Diskuse

Vystupme z EU!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

K diskusi o prospesnosti EU. Jakekoli prednosti EU musi byt porovnany s faktem, ze tato organizace nam LZE prostrednictvim zkorumpovanych medii uplne stejne jako komunisti. LZOU uplne o vsem. Lzou o demokracii, lzou o Euru, lzou o ekonomice, lzou o globalnim oteplovani, lzou o migrantech, lzou o islamu, lzou o terorizmu. Pokud zrovna nelzou, tak nepohodlne veci zamlcuji. Pravdu se snazi potlacit pokutami, nebo cenzurou internetu

4 2
možnosti
Foto

Hrozí Vám nějaký postih za tento blábol, který jste zde napsal? Vymazal ho někdo? Dá Vám za něj někdo pokutu?

7 1
možnosti
AR

R^ Dobře napsáno. Našim vstupem do EU zmizela bariéra jenž lidi rozdělovala. Jsem z Beskyd a vidím jaké kladné přínosy to má na naše vztahy na Těšínsku. Moc rozepisovat se nebudu, ale viditelný je obou stranách řeky Olše rozkvět vzájemného obchodu, podnikatelé se chopili řady šancí, pracovat na druhé straně hranic nic neobvyklého, cestování, studia na vyšších školách atd. atd.!!

6 0
možnosti
Foto

Ale Britové nejsou bezradní, jen prostě nemohou přijmout takové představy o hranici s Irskem, jaké má EU.

Zrovna tak vystoupení z EU by prostě vedlo k vytvoření bilaterálních smluv. Nějakou dobu by to trvalo, ale pak by vše fungovalo na jejich bázi, tady na stejném principu jako před vstupem do EU.

Upozorňuji, že to nepíši proto, že bych chtěla z EU. Ale když už jste tak bezradný, že si nedovedete představit ono "B", tak co bych Vám nepomohla, že.

14 1
možnosti
Foto

Paní Moudrá, co bych si bez Vás počal.

8 2
možnosti
PL

P52e59t49r 43L59a61n35g74e67r

29. 4. 2019 18:39

Nechci vám do té vaší agitky kecat, ale hlasy pro vystoupení z EU jsou minoritní a v blízké době nehrozí ani referendum na toto téma.

Ano, unie má své potíže, ale ty bych nazval dětskými nemocemi, kterými nutne musí projít každý mladý stát nebo jiný útvar a které se samozřejmě musí časem vyřešit.

Sám za sebe to vidím optimisticky pro EU.

10 2
možnosti
Foto

Nojo, ale čím by se ve svých agitacích zabýval, že. Každý bloger potřebuje téma.

1 1
možnosti
MS

Co bude potom, euroskeptiky nezajímá. Takoví ti různí Matějkové, kteří umí a znají kulové, teď jen potřebují zbaňkovat voliče, aby získali trafiku v podobě postu v europarlamentu a pak tam budou jen bez jakéhokoliv efektu vegetovat podobně, jako Petr Mach. Ten byl aspoň natolik slušný, že na tento post předčasně rezignoval a posléze zcela odešel z politiky.

14 3
možnosti
Foto

A jak to víte? KOnzultoval jste to s nimi?

0 1
možnosti
JS

Otec zakladatel Monnet: "Evropské národy budou vedeny směrem k superstátu, aniž by chápaly, co se vůbec děje. Toho bude dosaženo postupnými kroky, každý zamaskovaný jako mající ekonomický účel, ale který nakonec nezvratně povede k federaci." (v dopise svému příteli).

"Veřejné mínění bude vedeno - aniž by si to uvědomovalo - k přijetí návrhů, které si v současnosti neodvažujeme prezentovat přímo. Všechny dřívější návrhy budou v novém textu, ale budou skryté a zamaskované."

(Valery Giscard D'Estang. k Lisabonské smlouvě).

2 0
možnosti
Foto

To musel být nějaký škůdce, ten Valéry Giscard d'Estaing ;-D (=ironie .... byl to francouzský prezident)

1 0
možnosti
Foto

Perfektně napsané, Tomáši

Oni asi někteří naši "euroskeptíííci" kandidují do evropského parlamentu proto, aby jeho práci sabotovali ;-D;-D;-D

14 2
možnosti
Foto

A jak to víte? ONi Vám to řekli?

Co když tam prostě jen chtějí vyjednávat v náš prospěch?

1 0
možnosti
OB

Já jsem nikdy vstupovat nechtěl Rv;-D, ale aktuálně bych nevystupoval bo EU se rozpadne sama. Pak můžeme začít budovat svoji unii - V4, Rakousko, Německo bez madam Merkel apod. a předlužený Jih ať si dál dělá svoje "siesty" :-)EUR^

4 2
možnosti
Foto

Jo a Vy si myslíte, že Německo s Rakouskem na nás budou zvědavé? A Vy si myslíte, že bude perfektní spolupráce pouze ve V4 když i s malým problémem se zkaženým masem musíme chodit před bruselské orgány a nedokážeme se s Polskem domluvit sami? Vy si myslíte že se Slovensko dobrovolně vzdá Eura a vystoupí z EU?

10 0
možnosti
MD

Dohoda s Japonskem je krásná, já jí vítám. Ale u nás na městysy jsem se v hospodě ptal a nikdo do Japonska nic nevyváží, neplánuje tam jet, čaj kupují čínský a Japonsky neumí. Zato jim vadí, že chtějí zavřít poštu, v lese řádí kůrovec, k zubaři je dalek, kuřátka na chov letos zdražily, studně vysychají, lékárna má v sobotu zavřeno, prasata rozryly Frantovy záhony, obkladače nelze sehnat atd...jo a prej od podzima nepůjde ani televize

0 0
možnosti
SS

Pane Flaško, no hodně jste si to zjednodušil.Píšete: "S tím VB, že se jí to snaží EU znepříjemnit je pouze výmysl euroskeptiků"

Ex-komisař Verheugen:: "Brusel nám poskytl lekci jak nejednat s členským státem, který chce odejít". "Problém není na britské straně", problém je na straně EU "Vyjednávací team nesprávně posoudil situaci a neměl se pokoušet diktovat Londýnu podmínky zásadně nepřijatelné". "Neztrácíme jen členský stát, ztrácíme váhu 20 členských států"

Marcel Fratzscher, šéf německého institutu pro ekonomický výzkum: "Bylo idiotské nutit Brity podřídit se "s pistolí na jejich hrudi", Evropa je na cestě způsobit si obrovské škody v následujících dekádách kvůli způsobu, jak přistoupila k Brexitu". "Žádný suverenní stít nemůže přijmout takové podmínky, Bundestag by stěží hlasoval jinak".Clemens Fuest, ředitel IFO institutu: "Jaký smysl má zacházet s UK jako s Tureckem?"

Gabriel Felbermayr, šéf Kiel Institute pro světovou ekonomiku: "Brexit strategie "vykolejila" a mělo by být ukončena, než udělá ještě více škod ve vztahu s Británií". "Jakýkoliv nátlak na UK zkrachuje, EU hraje velmi nebezpečnou hru, když se pokouší uvrhnout Británii do koloniálního vztahu".

Věhlasnější instituce už v Německu nejsou

Dokonce socan Sigmar Gabriel: "EU riskuje strategické bezvědomí, musí udělat vše, co je možné připoutat Brity s jejich obranou, bezpečností a finančním dosahem tak blízko, jak je to jen možné, k evropské alianci". "Měla by lákat Brity a ne je zastrašovat a nutit je vyhrožováním".

8 1
možnosti
SS

Ta dohoda, kterou podepsala Guisling Mayová je nejspíše opsaná z nějaké koloniální smlouvy po porážce domorodých kmenů nejspíše z 19. století. Cílem je: Znemožnit UK uzavírat vlastní obchodní smlouvyˇ(protože evropští výrobci nemohou soutěžit těmi s globálními, jak přiznává např. prezident irských farmářů), vytrhnout Severní Irsko z jurisdikce UK, ovlivňovat UK v řadě zásadních oblastí jako daně, státní podpora průmyslu, akceptovat EU regulace, jako podmínka pro obchodní dohodu, nazývají to "level playing field" (viz "Directivy EU pro jednání o Brexitu"), během tzv. implementačního období by měla UK přijímat všechnu EU legislativu, aniž by měla možnost jakékoliv obrany. Jakou bude mít EU motivaci zrušit tzv. irskou pojistku, když dosáhli všeho.co chtěli, to "zamkne" UK v celní unii a v podstatných částech jednotného trhu možná trvale. Macron už vyhrožoval, jak tzv. backstop použije jako páku proti UK, Sabine Weyand žádá, aby UK zůstala v celní unii trvale. Atd. Atd.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,80
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.