Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vážený autore, nejedná se o žádné řemeslníky chodící s brašnou za kšeftem, ale o vážené právníky a lékaře. Proto je ten odpor.

1 0
možnosti
Foto

Jedná se o všechny.

Navíc málokterý právník inkasuje hotovost.

5 0
možnosti
MB

Jak jednoduché - Cokoliv prodáš, poskytneš službu Vydej účteku = Hotovo. Jistě, nepoctiví byli - budou. Stát stejně o prachy nepřijde - síť daní spotřebních. Svým způsobem pragmaticky i dobré - Nemusíme se o ně starat, krize přijde, nechť kadeřníkují po bytech dále - bylo již za socialismu aj..

Pak EET považuji na novou formu Třídního boje. Ideologická nadstavba Vlády! I ten poctivec, který ještě nezačal nic dělat, je = Parazit a zloděj! Je před - Kategorizován a křivě osočen. Ano, ano, volá část veřejnosti a je nadšena. Výborně, již je mám rozdělené a bez bedlivosti - V horlivém nadšení přijmou zdražení služeb o 10%. O výrobcích systémů + pokladniček pochopitelně nemá smysl mluvit - Ti řičí blahem! Skutečný přínos nikdo nezná ! V podstatě ani o něj nejde - Smyslem je vybudit dojem a vrazit klín ...

Moc to NEFUNGUJE! Je potřeba vymyslet další EETapu, protože ta první část EET přinesla víc nákladů než zisku.Proč to nemají v Německu? Germán je důsledný - kdyby to k něčemu bylo, asi by to zavedl již dávno! (Pozor, nezaměňovat s kasou, ze které vyleze účtenka) ... ! :-)

5 0
možnosti
Foto

Nějak jsem stále nepochopil, že EET není ničím více než nutným překlopením formy papírového daňového přiznání do formy elektronické v éře digitálního věku. Berňák to měl udělat jinak, prohlásit, že jiné než elektronické přiznání nebere. Studenti na VŠ asi už také neznají jiný než elektronický index.

2 3
možnosti
MB

Studentům to nese užitek. Šetří čas, nikam nemusí chodit a mají informace. Jakou protislužbu dává FÚ? Co ulevil? Zajímavé by bylo - Mám od tebe údaje Non Stop za celý rok - OK - Pak ti vyměřuji Daň ve výši xy Kč. Čau, hotovo. Pokud nesouhlasíš, přijdi osobně - pořešíme. Zatím tě pouze špicluji - buzeruji a nákladuji, Zn - Neklaď odpor ! ... :-)

2 1
možnosti
OK

O83t42a 54K41i93n88c

6. 6. 2019 13:08

Zasloužená karma.

4 0
možnosti
Foto

R^ Karma!

Jen s jednou připomínkou: mně osobně EET k smíchu není, je mi z toho všeho do breku.

6 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)

8 0
možnosti
PA

Taky jsme nuceni ve firmě vést EET, navíc kontrolní hlášení, nově intrastat a asi milion dalších byrokratických nařízení.

Rád si zajedu na kole na pivčo a trapnost chvíle, kdy mi obsluha tiskne účtenku na 30 Kč je děsivá. Je ale třeba říct taky B... A to, že bez EET prostě takové hospody neplatí nic... Takže je potřeba jim buď stanovit nějakou drobnou paušální daň, nebo říct, že je to činnost osvobozená od zdanění. Není asi možné to nechat mimo zákon jako třeba prostituci.:-)

A hlavně EET má alternativu. Myslím, že v Americe funguje analytický úřad, který porovnává data podobných podniků a při výrazné odchylce automaticky doměřuje daň. Firma se pak může odvolat - pokud prokáže opak nebo musí doplatit do obvyklé výše. A samozřejmě - všem je jasné, že peníze nejvíc odtékají přes velké firmy a různé podvodníky! Pravidla pro malé jsou spíš věcí morálky než peněz...

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Nejjednodušší by bylo, kdyby si drobný podnikatel dohodl s FÚ dopředu na rok paušální daň. Jinak na přání musel dřív vydat účtenku i na to jedno pivo a šlo to bez EET.

3 0
možnosti

EET alespoň narovnala podnikatelské prostředí!

4 13
možnosti
Foto

To jako vážně? Chodíte do hospody? A myslíte si, že je rovné podnikatelské prostředí, když jedna pekárna dostane dotaci 100 milionů a jiná nic?

11 1
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.