Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Zkoumání toho, kdo by na to měl nárok a kdo ne, by bylo údajně dražší, než když se to plošně dá všem." To je naprosto logický názor a další odstavce blogu ho vlastně potvrzují.

6 0
možnosti
JR

J79a49n 13R93á95ž

5. 1. 2019 17:37

Můžete prosím objasnit důvod, proč by se mělo něco takového, jako obědy zdarma poskytovat vůbec?

1 0
možnosti
IM

I69v43a13n 89M50i60n79á43ř

4. 1. 2019 21:40

Obědy pro děti zdarma je jedno z proradných socanských "gest", vypočítaných na citovém vydírání společnosti - pro její přirozenou náklonosti k dětem. V poslední době nám ČSSD chce také - vnutit suplování zodpovědnosti - za neplatiče alimentů.

Vzhledem k tomu, že existují zákonem stanovené přídavky na děti, není možné, aby byl vytvářen nebezpečný precedens z problému - který zdaleka není celoplošný. Naprostá většina rodičů, svým dětem obědy platí.

Je velmi pravděpodobné, že pravým důvodem neplatičů obědů není zdaleka jen chudoba, ale nezodpovědnost a lhostejnost - k vlastním dětem. Teprve v opačném případě by mohl být problém řešen .. což by ovšem pro socany, nebylo zdaleka tak populární.

7 1
možnosti
JJ

Ono by to bylo jednoduché, kdyby všichni rodiče přídavky na děti používali právě a jen pro děti.

Na spoustu míst jsem psala, že pokud v pondělí ráno přijdou děti do školy hladové(jak argumentovala paní ministryně v nějaké diskuzi), je to případ pro sociálku. Ta by měla zjistit proč se tak děje, jaká je situace v rodině a co je potřeba udělat.

Ono totiž to hladové dítě, potom sedí celé dopoledne ve škole, než přijde onen oběd zdarma. Pokud rodiče dopustí, že jde hladové do školy, asi mu nějakou svačinu nedají. A obvykle než přijde oběd, hladové dítě nějakým způsobem(domyslete si, možností je spousta) získá svačinu od spolužáka.

4 0
možnosti
Foto

Váš návrh je logický a přirozený. Jenže všemohoucí stát, bůžek to levičáků, chce být tím, kdo dává a zavazuje si vděčné poddané. Takže Vy i já máme jaksi smůlu.

3 1
možnosti
TT

Ale ono nejde o zajištění jídla pro děti, proto by bylo navýšení přídavků bez jakéhokoliv smyslu. Ono jde o to, aby do školy chodily pravidelně všechny děti - že prý se před tím obědem třeba něco naučí i ty, které tam budou jen kvůli tomu obědu.

2 0
možnosti
PB

V tom případě navrhuji i obědy ve fabrikách zdarma. Třeba se to někam hne správným směrem.;-D

2 0
možnosti
PL

Ať mi administrátor odpustí, ale obědy plošně zdarma jsou velká hovadina, kterou může vymyslet jen tupé hovado. Tady souhlasím s Kalouskem, který se vyjádřil, že si umí představit tuto pomoc sociálně slabým, ale nikoliv plošně.

6 1
možnosti
KT

Jsem v důchodovém věku, ale stále pracuji. Jsem ochotná platit obědy jednomu konkrétnímu dítěti, kde na ně rodiče skutečně nemají.

10 0
možnosti
KT

Jen dodatek: Obědy zdarma považuji za naprostý populistický nesmysl.

10 1
možnosti
DR

O tomto tématu bude pojednáváno i v dnešních Událostech ve 22.00 a měl by být přítomen i ministr Plaga takže kdo má zájem.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-) Obědy zdarma jsou nehorázným populismem.

13 1
možnosti
PL

Jo, akorát upřesnil že toto už přesahuje i meze populismu a jedna se o čirý vlezdozadelismus.

3 0
možnosti
Foto

Nakonec to vypadá,že se o tuto populistickou akci porvou ČSSD a ANO jako psi o kost.Vítěz je předem jasný.Obědy zdarma zajistí hodný strejda Andrej.Bude líp....

5 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,16
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.