Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Flaško.

můžete vysvětlit, jak nebezpečnost společnosti Huawei a jejího zařízení dokazuje zatčení její finanční ředitelky v Kanadě, která tam byla zadržena na žádost USA s odůvodněním, že společnost Huawei nedodržuje sankce proti Iránu, které jednostranně vyhlásily USA. Mimochodem i Evropská unie považuje tyto sankce za nesprávné a vytváří mechanismy na pomoc evropským firmám, které by byly případně těmito americkými sankcemi za obchod s Iránem postiženy.

Pane Flaško.

vy zřejmě vůbec netušíte, že v USA byl již v roce 1994 přijat zákon, který "poskytovatelům telekomunikací a výrobcům zařízení" přímo nařizuje umožnění odposlechů vládními orgány. Ten zákon byl později rozšířen, aby platil i pro širokopásmový internet a poskytovatele VoIP. The Communications Assistance For Law Enforcement Act (CALEA).

Není to čistě náhodou obdobné tomu čím se odůvodňuje to nebezpečí Huawei, že musí spolupracovat s čínskou vládou? Kdyby spolupracovala s tou americkou jako to dělají firmy v USA tak to by bylo asi v pořádku.

Těm co vášnivě tvrdí, že je něco takového, jako odposlouchávání, v USA nemožné, vřele doporučuji aby si vyhledali co je to NarusInsight, který umožńuje FBI na jediném zařízení sledovat miliony uživatelů telekomunikačních služeb a internetu. A že to vskutku masivně dělají po celém světě svědčí i odhalení odposlechů Merkelové. O šmírování Facebooků, Googlů, Microsoftů a prakticky všech dodavatelů softwarů ani nemluvě.

No není to od těch Číňanů drzost, že by snad chtěli mít obdobnou možnost jako mají dávno Amíci. U Amíků o tom, že se to děje, existují důkazy a u Činanů?

0 0
možnosti
Foto

V podstatě pozdě bycha honiti, všichni, kdož jste stali majiteli jakéhokoliv zařízení, pocházejícího z Číny, tak hlasovali svou peněženkou v její prospěch, stali se čínskými patrioty, lze říci občany bez občanských práv. Tak se nedivte, že se staví proti znehodnocování svého těžce nabytého kapitálu, Zeman se toliko ujal role jejich mluvčího. Pokud jste této situaci chtěl zabránit, měl jste bojovat do roztrhání těla za zachování RVHP proti globálního kapitalismu, jehož základním znakem má být oslabování role národních států. Máte, co jste chtěl. A pokud chcete začít ty národní státy posilovat, tak opět se nám vynoří seskupení typu RVHP.

A Číny se bát netřeba, je to stát stojící díky rostoucímu blahobytu svých občanů před rozpadem. Čím méně jí budete strašit a tlačit na ní zvnějšku, tím rychleji se rozpadne. Čím více tepla v sobě máte, tím více ho můžete dát. Čína nemá většího přítele než Trump se svými válkami.

1 3
možnosti
MK

Jednoduchá otázka: Máte nějaký KONKRÉTNÍ důkaz, který PROKAZATELNĚ svědčí v neprospěch Huawei, např. bezpečnostní incident, instalovaný špehovací SW, ...? Víte, na výrazy typu "tvrzení expertů" může být něco pravdy (já vím, zvlášt, když je to v souladu s Vaším politickým pohledem na věc), ale i kopec nepravdy. Ono staré známé "důvěřuj, ale prověřuj" dozajista platí i pro ty experty a jejich tvrzení.

Btw. Já používám stařičký Siemens a jsem s ním nadmíru spokojen. :-)

2 3
možnosti
Foto

No jo, ale nejde o mobil, jde o to, že díky smartfonům máte možnost být majitelem pochodujícího Ottova slovníku s foťákem a mapou a kompasem atd., vždy bezpečně schopného najít nejbližší hospodu. A tam oslnit své posluchače znalostmi o současném stavu pátrání po lochneské příšeře.

No a stav bádání o ohrožení českého občana prostřednictvím jeho vlastnictví čínského mobilu je na obdobném stupni poznání. Je to hon za lochneskou.

1 2
možnosti
MK

M11i98l36a40n 95K29e60s86l

12. 1. 2019 23:06

Ani z daleka nejsem odborník na chytání lumpů,podvodníků,zlodějů,špionů a pod.Mockrát jsem však četl,že ti co to mají u nás na starost, Bůh ví jak dlouho je sledují než se rozhodnou zakročit.Potřebují zjistit všechny jejich podporovatele,spolupracovníky a podobně.Nyní je to nějak zkvaltované.Američané se domnívají,že Rusáci mohli ovlivňovat volby v USA a že Číňané pomocí telefonů vědí vše o USA.Totéž si myslí třeba i Belgičané a jiní.No a jednoho podezřelého Číňana v Polsku zavřou.Závěr-když si to myslí jiní,proč bychom si to nemohli myslet také.Bum,řach a naši kontrabráši vyrazí s bubny na zajíce.Jest li tady nějací špioni byli tak již zde zaručeně nejsou.Takhle mohou jednat jen čučkaři.Jest li mají již nějakého špiona v lochu tak se omlouvám.

2 1
možnosti
VS

Jen aby ten fotoaparát nebyl vlevo dole.;-)

5 0
možnosti
MB

Pokládám za naprosto přirozené, že mocnosti USA, Rusko, Čína mají zájem ovlivňovat dění v zemích jiných. Jde - "O jejich povinnost". Pak zase obrana ČS tajných služeb .Nic nového k objevu. Doba se změnila , nač vysílat silová vojska, když tomu nahrávají novodobé technologie. Tedy se tomu tak děje .Garantem je Vrchní obránce - Prezident . Náležitosti ožehavé, tedy se jedná diskrétně - TAJNĚ !

První rozpor dojmu je spatřován v náklonnosti Zemana k Rusku a Číně. Porušuje usnesení, staví se proti Sankcím,(vyjadřovat se může u piva). Pečuje o Peking, kdy čísla zahraničního obchodu jej usvědčují sama. Od r. 2016 náš export klesl o 30 mld. Kč a Rumunsko si vede lépe jako ČR! Kdo za Bukurešť jezdí nevím,každopádně Krtka s sebou neveze! Humbuku plno - Výsledky žádné ! (Čísla jsou u MPO) ...

Vrchní Velitel - Zeman, má od roku 2014 uzavřený kontrakt se společností Huawei Technologies (Czech) s.r.o. o propagaci. Hrad na jejím základě dostává jako protiplnění - telefony, servery, přenosy dat - s dalšími požitky. Nevěřícně nad tím zírám! Považuji to za ZCELA NEMOŽNÉ! Střet zájmů, prostor ke korupci - Pak i nutnost mýtit aktivity našich Tajných služeb = VEŘEJNĚ! Hledím, jako na nová vrata! :-)

11 1
možnosti
VV

Pred rokem preci Milous Zeman v televiznim duelu vysvetloval, ze nejen Huawei jsou cleny spolku pratel Milouse Zemana. Na ty miliony uz se nepamatuju.

5 2
možnosti
FS

Slyšel jsem slova prezidenta, že ty naše služby poškodily ek. zájmy ČR a ohrozily kšefty Škody a PPF v Číně. Jaksi mně to nebere hlava:

- PPF a její Homecredit v Číně - vždyť to je nizozemská firma, která odešla do Amsterodamu proto, že je tam daňový ráj. Tam platí daně, tak proč za ni pan prezident tak bojuje?

- Škoda v Číně sice auta montuje a prodává, ale je to podnik celého VW a výsledky jdou do koncernové kasy. Kolik z toho má ČR a jak moc by postihla blokace přímých dodávek aut z ČR do Číny, kterých je prý docela málo?

Včera mluvily ek. experti z čs. bank o investicích Číny v ČR: nic, nic, nic - méně než např. Malta. Všechny jejich akce tady jsou prosté nákupy, akvizice a nevznikla žádná pracovní místa.

11 0
možnosti
VV

Ale do prezidentske pokladny jiste neco priteka, mozna i na jeho soukroma konta.

4 0
možnosti
Foto

Vážený Tomáši, poměrně přesná analýza, ale zcela jste pominul prezidentův respekt k českým ekonomickým zájmům, za něž se obětuje svou vyčerpávající ekonomickou diplomacií. Dnes je to tak chvalitebně.R^:-)R^

3 1
možnosti
MK

Myslím, že by bylo fajn snažit se spíš hledat pravdu než hledat podporu svého vidění světa. :-)

1 1
možnosti
DH

D16a26v86i95d 50H31o71r44á22k

12. 1. 2019 17:36

Pane Flaško, doufám že nepíšete ony Vaše bláboly skrze nějaký přístroj či připojení Huawei, či ZTE...

...to by ti Číňani museli praskat smíchy, nebo se jim nad těmi blbostmi srovnat oči.

2 10
možnosti
Foto

Ale co jeho počítač a jeho operátor?

1 0
možnosti
Foto

Prezident vycházel ze stanoviska německých tajných služeb. Postoj USA je tendenční a Polsko je poskok USA. Jako nás kdysi strašili Západem, tak se dnes straší Ruskem a Čínou aniž by i tentokrát byly předloženy jakékoliv hmatatelné důkazy.

7 13
možnosti
VV

Povidejte prosim, kterych?

4 1
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.