Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J16a70n 63R74á56ž

6. 7. 2019 14:15

Dvojí ceny lumpárna je. 10% cenová přirážka, když o tom není zmínka v jídelním, či nápojovém lístku je sice pochybná,ale vyložená lumpárna to není.

O EET nemá cenu hovořit, ale když už je zavedena, tak by mělo být obsahem účtu.

Podle mých zkušeností z USA, tak v některých restauracích upozornění na výši service charge je a v některých není. Výše se pohybuje v rozmezí 10% až 20%. Těch 10% je minimum, které se dává všude a tvoří většinu příjmů obsluhujícího personálu.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, děláme si to sami. Tentokrát však anonymitou i vy, protože chcete-li napravovat lumpárny, nemůžete se za ní schovávat.

4 0
možnosti

Tentokrát souhlas. Autor - pokud neprojevil občanskou statečnost a nepokračoval v komentované věci oznámením příslušným institucí - je přímým podporovatelem podobných všiváren. Stejně tak zveřejněním zde na webu - pokud je tedy to co napsal pravda - by mohl celé věci významně pomoci. V mnohých podnicích by podobné "akce" zajímaly rozhodně i majitele pokud je obsluha zaměstnaná.

0 0
možnosti

Nejsou všichni podnikatelé poctiví a není jich málo. Taky bych byl pro to aby systém kontroly a požadavků ze strany státu byl co nejjednodušší, ale asi to nejde. A když si vezmete, že OSVČ, jsou jich statisíce, platí tak 3-4 miliardy daně z příjmu, tak to žádný vývar není. A to beru jen aktivní, celkem OSVČ je cca milion.

0 1
možnosti
Foto

Víte, takovej malej živnostník, kterej uživí rodinu a nemá žádný velký zisky, tomu bych akorát zatleskal a odměnil za to, že není na dávkách a platí sociální a zdravotní pojištění.

3 0
možnosti

Před měsícem jsem byl v Hamburgu, na muzejní obchodní lodi, po prohlídce expozice jsme zašli do restaurace v podpalubí.

Dostal jsem vynikající Kartoffelsuppe s pečivem za 4,20,- €, doteď se oblizuji, k tomu skvostný točený půl litr hamburgského piva Astra /má zvláštní příchuť, přirovnal bych to k produkci některých českých rodinných pivovarů/ za 2,60,- €.

Všechny hosty obsluhoval jediný chlap, který nosil jídlo, točil piva, šel mezitím narazit nový sud, moje pochvala polévky ho dojala a s mojí bídnou němčinou jsme prohodili pár slov, ještě párkrát se u mě potěšen zastavil na slovíčko, při tom všem svém shonu.

Takže pivo asi za těch 61,- Kč jako v autorem popisované knajpě. Ovšem na výletní lodi v Hamburgu, že ano. Za věnované "dýško" v hodnotě třicet eurocentů se vrchní uklonil málem až k zemi a ještě nás pozval na okružní plavbu hamburgským přístavem, kterou loď udělá příští týden a odtrhnul z bločku slevu pro "Ermäßigung für Gäste - slevu pro hosty".

Takže asi tak. Ono to jde. Jen se musí chtít a obecná cechovní morálka to musí vyžadovat.

4 0
možnosti

Z článku:

Teď vstupuji na scénu já. Přicházím si pro své zákazníky a na uvítanou objednávám jednu rundu piv. Česky.

-----------------

Jste hodný, že jste jim koupil další pivo. Zůstává ovšem otázkou, proč jste je do takového podniku vůbec zavedl.

Ještě by někoho mohlo napadnout ...................................

1 7
možnosti

Nechcete jít na jedno, místo tohodle tapetování ?

6 0
možnosti

Občanem druhé kategorie jako Čech, v Česku a díky Čechům

------------------------------------------------------------------------------------------------

Já si občane Flaško nemyslím, že jste občanem druhé kategorie ........

0 1
možnosti
Foto

J81a70n 52P12e27c72h49a

4. 7. 2019 18:22

Máte pravdu, ale já bych do hospody, kde je staráč za 61, nešel ani jako Čech, ani jako cizinec.

5 0
možnosti

Není vše špatné! Uvedené ceny beru tak, že se tam zase mohlo kouřit. Cigára na účtence nejsou, protože se rozdávala jako pozornost podniku. Číšník pochopitelně všem úslužně zapaluje a k pivu automaticky podává Fernet. Pak je cena piva - 61 Kč i přijatelná! Jdu tam - Kam mám jít ? Tam už je lépe ! = Velekněz to říkal - a má na to i papír ! ... :-)

0 0
možnosti

Nepodojí? Já bych si tak jistý nebyl.

1 0
možnosti

Za tuto odrůdu

Čechů se dá jen tydět

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS