Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J88a24n 79R49á19ž

5. 1. 2019 17:34

Souhlas s článkem, který ilustruje absurdnost současného byrokratického systému, až na poslední odstavec.

Dítě je objekt povahy soukromoprávní a nevidím důvod, aby stát suploval povinnost rodičů živit své děti.

Stát už tím, že v rámci financování regionálního školství poskytuje finanční prostředky na školní stravování tím, že hradí tzv. přímé výdaje (provoz a mzdy) a žák hradí jen náklady na potraviny, dotuje tento druh stravování dostatečně.

1 0
možnosti
Foto

Je to samozřejmě nesmysl. Rodina nemá 500 Kč/měsíc na obědy pro svého potomka ale prokouří a propije tisíce. A což PHM do automobilu atd.

0 0
možnosti
Foto

problémem však je, že všechna tato "dobra", obědy grátis, zlevněné jízdné a pod., nejsou dělána pro dobro, ale pouze pro získání hlasů

2 2
možnosti

Jednou přeci musela přijít doba, kdy se něco udělá konečně pro občany a voliče a jsem šťasten, že jsem se takového pokroku, po dobách privatizací a kradení ve velkém, co předváděly ony modroFialovy, Kalouskovy, fláternické a jim podobné spolky, dočkal.

0 2
možnosti

J20o33s40e31f 70N76i38k38l

5. 1. 2019 11:42

... k posledním u odstavci....vám nedochází, že by zvýšené přídavky na dítě mohl rodič raději propít a prokouřit....

1 0
možnosti

To kolečko nebude každý rok! Bude každého čtvrt roku (což je cyklus podávání žádostí o přídavky).

1 0
možnosti
Foto

Karma, Tomáši, jen se bavím tím, jak ANO krade socanům i ty nejstupidnejsi nápady. ;-D Inu, je potřeba jim přebrat i ty nejhloupější voliče.:-)

7 4
možnosti

Problém je v tom že zda-li je volič takový anebo makový, se při sčítání hlasů jaksi neposuzuje. Pokud mi tedy něco neuniklo. :-)

1 0
možnosti
Foto

Víte , ono je ale také otázka , co by vážení rodičové s tím zvýšeným rodičovským příspěvkem udělali ? Jak to napsat kulantně ... mnohdy jsou to rodičové méně orientovaní , zodpovědní ....i etnicky "jiní". Často holdují látkám , jež lidstvo odedávna užívá k vylepšení nálady , ať ze skupiny alkoholů či alkaloidů. Nově i hracím automatům.

Takže , co s tím ? Přiznávám se , nevím ? Páchat dobro je někdy složité a člověk se mu někdy umí bránit. Vzpomínám ( a přiznávám) , že ještě na gymplu jsme rodičovské peníze na stravenky měnily za onačejší , nezbytné věci. Cigarety , útratu na tanečních zábavách a pod. Dokonce jsme se jako parta vždy začátkem měsíce složili na jednu sadu stravenek a postupně doma ukazovali rodičům.

Nemám dostatek statistických dat o tehdejším poklesu našich známek. Valná většina z nás ale / nejen/ gympl s přehledem dokončila.:-(.

Docela možné je i to , že nevalný prospěch "bezobědových" dětí je hlavně způsoben stylem života rodičů - viz první odstavec.

9 0
možnosti

No jo - a ptá se někdo, co udělají rodiče s příjmem vyšším, než 2,7 násobek minima. Zda ho neprochlastají a neprokouří?

Ale je to jednoduché - podmínkou přídavků na děti je doklad o zaplacení obědů. Dokladů se dává tolik, že tento jeden by byl maličkostí.

0 0
možnosti

;-D je to tak. Karma.

2 0
možnosti

Poslouchal jsem diskuzi na ČT24 a musím dát zapravdu i Vašemu návrhu, aby vše pečlivě kontrolováno a dokumentováno bylo, neb pořádek musí být a nechceme aby to bylo jako za těch nešťastných let, kdy tu vládli ale hlavně především kradli všelicí ti modroFialové s podporou fláterníků, TOP a podobných, kteří již naštěstí končí někde na smetišti dějin.

0 4
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,40
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.