Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VPS

A to si, pane Flaška, představte tu hrůzu na Slovensku, kde vláda uvažuje o obědech pro žáčky posledního ročníku MŠ a žáky všech ročníků základky ZADARMO.

Chce se opičit po Švédsku, Finsku, Estonsku a po státních školách v New Yorku.

Neklepne Vás z toho pepka?

1 2
možnosti
Foto

Špatné příklady táhnou. Neexistuje nic takového jako je oběd zdarma.

1 0
možnosti
Foto

J88i33ř74í 44L97i89b97e91r

16. 9. 2018 17:08

Bohužel je to přesně tak jednoduché, jak píšete. Pochopí to každý normální člověk, jen politikům to "jaksi" nejde :-(

2 1
možnosti
Foto

Ano, pro politika je důležitější, a to před volbami, raději oslovit 15 tisíc řidičů, než 2 miliony důchodců a 0,5 milionu studentů s volebním právem. ;-)

0 0
možnosti
PK

Současný režim je enormně náročný na počty řidičů. Přidáte u MHD, nějaké přetáhnete, ale budou chybět jinde. A ze všech lidí řidiče nenaděláte. A dovážet je z Filipín?

Jako častý uživatel MHD Praha si myslím, že počet spojů je až moc velký a nechalo by se - zvlášť někde - ubrat.

1 1
možnosti
VH

Špatné, ba přímo blbé počty.

a/ Osobní náklady na jednoho řidiče (resp. kohokoliv) při hrubé mzdě 50 tis. Kč jsou (50 000 x 12 x 1,34) jsou 804 tisíce Kč ročně. Na pět tisíc řidičů to tedy dělá - ať počítám, jak počítám 4,02 mld. Kč. Tedy nikoliv pouhé 3 mld.

b/ Pokud přidám 16 tisíc stávajícím řidičů (a to se domnívám, že 34 současný plat jste značně přepísk), tak při Vaše výpočtu pouze hrubé mzdy mohu přidat z jedné miliardy pouze [1,0 mld. / (16 000 x 12)] 5 200 řidičům. Že by bylo ve veřejné dopravě jen pět tisíc řidičů? Pozn.: Reálně ovšem mohu přidat jen necelým 3 900 řidičů.

To jen z hlediska formální nesmyslnosti Vaší úvahy.

Věcně je ještě nesmyslnější.

9 0
možnosti
Foto

Tomáši, Vy uvažujete jako ekonom a ne jako politik. V to je jádro pudla. R^

10 2
možnosti
AL

;-D To je fakt vtip dne.

3 1
možnosti
Foto

No, Tomáši, zatížení vlaků a autobusů nijak dramaticky nenarostlo, ale tipuji, že přepravci budou vykazovat dramaticky více přepravených studentů a důchodců nad 65 let. Já sice nevím, jak má stát připravenou kontrolu, ale v nedávné reportáži na ČT bylo, že budou nějací revizoři a na jejich platy do konce roku je asi 100 000, takže kontroly asi nic moc. A i kdyby, co a koho budou kontrolovat? Podle mého je to tunel na státní kasu, o čemž svědčí i to, že soukromí přepravci neprotestují, naopak tyto slevy vítají.

Ale k tomu hlavnímu, jak bude stát hlídat, jestli si přepravce denně nenahlásil o 300 studenů a důchodců víc, než skutečně přepravil? Vždyť se mu to vyplatí, i kdyby za ty fiktivní pasažéry měl zaplatit jízdenku ze svého. Zaplatí 25% a stát mu vrátí 75%. To je vejvar jako hrom, 50% čistá ruka.

7 2
možnosti
Foto

To je nějaké nutkání podvádět?

1 3
možnosti
MB

Občas píšu, skutečně ze života - já byl u DP bus, hodně let. Veřejná doprava = Je služba. Jde o to, kolik zřizovatel je ochoten tam nasypat - Nebyl a stále moc není! Pak řidič jako doktor - Mzda opticky dobrá = Vše postaveno na přesčasech, (moc nežije). Zrušením ZVS, padla možnost získání řidičáku + Profesního osvědčení = Dnes nesmírně drahé. Řidiči nejsou - nebudou.(odkud se mají zjevit)? Babišův populismus je skutečně velký - Dálnice chybí, o rychloželeznicích nemá smysl mluvit. Naše cesty - jsou kvalitou mezi nejhoršími! Vyvalí se 6 mld Kč na slevy těm,. kteří již je v podstatě mají! Opět to bude hradit zřizovatel - Řidič, opět bude mezi posledními, klasika. Tak nějak mu prostě bude lépe. Sděluji FAKTA, kdo chce je vidí ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Máte smůlu. Populisticky sice kopete do ANO, ale ještě lepší je ČSSD (ve vaší oblíbenosti jsitě hend na druhím místě). Jak se mlžete přesvědčit na foto na mém blogu: ČSSR slibuje MHD zdarma! ;-)

A řídiči? Nevím pod čí rozpočet si myslíte, že spadají jejich platy. Ale demagogicky z toho děláte dojem, že rovnou pod Babiše ;-D

A nevím jestli jste studoval vysokou, jistě za státní peníze vás ale vzdělala a něčemu vyučila aspoň nějaká státní škola. Pochybuji, že byste musel za své zvdělání, na rozdíl od dnešních studentů platit nebo si na leccos připlácet. Ve světle narůstající inflace je pak tohle jakási nepatrná, ale přeci jen kompenzace jak studentům (to už dávno nejste) tak důchodcům (snad jednou budete).

;-)

6 1
možnosti
Foto

A první odstavec ještě jednou:

"Máte smůlu. Populisticky sice kopete do ANO, ale ještě lepší je ČSSD (ve vaší oblíbenosti jistě hned na druhém místě). Jak se můžete přesvědčit na foto na mém blogu: ČSSR slibuje MHD zdarma!"

Děkuji za pochopení.

1 0
možnosti
AL

Klasika.

Zarytý odpůrce Babiše nadává, že se zdražuje, vyžadují účtenky a dokonce nadává, že se i slevuje.

Cokoliv "Babiš" udělá je špatně.

I to o mnohém svědčí.

:-)

7 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
Foto

Jaká "vyšší daň"? To už to zcela pletete.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 33,48
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.