Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P64e79t57r 62S34k86á96c66e31l

28. 7. 2019 20:43

Jak z tohoto závadného stavu ven? Stačí oprášit způsoby trestů nepoctivým prodejcům, apod. ze 14. století. Totiž máčením v koších ve Vltavě. Odsouzený by si mohl vybrat - velmi vysokou pokutu nebo tento trest vykonávaný v určitou hodinu. Proto, aby pro výstrahu ostatním ukázal, jak mohou dopadnout, tedy potápět se. Praha totiž vydělává pro cizinecký ruch polovinu z celkové částky! Druhá možnost je uvolnit peníze na propagaci jiných oblastí a měst v ČR, vybudovat tam ubytovací kapacity, spojení a vše, co s cizineckým ruchem souvisí. To snad příslušní odpovědní politici a pracovníci za 30 let vědí, že? Pokud ne, vyměnit je je třeba...

0 0
možnosti
PL

P58e77t75r 94L66a23n87g15e81r

26. 7. 2019 10:10

Jo, Praha - skutečně nádherné město. Když pánbůh Prahu stvořil, sám se té kráse podivil a řekl, tolik krásy na jednom místě nemůže být a přemýšlel jak by to trochu zkazil. A proto k Praze stvořil ještě Pražáka.

Tím samozřejmě nemyslím autora článku a slušné lidi z Prahy, ale ona mazaná individua, o kterých je řeč.

Moc dobrý článek. R^

0 0
možnosti
AZ

pište, pište, pište, stejně je to každému šumafuk, teda kromě pí Jandové.

0 0
možnosti
Foto

Best Rates in Prague !

Když tohle čtete vypsané na směnárně, domníváte se (ať jako turista či domácí), že dostanete za Euro víc, než v jiných směnárnách. Chyba lávky. Commission (provize) 20% ! Když je vypsáno ohromnými písmeny No commision, tak se musíte ještě podívat, jestli není malými písmeny napsán kurz 17 korun za Euro.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

1 0
možnosti
VP

Jako ironie dobrý. Ale v dnešní době internetových informací k nám přijede nepřipravený turista? Pokud si neumí předem vyhledat informace minimálně o MHD, tak ať raději jede s cestovkou.

Tím se nezastávám šmejdů mezi taxikáři, směnárníky a jinými "podnikateli". Ale jak se říká "za blbost se platí"

3 0
možnosti
Foto

To byste se divil, kolik turistů má v Praze problémy. A třeba těm směnárníkům naletí často i Pražáci.

1 0
možnosti
Foto

Ono stačí občas shlédnout na Streamu Janka Rubeše. "Směnárny", volně se pohybující veksláci, kteří místo korun dají cizinci nějaké běloruské ruble, romantika nádraží i zařízení při vjezdu do ČR.

Máte pravdu a karmu. R^

1 0
možnosti
Foto

Tradiční český trdelník !

Best night you'll never remember !

Pub crawl !

Chleba se šunkou u stánku na Staromáku za 400 korun !

2 0
možnosti

To jsou kecy

1) Letištní směnárny mají tristní kurz všude

2) Ono není až tak velký problém dojet na krtka autobusem

3) Hodně lidí používá uber

4) Myslíte si, že jinde se nestaví?

5) Byl jste v poslední době mimo Čechy? Vážně si myslíte, že pouliční kýč je pražská specialita?

6) Vážně si myslíte, že předražené je jen centrum Prahy?

7) Pokud si někdo nezjistí, že se lístek musí štípnout, hm, za hloupost se prostě platí. A přehlednost? Vy jste asi skutečně nevytáhl paty z Čech

Neříkám, že v Praze je vše bez chyby. Ani omylem. Ale to co jmenujete, jsou většinou problémy všech turistických metropolí.

7 5
možnosti
DP

ad 1.) Naprosty souhlas.

ad 2.) Autobus z letiste - casto preplneny k prasknuti, zadny zavazadlovy prostor, lidi drzi sve kufry na klinech

ad 3.) Je to pravda, ale taxikari "napalenych" cizich turistu je jeste mnoho, australsky mlady par narikal, ze taxik z letistre na penzion na Schmichove si vyzadal 2200Kc!

4.) Tady nevim.

5.)Poulicni kyc je ve vsech trusitickych mestech, ale Praha je v tom neco extra

6.) Na internetu jsou navody zkusenych turistu, kteri doporucuji restaurace mimo centrum, clovek se tam lepe naji za min penez. Ovsem i v centru se da dobre a ne draze najist, ale to musi clovek znat nejakeho prazaka, ktery mu ty v postrannich schovanych ulickach takovou restauraci doporuci . Treba v takovem Stockholmu moc velky rozdil mezi cenami v cetnru a na periferii nejsou. Na druhe strane jidlo v restauraci v Kodani ci Oslo stoji majlant vsude.

7.)Stipnuti listku na MHD - tady je vina nedostatecne informace cizincu od vedeni MHD Prahy . Na letistich v mnoha zemich staci zakoupeny listek a nemusi se pri nastupu stipat, ze je povinnost stipnout listek pri nastupu napsano v angline malym pismem na prodejnich automatech na letisti nic neresi a v turistickem stanku MHD na letisti pri prodeji listku na to neupozornuji. Pri mych cestach autobusem z prazkeho letiste si vsimam, ze listek stipa tak ctvrtina cizincu.

3 1
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,37
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.