Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, co jste opravil. Ano, Matějka to trochu přehnal s nadsázkou.

Ovšem zůstává skutečností, že na stole je absolutní zákaz některých nožů a omezení nošení jakýchkoli nožů na "pádný důvod".

Nyní komise vybízí státy aby to zvážily. (Mimochodem v pracovních materiálech komise je odkaz na regulaci např. v Německu nebo Británii jako ukázku správného přístupu 8-o). Jak dlouho myslíte, že bude trvat, než se to přes doporučení stane nařízením?

24 1
možnosti
VV

Zeptejte se pana Matejky pane Sedivy, ten to preci musi vedet, kdyz to sem predklada. ;-D

4 9
možnosti
Foto

Tomáši, už jsem v jedné diskusi psal, že pan Matějka mi připadá jako kdysi někteří lidé, kteří vstupovali do KSČ s omlouvali to, že tam jdou jen proto,aby tu špínu nějak rozředili.

Pan Matějka je členem obskurní strany, která se ve volitelnosti pohybuje spíše v promile než procentech. Nechápu, proč kandiduje do čehosi, co chce zlikvidovat. Mne to připadá, že bude za poměrně solidní peníz vyskakovat, bít se v prsa. A každý měsíc mít radost z příjmu.

Pokud by chtěl opravdu EU nějak ohrozit, pak je třeba mít politickou stranu, která by v ČR získala přes 51 % a poté vystoupit z EU. Pevně věřím, že český občan není alternativně inteligentní a podobný typy, jako jako pan Matějka, pošle do útrob.

Karma

14 8
možnosti
DR

A toš tu téměř pokaždé vysokou karmu panu Matějkovi tolik nezáviďte pane Vodvářka. :-)

3 4
možnosti

Potměšilá eurototalita se uskutečňuje právě těmito "doporučeními" a "nezávaznými" usneseními. Angažovaným pochopům to stačí k tomu, aby se "doporučení" chopili a začali buzerovat. Ostatně dnešní článek na Idnes - stažení kuchyňských nožů z prodeje v jednom z britských obchodních řetězců - je vzornou ukázkou toho, jak tato zbabělá diktatura v praxi funguje.

Václava Havla se zpravidla nedovolávám, ale tady jde o updatování zelináře z Moci bezmocných, takže se to hodí - nevěřím, že si vedoucí pracovníci onoho řetězce myslí, že se tím něco vyřeší, ale chtějí být "angažovaní". A tak je to s uvědomělým hlášením se ke každé blbosti, se kterou dnešní anticivilizační ideologové vyrukují.

Je to stejné, jako za komunistů, jen s tím rozdílem, že si komunisté nehráli na demokraty.

15 3
možnosti
DR

Přesně tak pane Široký. Už jsem zaslechl i názory že v prosazování podobných bruselských nesmyslů, pardon "doporučení" jsme třeba u nás papežštější než papež. A nejspíš na tom něco bude poněvadž jsem si nyní např. setkal i s tím že už u některých prodejců bez DIĆ nekoupíte ani tak prachobyčejnou věc jako je pájecí cín pro kutily. A tudíž další po nožích budou zase možná rybářská olůvka.

0 0
možnosti
AT

Pane Flaško, o citovaném blogerovi si myslím své, ale i vy se ve svých úvahách dopouštíte podivných závěrů. Opravdu nevím, proč bychom se MUSELI po případném vystoupení z EU zaměřit obchodně na Rusko a Čínu. To by pro nás evropské státy přestaly existovat?

11 1
možnosti
Foto

Pokud bychom vystoupili z EU, došlo by k razantnímu propadu naší ekonomiky. Ten propad bychom museli co nejrychleji nějak vykompenzovat a více možností než užší ekonomická spolupráce s Ruskem a Čínou se zkrátka nenabízí.

6 3
možnosti
Foto

Karma, Tomáši.

Mám zde řadu "favoritů", které nečtu, natož abych na ně reagoval. Ale v tomto konkrétním případě, jak citujete v textu, jsou snad i komunisté pravdivější. A to už je co říci ;-D

5 3
možnosti
Foto

Ano, karma za totální nesmysly.

Pane Trizuljaku, napsal jsem to níže, ale pro jistotu se Vás zeptám ještě jednou:

Jsou obyčejné kuchyňské nože méně nebezpečné než motýlky či vystřelovací nože?

3 3
možnosti
DK

Pane Flaško, četl jste zmíněnou zprávu ?

Já ano. Dle mého, šíříte desinformace, možná nevědomě. Sice ze zmíněné zprávy citujete, ale zase jenom část. To doporučení o nožích je:

.

Návrh doporučuje členským státům, aby zvážily zákaz „zvlášť nebezpečných nožů“, jako jsou např. motýlky nebo zombie nože (zoubkování na čepeli) a zavedení zákazu nošení nožů bez řádného důvodu. http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do...

Strana 51 dokumentu, bod 194

9 0
možnosti
VV

Jste si jist, ze jste dal ten spravny odkaz?

0 0
možnosti
JN

J39o29s89e93f 39N80i35k20l

9. 3. 2019 18:29

....pane inženýre, četli jsme stejný text? ...p. Matějka (sice danou záležitost notně "přitáhl za vlasy", konečně to blogeři dělají, hlavně při výběru nadpisu svých článků) uvádí: "Česká republika nošení nožů v podstatě neomezuje, avšak EU navrhuje

3 0
možnosti
Foto

Pane Nikle četl jste aspoň nadpis blogu p. Matějky?

"Chodíte na houby s nožem? EU vám to zakáže"

3 2
možnosti
JS

Uz jenom NAVRH komise EU na zvazeni zakazu nozu ukazuje na nebetycnou stupiditu a aroganci lidi, kteri v teto komisi sedi. Bohuzel tak to vypada i s vetsinou vymyslu techto "aktivistu". Pak se ovsem nemuzeme divit, ze tato, jinak teoreticky rozumna organizace, ztraci popularitu a podobne navrhy jsou lidem jenom k smichu.

13 0
možnosti
Foto

Ano. K smíchu, možná. Ale toněkoho opravňuje o tom lhát jako o nezpochybnitelném nařízení? A nějaká věc k úsměvu má být důvodem vystoupení z EU?

4 1
možnosti
JV

Takových Matějků je zde a na internetu více než dost, to jsou ti věřili jen Rudému Právu a Pravdě.

4 4
možnosti
SB

A ti, kteří dneska věří Evropské unii a v posledních prezidentských volbách dali hlas Jiřímu Drahošovi. A kteří si dodnes myslí, že Václav Havel se do dějin této země zapsal kladně.

Prostě bolševismus nabírá řadu podob: od Gottwalda přes Havla až po Drahoše, od Moskvy až po Brusel, od RVHP až po EU.

8 5
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.