádření SPD, neb KSČM mi je ukradená.

Prvně si nemyslím, že nasazení armády 4500 km od naší země je obrana vlasti.

Válka trvá 17 let, tedy evidentně současný systém nezná řešení - pokud nějaké je a pokud jsou nějakému řešení nakloněni místní. tedy někdo soudně a objektivně vysvětlit, co má vyřešit 17 let trvající válka, když dodnes nic nevyřešila?

Každého lidského života je škoda, ano, šli tam dobrovolně a hlavně přesvědčení, že jdou bojovat za nás.

Ale já si nemyslím, že tam bojují za nás.

9 2
možnosti
Foto

to, že si něco nemyslíš, ještě neznamená, že to tak je....

4 5
možnosti

komu neni dano... dal to, Tomasi, znate

diky za tento blog

karma

5 3
možnosti
Foto

Děkuji za článek. Možná ještě malá poznámka. Všichni, kteří si myslí, že v Afgánistánu nemají naši vojáci co pohledávat, se hluboce mýlí. Pokud se naše civilizace bude pouze z dálky dívat, jak zde vládne Talibán nebo jiní islamisté a vycvičují své ozbrojené bojůvky k teroristickým útokům, budeme pak věnovat mnohem víc úsilí ochraně před těmito teroristy a bude to stát i mnohem víc životů - a to nejen vojáků, ale i civilistů.

8 4
možnosti

Obecně platí, že co jedni označují jako terorismus, druzí pak jako národně osvobozenecký boj. Typickým příkladem bylo třeba Kosovo a tamní UCK nebo Bandera na Ukrajině ( pro nás terorista, pro současnou ukr. vládu nár. hrdina).

Já si o Talibánu taky nemyslím nic moc dobrého, ale při jeho vzniku pomáhali hodně američané, protož bojovali proti sovětům.Ale její činnost nepřekračuje hranice Afghanistánu.

Kdyby se do poměrů v Afghanistánů nepletli z prvu rusové a pak američané a NATO, tak si myslím, že v Afghanistánu by byl již několik let klid.

2 1
možnosti

Tak ten pán z SPD, neznám ho, nepůsobí jako prvoligový, v podstatě řekl - taktika R^, strategie? Nevidím na tom nic zas tak moc "populistického", když za 17 let bojů, nákladů, lidských životů, není svět schopen situaci vyřešit - nějak ... Něco je špatně a nesváděl bych to zas tak moc na Putina.

11 1
možnosti

Talibán nepřímo vytvořily US, když vyzbrojovaly místní proti vojákům SSSR. Ty tam pozvala marxistická vláda Afganistánu a byli zde přes devět let. Za Gorbačova, v roce 1989, kdy byl SSSR praktický rozložen a doslova zničen ekonomický a vojenský jeho zradou a později zradou Jelcina, se vojáci SSSR museli stáhnout. Na rozdíl od vpádu US a NATO vojsk, před 17 léty, který byl totálním porušením mezinárodního práva. Co tam brání čeští žoldnéři v rámci NATO, dnes? Tak pro zajímavost: V roce 2001 za vlády Talibánu, Afganistán produkoval 185 tun opia (máku), v roce 2007 za diktatury us demokracie a NATO se Afganistán stal světovým producentem opia, konkrétně vyprodukoval 8200 tun!! Zaplavil tím celý svět. Ví to ti čeští kluci, co si tam jdou vydělat na tom, že pomáhají ničit zdraví mládeže po celém světě z drog z Afganistánu a rozkládat morálku nejen na místě? Zajímá to někoho? Hanebné!!8-o[>-]!!

10 5
možnosti

To máte z politického školení?

4 9
možnosti

Tolik primitivní hlouposti a falešné mazanosti, kde si plete hrušky s jabkama, může snad vyplodit jen jedinec se jménem láhev...8-o[>-]!!

8 6
možnosti
Foto

Super. Když někdo sklouzne k posměškům kvůli jménu tak to samozřejmě vypovídá o jeho nadprůměrné inteligenci. Jsem rád, že je mezi námi takový génius!

9 4
možnosti

Nemohu s vámi souhlasit. Ti hoši nešli porazit Taliban (ten ostatně zůstal neporažen), šli dělat pro chlapa dobře placenou, atraktivní, dobrodružnou, adrenalinovou práci. Jejich smrt byla zbytečná a Afgáncům nepomohla. Chápu, že jako členové NATO se musíme něčeho zůčastňovat, ale smysluplnější jsou základny v Polsku nebo Lotyšsku, nikoliv boj v Afganistánu nebo Mali! Ti lidé si musí ve své zemi udělat pořádek sami, resp. ať ho rovnají Američané, když ho rozbourali. My jsme nevyzbrojovali Modžahedíny ani nic nebombardovali. S SPD a KSČM to nemá nic společného kromě tomo, že projevují více zdravého rozumu než jiné strany.

21 10
možnosti

Nějak jste pozapomněla na mnohaletou přítomnost vojsk SSSR a jeho následovníků. Jestlibněkdo Afgánistán rozvrtal, byla to v první řadě tato vojska.

7 6
možnosti

Velmi nemoudrý příspěvek.

Pro vás typický. Mně se vyjádření těch dvou zdá rozumné.

Nastudujte si dějiny Afgánistánu ve 20. století, milý pane!

11 8
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,17
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.