Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J58a67n 90R21á38ž

24. 6. 2019 15:54

Autor blogu mi napsal jako repliku mého názoru, že organizátoři happeningu na Letné neví, co by mělo nastat, kdyby Babiš odstoupil toto:

"To je klasika. Kdyby to věděli a hlásali tak hned dostanou nálepku politické strany, zaprodanců, přisluhovačů apod. Chtějí demisi Babiše. Koho pak prezident pověří sestavením vlády, nebo vypíše nové volby přeci není záležitostí demonstrantů"

Dovolím si to až nyní replikovat: Prezident nové volby vypsat nemůže dokud se Sněmovna sama nerozpustí . Takže bych pochopil, kdyby nosným motem požadavku demonstrace na Letné bylo: "Požadujeme, aby se Sněmovna rozpustila a byly by vypsány nové volby" To bych podpořil, protože by to byl požadavek, který by vyjadřoval snahu dosáhnout nějakého cíle. . Ale aby výsledkem té letenské sešlosti bylo jen aby Babiš podal demisi, je poněkud scestné, když každý z přítomných a je příčetný ví , že Sněmovna se díky sebezáchovného pudu mnoha poslanců sama nerozpustí, nové volby tak vypsány být nemohou, složení Sněmovny se dva roky nezmění, Zeman samozřejmě Babišovu demisi nepřijme a život v této republice tak půjde dál ve stejných kolejích.

No a demonstrace může svolávat Milion chvilek nebo někdo jiný bezúčelně každý týden a pořád dokola, až někoho napadne u nás vyvolat něco podobného, jako byl "Kyjevský Majdan". A z toho mne mrazí.

9 7
možnosti
Foto

Mrazí? Asi z toho horka. Aspirin a vypotit, mohlo by jít i o angínu! ;-D

6 5
možnosti
Foto

no já si myslím, že se pohrdá spíš s těmi, co tam nebyli.

4 0
možnosti
Foto

Autor, ten jistě. A jistě ne sám. Jen se obávám, že očekávaný kolektivní orgazmus se nedostavil. Na druhou stranu není divu. Ty mohou vzniknout toliko při ukončení války, či pádu režimu. Ač i tam nastala těžká kocovina a následně i ,,blbá nálada.".

7 5
možnosti
PB

P46e19t61r 41B63u76r42i21a48n

24. 6. 2019 13:36

To jsou otřesné výroky. 8-o

8 0
možnosti
Foto

Jednoduchá rovnice: Obskurní figury, otřesné výroky

3 0
možnosti
MR

Nejde tak o pohrdání ale schopnost vidět věci v kontextu času a vývoje a to že demonstrace v podstatě nic neřeší jen chtějí situaci ještě více zhoršit a to v době hospodářského útlumu a světové krize. Media nám neukazují jen Babiše, Zemana, ale tak jak se chováme na silnicích,k starším spoluobčanům, jak řešíme domácí rozepře, jak vychováváme své potomky, jak chceme aby škola vše odvedla za nás, to jak se snažíme podojit stát, nebo voláme po neustálých zákonech, normách, úřadech, to jak přistupujeme k cizím lidem, nebo tolerujeme co se děje v naší obci ...Prostě pro rozvinutou demokracii nám chybějí lidi ...Máme velmi dobře nastavený stát a jeho pochody, jen lidi s tím neumí pracovat a výsledkem je byrokracie, obrovská zátěž zákony a úřady. Vidět je to i v tom, že ani za 30 let jsme nebyli schopni postavit nic co by mělo světový ohlas a renomé, žádnou vyspělou technologickou stavbu a nemáme ani vlastní fabriky a výzkum ... jen neosocialismus ... Takovou demonstraci - ce dělají prakticky odbory. Proč se neřeší to co opravdu lidí pálí, třeba exekutorská mafie, bytová krize ...

3 2
možnosti
Foto

A kdo podle Vás má exekutorskou mafii a bytovou krizi řešit, když ne vláda a příslušné orgány. A ony to dělají? Rv

3 2
možnosti
Foto

Co si také myslet o davu, který Radek Banga vyzve aby řval, a on řve:-).

9 4
možnosti
Foto

Tak nám prozraďte co si o mně myslíte. Nebo se stydíte?

3 0
možnosti
MV

Babiš :Lidé se v Česku mají nejlépe, jak se kdy měli = ať teda drzej hubu. Odporný.

12 0
možnosti
Foto

Slyšel jsem.....žasnul jsem.

3 0
možnosti
PK

Je fajn, že se lidé v takovém počtu sešli, aby vyjádřili názor a je to jejich právo, na druhou stranu respektuji politiky(a), kteří jsou přesvědčení o svém právním jednání a nedají se ovlivnit davem. V ZD se rozhoduje v parlamentu a ve volbách. To je nezpochybnitelný fakt a pokud míníte, že pohrdání spočívá například v tom,že AB nevyhověl davu a nepodal demisi , tak to je jen Váš názor a pokud by tak učinil byl by to slabý politik. Pokud vím tento člověk nikdy neřekl o demo nic nevhodného a názory VK a MZ nebudu komentovat, jsou dospělí a mají nárok říkat co jim libo bez ohledu na to zda se Vám, či mě to líbí či nikoliv.

6 3
možnosti
Foto

No já nevím. Dal jsem tam i citáty Andreje Babiše. Pokud se domníváte, že to není pohrdlivé, tak já mám názor jiný.

7 0
možnosti
JL

Když čtu ty komentáře, tak mě mrazí. Bolševické myšlení zanechalo stopy. Výsledky hanebné oposmlouvy o rozdělení moci.

Dík za přiblížení atmosféry.:-)R^

14 0
možnosti
PN

Bohužel zpoždění je tak asi minimálně 25 let.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,32
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.