Diskuse

Vystupme z EU!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za mě karma jak EU R^ EU[>-]

6 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

10 4
možnosti
Foto

Proč. Celkem dobrá kontraagitka;-)

1 0
možnosti
MB

Co pak? No přece by se spolupracovalo dál v tom, co by mělo pro všechny smysl.

Na tom přece mají zájem všichni. A je to vidět i na Brexitu, že ač se EU snaží udělat z VB odstrašující příklad, že si EU nedovolí sama iniciovat tvrdý Brexit.

Přece nejsou pouhé dvě variaty.. 1/ EU se vším všudy nebo 2/ izolované ekonomiky a státy...

Přece nelze následovat bruselskou politiku čím dál víc centrálně řízené a plánované ekonomiky až po novodobý socialismus? Žádný takový projekt netrvá věčně.

Těch říší a nadnárodních projektů tu již bylo...

Dříve nebo později se takový projekt rozpadne a přežije z toho jen to, co dává smysl.. a to je užitečný přirozený proces.. přežívání toho životaschopného. To žádná vláda osvícených úřednických elit nemůže nahradit a zvládnout..

A ačkoli zatím ještě není vystoupení z EU na pořadu dne, určitě je potřeba s touto možností počítat a eventuálně být na ni připraveni.

Ale tvrzení, že k budoucímu směřování EU neexistuje žádná varianta je prostě nesprávné, nezodpovědné a škodlivé.

14 3
možnosti
Foto

EU si sama nedovolí iniciovat tvrdý brexit? Vždyť ale k tvrdému brexitu už mělo dojít dvakrát - k 29.3. a 15.4. V obou případech požádala o odklad Velká Británie a EU jí dvakrát vyhověla. A nebyl žádný důvod, proč by EU neměla Británii vyhovět. Tvrdý brexit nechtějí obě strany a kdyby EU nevyhověla, tak bude obviňována, že Británii vyhnala. :-/

1 0
možnosti
MP

Zase takhle jednoznačně bych to také neviděl. Na rozdíl od Británie tady naprostá většina velkých a důležitých firem má zahraniční majitele, takže nějaké snahy nás perzekvovat a zavírat hranice pro tok zboží by bylo kontraproduktivní. Vždyť by ty země vesměs blokovaly svoje vlastní zboží, které si tady u nás vyrábí. Navíc tu firmy mají opravdu hodně zainvestováno a přesunout fabriky není zase tak jednoduché. Z Británie sice firmy utíkají, ale to jsou většinou jen finanční instituce, které lze technicky snadno přesunout jinam (banky, pojišťovny, brokeři), anebo centrály nadnárodních společností, které si jen přesunou kancelář. Ale u nás jsou zajeté automobilky se širokou základnou firem, pivovary, cementárny, lékárenské podniky, velkoobchodní řetězce, vše v cizích rukou. Navíc vše stále s relativně nízkými náklady, proč by si to zahraniční majitelé bořili jen záměrnou byrokracií?

Co se týče EURa, tak skutečně není kam spěchat. Vlastní měna je velmi dobrý nástroj na řadu ekonomických problémů, především jako ochrana před vlivy z venku, ale také jako možnost řešení případných vlastních krizí. Navíc společná měna má smysl v případě zemí, které jsou na tom hospodářsky podobně, ale ne když je tam moc velká variabilita, tam je to spíše na škodu. A příměr s chudou severní Moravou vs Praha není odpovídající, protože tady se řeší přistoupení, ne odchod. Pokud bychom měli provést akvizici nějakého dalšího území, které bude proti nám extrémně chudé - třeba opět Podkarpatskou Rus, tak by to z fiskálního hlediska byl také krok vedle - museli bychom to dotovat jako diví.

3 0
možnosti
JN

J82o39s68e91f 90N24i53k21l

29. 4. 2019 15:02

..ale jdou tam s představou reforem EU...

1 0
možnosti
Foto

Přesněji, se slibem. Ti, co se tam dostanou, si nebudou pod sebou až tak podřezávat větev;-)

2 0
možnosti
Foto

Vystupovat z EU je nesmysl. Dříve či později EU vystoupí i ze sebe sama. Vytvoření nového superstátu/velmoci/říše, je jen fikce. EHS měla svého času smyslu (racio) pro státy, které jÍ vytvořili, a to v mnoha směrech. Doba i tehdejší podmínky, a nejen tam, jsou dnes zcela jinde;-)

5 0
možnosti
JU

J77o39s84e75f 48U32l56m73a53n

29. 4. 2019 14:50

Jsme v pozici ženy s dětmi, kterou chlap doma mlátí a podvádí, ale ona ví, že když od něj odejde, materiálně si dost pohorší.

4 6
možnosti
Foto

Prosím, zašlete fotky Vašich modřin, které Vám způsobil sadistický Brusel. ;-D

14 2
možnosti
Foto

Vystoupíme z EU a Volkswagen přestaneme vyvážet od nás auta???? U nás je tolik zahraničních firem, že nehrozí, že by se od nás přestalo něco vyvážet. Vystoupením z EU a členstvím v EFTA se zbavíme 70 až 90 procent veškeré byrokratické zátěže, kterou nám dnes EU přináší. Norsko díky tomu, že je pouze členem EHP, mezi roky 2000 a 2009 muselo schválit pouze 8,9 procenta legislativy, která se přijala v EU.

20 1
možnosti
Foto

A proč řada firem opouští GB?

4 0
možnosti
MB

Jsem hluboce přesvědčen, že SNEM kandidujících - Je se stát EU Poslancem. Dobrým příkladem je K. Konečná, děvče za KSČm. Studentka, která slyšela, že existují i nějaké fabriky = Z lavice vstoupí přímo do Brusele. Tam je oblažena měsíčním příjmem 500.00 Kč měsíčně. Tedy dusí Kapitalismus a volá po Sociální spravedlnosti. Nic nenechává náhodě, doma žije s kapitalistou v rodině, proč nedusí jej - Nechápu. Čili vzhůru do EU lavic - Volání může být jakékoliv! Hlavně se tam dobrat. Sranda by byla, kdyby se Rušičům jejich program podařilo naplnit - Co by zase volali Den poté ? ... :-)

5 1
možnosti
DH

D97a56v27i51d 73H63o34r45á90k

29. 4. 2019 14:42

..."Tam oblažena měsíčním příjmem 500.00 Kč měsíčně."...

Prosím pane Bučku mohl byste nám méně matematicky nadaným osvětlit tento numerický formát, a jakou že sumu by to znamenat měl?

S úctou předem děkuji, snad i za ostatní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,75
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.