Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I71v25a11n 46M75i95n64á50ř

5. 8. 2019 19:34

Skutečné odstranění vandalistické čmáranice bylo - vítěztví selského rozumu v praxi .. nad birokratickou neschopností.

0 1
možnosti
SN

:-)......Ivan Minář.......šéf Milionu chvilek? ......vítězství selského rozumu nad BIROKRATICKOU.....neschop.......???;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Naprostý souhlas, tohle je problém dnešní doby plné vyžírek na všech úrovních, ale dobře odvedenou poctivou práci a opravdových odborníků, aby pohledal.

Tak stejně postupuje celý Brusel plno studií na kdeco, sociální inženýrství atp. ale zdravý rozum se úplně vytratil.

Kdysi, když někdo z vedení nevěděl, tak mu nebylo stydno a šel se zeptat tam, kde věděli, dnes ne dnes by se to bralo jako slabost a tak se rozhoduje nevědouc, ale tvrdě se kontroluje, zda ta hloupost je prováděná přesně dle pokynů.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a nemáte. Úředníci nekoumají jen tak z plezíru, úředníci dlouho koumají, protože takový je požadavek. Kdekdo a možná i Vy sám požadujete, aby úředníci postupovali podle pravidel, aby bylo všechno pod kontrolou a aby bylo všechno transparentní, jenže všechno pod kontrolou a všechno transparentní znamená přesně tohle, úředník tuší, že lépe by bylo postupovat jinak, ale má svá pravidla, po kterých lid volá a nebude riskovat, že ho někdo napadne nebo přijde o místo nebo ho mediálně protáhnou. Tak si na to vzpomeňte, až budete požadovat, že by úředníci měli dodržet to a tamto a ještě tadyto a to by mělo být transparentní a o památky by se měl starat někdo zodpovědný, a tak dále a tak podobně. Protože je přesně situace, kdy máme, co jsme chtěli. Chceme úředníky pod přísnou kontrolou, kteří nebudou rozhodovat podle své nálady? Tak přesně to máme, mají pravidla, postupy, vyplňování lejster, která schvaluje někdo jiný a to prostě nějaký čas zabere, ale nemají žádný pardon, když jde o Karlův most.

0 0
možnosti
OS

Vážená paní, jenže ty pravidla si naordinovali právě ti úředníci.

A vážení restaurátoři jedou stále podle svých "znalostí", kdyby se zajímali i o nové metody, mohli je již dávno vyzkoušet a prověřit. Zůstali nejméně o nějakých 50 let pozadu.

0 0
možnosti
RP

Mě by docela zajímalo to grafiti tuhnioucí za 14 dnů. Na tyto účely se podle mně používají spreje typu autolaků a ty tuhnou do hodiny, dvou hodin. Je pravda, že barva pak ještě pracuje, běžně rok i víc, než nabude definitivní tvrdost a odolnost, ale žádný údaj 14 dnů, po kterých dojde k nějakému velkému urychlení tvrdnutí, tam nevidím.

Ovšem pokud se pletu, ať mě někdo, kdo zná problematiku grafiti lépe, opraví.:-)

1 0
možnosti
MS

A tady je důsledek úředního postupu ještě hotová selanka oproti úřednímu postupu při nalezení smrku napadeného kůrovcem - dříve hajnej v úterý strom našel a ve středu byl strom fuč, dneska ho v březnu najde, v dubnu se vypíše výběrové řízení, v květnu se vyhodnotí, v červnu se druhý v pořadí odvolá, v červenci a srpnu jsou prázdniny, v září je výběrové řízení anulováno ... ale to je stejně fuk, protože už od května je kromě nalezeného smrku sežráno i pět hektarů lesa okolo :-/ ...

18 0
možnosti
Foto

Karma, ale od úředníků nemůžete čekat zázraky. Ne, že by byli hloupí, ale oni jsou prostě zvyklí na úřednický, to znamená pomalý, postup. Jim, když někdo vylije před barák mix betonu, tak budou tak dlouho řešit, jak ho odstranit, až ztvrdne a budou muset nastoupit sbíječky.:-)

11 0
možnosti
Foto

Pro mne byla opravdu zajímavá ta první reakce toho pána z odborných kruhů, který se připravoval k odstranění grafiti - jak se vyjádřil o panu Černém. Byl to velmi , velmi výmluvné.

Karma, Tomáši.

9 0
možnosti

Ad graffiti - Není divu, že se památkáři rojí jako když praštíte do vosího hnízda - obyčejný chlápek zboural nimbus jejich nepostradatelnosti a mýtus o jediném správném(a určitě patřičně drahém) postupu.Je to jako když chcete zhubnout, a kamarád vám řekne : "míň žer a víc se hýbej", ale vy si najmete výživového odborníka, který vám za velmi dlouhý peníz poví v podstatě to samé.

Ad Němci - ti, co jsem poznal(a bylo jich dost) - navenek vždy korektní a slušní, ale pod pokličkou to bublá trochu jinak.Vztah vůči vlastním soukmenovcům, tzv."Osis"(po našem - dederoni), natožpak vůči Čechům či Polákům, nebývá vždy zrovna idylický.Ale to jsou moje osobní zkušenosti - třeba se stýkáte s nějakými německými Mirky Dušíny.A ještě jeden postřeh - většina těch, co se od Krušných hor po Egypt živí cestovním ruchem, Němce vítá jako solventní zákazníky, ale jinak by je nejraději hnali vidlemi - proč asi ?

10 1
možnosti
JV

Proč ? Tak mně poučte . Já bych hnal vidlama těch 15% komoušů co nám částečně i vládnou 8-o

6 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Jediné, co asi potřebuje každý magistrát a každý ouřada, je zdravý rozum.

13 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 33,94
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.