Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

J50i48ř71í 91G91r68o14h

8. 3. 2019 16:41

Pane Flaško o žádnou domovní prohlídku u Faltýnka nešlo, odevzdal jen mobil a notebook dobrovolně. Žádní obvinění nejsou, protože policejní orgán provádí přípravné řízení:

- prověřuje podezření ze spáchání trestného činu,

- opatřuje podklady pro podání obžaloby, tedy zjišťuje, zda je podezření z trestného činu proti určité osobě odůvodněno do té míry, aby byla podána obžaloba a věc předána soudu, nebo zda je tu důvod pro jiné rozhodnutí a jiný postup,

- vyhledává a zajišťuje důkazy důležité pro objasnění všech základních skutečností důležitých pro posouzení případu, včetně osoby pachatele a následku trestného činu.

7 0
možnosti
JG

J57i53ř22í 19G22r57o22h

8. 3. 2019 16:51

Přípravné řízení má dvě fáze:

- fáze prověřování

- fáze vyšetřování

Pokud policejní orgán v rámci prověřování dojde k výsledku, že došlo ke spáchání trestného činu, je zahájeno trestní řízení a probíhá fáze vyšetřování.

V druhém případě se nezahájí trestní řízení z důvodu:

- odevzdání věci příslušnému orgánu (přestupek nebo správní delikt)

- odložení věci pro nepřípustnost

- dočasného odložení věci

3 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,85
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.