Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J25i98r72i 37C93e70e

15. 3. 2019 14:41

Pane Flaško, pokud byste si udělal čas a pročetl si stanovy ODS, tak byste věděl, že ne Klaus ml., ale vedení této partaje se odklání od jejího původního étosu, jak je formulován v článku 2: "... být stranou navazující na tradice evropské křesťanské civilizace, na humanitní a demokratické tradice první republiky a na zkušenosti současných západních demokracií“. Viz: https://moje.ods.cz/stanovy#clanek2

Zkuste se s nimi seznámit a pak se zamyslet nad tím, kde se VKml konkrétně odklání od stranického programu.

Domnívám se, že ani vy si nemyslíte, že ODS přiláká pravicové a konzervativní voliče tím, že bude silou potlačovat stranické konzervativní křídlo, završí proces bolševizace ve smyslu Husákova: "Nech odpadne, čo je kolísavé, nech odpadne, čo je oportunistické, ale nech v tej strane zostane, čo je pevné..." ... nebo prosazováním psychopatů typu Novotný, plaček typu Němcová, eurofilů typu Decroix, nebo triumfálním návratem zdiskreditovaných kleptokratů typu Langer.

4 1
možnosti
Foto

Ono už není moc co rozložit. Já jeho snahy vidím ne jako snahy o rozložení ale jako snahy o návrat k pravicové politice. Přijde mi to vcelku logické, když se ODS neustále zaštiťuje pravicovou retorikou, ale praktické kroky v politice jdou silně doleva.

3 1
možnosti
JR

J14a60n 74R57á28ž

15. 3. 2019 14:12

Fialovo vedení ODS samo neusiluje o návrat k pravicovému programu, takže názory např. Kubery, už jsou v ODS brány jako nepatřičné.

Klaus ml. se stal pro ODS akutním nebezpečím, neb díky jeho výrokům ztrácí přízeň liberálního mainstreamu a kazí snahu Fialy o dokonání přeměny ODS z liberálně konzervativní pravicové na středovou liberálně demokratickou stranu eurounijního typu. Ovšem s takovou politikou nemá v ČR šanci ovládnout Strakovku.

PS. Mám ovšem dojem, že z Klause ml. se stává způsobem svých projevů čím dál víc pro seriozní konzervativce "nejedlým" politikem .

0 0
možnosti
Foto

Říká se , že geny "nevyčuráš" ! Václav Klaus st byl ve své době seriózní politik s konzistentními , byť někdy poněkud kontroverzními názory ( globální oteplování , EU).Se zvyšujícím se věkem ale začínají u něj převažovat dříve potlačované negativa - velikášství a narcisismus. Co jiného je např každoroční vydávání projevů , existence vlastního "institutu " jakéhosi think tanku...? Vždyť BYL pouze politik lehce nadnárodního , snad středoevropského formátu.

Konečně jsem se dostal k těm genům. Václa Klaus mladší se do podobného modu jak otec dostal o 30 let dříve. Jako dlouholetý ředitel špičkového soukromého gymnasia byl (prý) muž na svém místě. Jako politik je tak trochu k smíchu. Bohužel , pro ODS je škodná.

10 2
možnosti
Foto

Z toho gymnázia byl poněkud vypuzen, když už ho tam měli plné zuby.

5 0
možnosti
Foto

Myslím, že pan Břicháček situaci v ODS chápe mnohem lépe, než vy.

https://brichacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704608

2 3
možnosti
Foto

Myslíte si že je p. Břicháček volič ODS?

3 0
možnosti
LC

Zeman v tom je, tak to je v cajku.R^

0 0
možnosti
PL

P83e97t46r 33L79a53n40g43e28r

14. 3. 2019 19:40

Mi současná ODS, ač jsem jejím voličem, případá strašně fádní, mdlá, nudná, bez odvahy, bez výrazného představitelé a názorově téměř jednolitá. VK ml., ač spíše bavič než politik, je docela příjemným oživením.

6 5
možnosti
Foto

Znám hodně lidí, kteří ODS právě kvůli VK ml. nevolí. A jsou i zde v diskusi.

9 1
možnosti
DR

Správně Vašku. Nedej se. :-)

4 1
možnosti
LH

Pokud bych měl volit mezi Fialou a Klause ml. Volím Klause..... A vy?

5 8
možnosti
Foto

Jednoznačně Fialu. Nezlobte se, ale to jste z toho blogu nepochopil?

15 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS