Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych se trošičku zastal té p. ministryně za její vyjádření o poměru cena x využívání datového připojení. Ono na tom něco je !! Vezměme si vodárenské společnosti - ty se naprosto netají tím , že cena vodného a stočného bude stoupat s tím , jak bude klesat spotřeba! Průměrný Čech spotřebuje o desítky litrů vody ročně méně než před deseti lety a cena stoupá.

Připomíná to Švejkův proslov o psech - čím menší , tím dražší - , ale u monopolních dodavatelů je to přirozené. To bychom tu mohli mít těch operátorů "neurekom" ;-D

1 0
možnosti
JK

To nesedí, pokud nebudou data (voda) odebírána vůbec, pak budou dražší než barák na Václaváku? A Švejka bych do toho netahal, nebo se začnu smát jako "bestie".

Monopolizace a rozpad monopolů je stejný proces jako střídání konjunktury a deprese a mnohdy jdou ruku v ruce. Protože cykly mohou být dlouhé a nikomu se nechce produktivní život prožít ve fázi deprese, vymýšlí se zákony, procesy a mechanismy jak kolísání zamezit a zabezpečit tzv. "trvalý růst". Jen do toho furt hází vidle ti, kterým monopol vynáší a tak mají díky bohatství i vliv na politiku. Derou se k moci s tím, zajistit si maximální konjunkturu po dobu svého produktivního věku a následky je nezajímají, protože je konkrétně deprese nepotká a ostatní jsou jim ukradení.

Jestli vám to něco připomíná v naší kotlině, nejste daleko od pravdy.

1 0
možnosti
JD

Je zajímavé, že nikdo nenapíše kolik peněz musí operátoři investovat do svých sítí. To, že jsou x násobky než ve zmiňovaném Polsku, to nikoho nezajímá.

0 0
možnosti
VV

Opravdu? Proc? On jim to Ericsson nebo Nokia prodava draz? Tak to bude spis jejich neschopnost vyjednat rozumnou cenu.

2 0
možnosti
Foto

To je klasická ukázka našeho přístupu k volné tržní soutěži. Podobně to funguje u zdravotních pojišťoven atd. Antimonopolní úřad občas dá tu a tam nějakou pokutičku a za čas to jede znova.

Co se týče paní poslankyně, tak ta zejména přehlédla, že naopak ten, kdo místo drahých mobilních dat použije wifi, se chová tržně jak se patří.

Příchod dalšího operátora to nevyřeší, ten se přidá k současnému spolku škubačů.

Tady pomůže jen jediné, byť nepopulární řešení. Regulace - např. pořádným zdaněním operátorů.

Zajímalo by mě, jak by to řešil světový ekonom VK st.

R^

2 0
možnosti
VV

Pridelil by ty licence svym kamaradum? ;-D

2 0
možnosti
Foto

Karma, Tomáši, docela by mě zajímalo, jestli ty dopisy od operátorů pro ČD nepřišly v jedné obálce. ;-);-);-D

4 0
možnosti
Foto

A podepsali se jako Bratrstvo Kočičí pracky! ;-D

1 0
možnosti
OF

Včera jsem něco zaslechl v rádiu. Stát prý dává rádiové frekvence ČT a různým rádiím zadarmo, po operátorech chce miliardy.Proto jsou ty tarify tak drahé.

Je to pravda ?

0 0
možnosti
VV

Co vim, tak ty frekvence operatorum se v celem svete drazi.

Ct ani ruzna radia zadne frekvence nemaji, ti vyuzivaji frekvence vysilacu a snad se moc nemylim spravy radiokomunikaci.

0 0
možnosti
VV

Domnivam se, ze v soucasnosti je predcasne o operatorech mluvit Co se stane s Vodafone po Brexitu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,21
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.