Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Vládne asi moudře, důvěra roste. Má vůbec některý unijní "panovník" větší důvěru občanů (pomíjím, že už snad přes sedm let)? Ale nebojte se, potřetí už kandidovat nemůže.

3 0
možnosti
MB

Netvrdím, že před nástupem AB a MZ bylo v ČR vše v pořádku. Nebylo - nicméně "Jakési mravy ještě fungovaly". Gross ze znemožnil s igelitkou strýce Vika - Kocourek se potil na obrazovce TV a přinesl nový pojem - Odklánění prostředků od manželky. Jakýsi stud existoval - zmizel + protagonista ze scény rovněž ... !

MZ otáčí kolem událostí zpět. Prakticky nahradil ÚV KSČ - Svými postupy a rétorikou normalizuje společnost. Kdysi nemožné = Možné je - Jeho politické dítě, Andrej jej vhodně doplňuje. Žije z jeho přízně, má zájem nejít do basy, udržet si dotační příjmy a tak čelit narůstajícím problémům Agrofertu. Jako vedlejšák - dělá premiéra ČR. Podstatně posunul pojmy - Osobní čest, držení slova a příklad osobního následování .

Jeho Program je prostý = Co je dobré pro mne = Je dobré pro ČR. Vše zabaleno do reklamního papírku. Změna názorů je pověstná - Vyřčené dopoledne - Není platné odpoledne. Kuriozní, kdy na Hrad osobně nese nominaci pana Šmardy - Aby nyní zase sdělil - že s tímto člověkem v jednom týmu nebude ! Popře tedy sám sebe - jistě, ve prospěch Miloše. Pragma přístup = Dej - Bude ti dáno = Přej - Bude ti přáno ...

Nezlobte se na mne, ale to i ten Gustav Husák měl kolem sebe nějakou aureolu respektu a budil zdání, že mu o něco skutečně jde! To, co předvádějí chlapci -Nedosahuje ani úrovně schůze ZO SSM ! Komunisté napáchali mega škody - Zejména v morální rovině - Za 30 let po 1989 - Pokračuje se, udatně dále ! ... :-)

6 0
možnosti
LH

Žádné mravy nebyly jen mainstreamu nebyl tolik vybicovany...

2 1
možnosti
Foto

Ale šmarda nevoní ani Babišovi.

2 0
možnosti
MB

To je pravda. Přičichl k Zemanovi a dozvěděl se,že tak má vonět Státotvorný činitel Republiky České ! Tak už mu Šmarda tedy smrdí ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

O51t69a57k30a49r 84S86e83k49l

16. 8. 2019 21:03

Ani moudrý , ani moudře nevládne. Pp MZ je chytrý / ne moudrý/ lstivý a mstivý. Dlouho už ale prezidentovat nebude -:).

Jenže , jenom tak namátkou kandidáti - Středula , Okamůra.....Co jsme komu udělali ???:-(

6 1
možnosti
Foto

Na začátku 90. profesor Sviták řekl, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží - anebo ještě horší. (Ta první část je , tuším, Morgenstern, to doplnění autentický Ivan Sviták.)

Vláda je do určité míry i prezident, byť nejde o "prezidentskou republiku".

Aléééééé - jukněte na některé evropské země (nemluvě o neevropských USA) a zjistíte, že se tak moc nelišíme. Všude si politici začínají "očůrávat" teritorium.;-)

1 0
možnosti
Foto

Ve skutečnosti už dávno nemá co říci ve věci mravů, cti a základních životních hodnot. Kdyby o tom promluvil, nikdo mu nebude věřit. Prázdnota, která se snad ještě dá chvilku maskovat bonmoty a to je vše. A tak mu asi jiné "hračky" nezbývají, než poutat na sebe pozornost kazisvětskými extempore "odvolám - neodvolám, jmenuji - nejmenuji"

10 0
možnosti
Foto

Je to pochopitelní, má dovolenou! R^

6 0
možnosti
Foto

Díky našemu prezidentovi není česká politika nudná.

4 8
možnosti
JV

J30i53r58i 58V52r69a91b67e76c

16. 8. 2019 17:55

V Africe a jižní Americe je to podobné !

4 0
možnosti
Foto

J36a33n 63P43e68c25h60a

16. 8. 2019 17:23

Karma! Fajt by byl dobrý fór, ale neprošel by především uvnitř ČSSD. Ta by teď podle mne, když už si tu šlamastyku navařila, rozhodně neměla ustupovat a trvat na svém kandidátovi. A na plnění koaliční smlouvy. Na tahu prezident a premiér.

3 0
možnosti
PK

Myslím, že tato politkomedy už národ nebaví, je to nůďa, dokonce to vypadá, že jeden z herců (ČSSD) mění názor, viz včerejší CT24, kdy známý socialistický hejtman doporučuje panu ŠM, aby kandidaturu vzdal, neboť nebude mít respekt jak ve vládě, tak na ministerstvu a už vůbec ve vztahu k MZ, jako prezidentovi. No, nečekal jsem, že MZ bude konat až takto a jsem zvědavý už jen na závěr, tedy výrok ÚS. Protože mezitím ale legrace neusíná, těším se na talk show pana Ovčáčka na Barrandově;-D

2 0
možnosti
DR

Ovšem Netolický má naprostou pravdu, poněvadž i pokud by se nějakým zázrakem Šmarda do té funkce dostal, tak si asi nemusíme nalhávat jak by to jeho působení v té funkci, v současné atmosféře a když jsou proti němu prakticky všichni, asi vypadalo.

2 1
možnosti
RO

Dle Aleše Gerlocha (Aleš Gerloch - český právník a profesor na Právnické fakultě Univerzity Karlovy) může prezident odmítnout jmenování ze 3 důvodů:

1/ Jeli navržená osobnost ve střetu zájmů

2/ Pokud jsou státně bezpečnostní důvody

3/ Zjevná nekompetentnost.

..

V roce 1998 prezident neřekl ani jeden z těchto důvodů, i když by o tom šlo nejspíš diskutovat.

Dnes však MZ hraje na strunu nekompetentnosti. Proto je dle mého nepravda, že by se jednalo o stejnou situaci.

Tímto nehodnotím zda se o zjevnou nekompetentnost jedná nebo ne. Ale myslím si, že je třeba toto vzít v úvahu, rozhlašujeme-li soudy o tom jak je co protiústavní a že si někdo protiřečí, či lže.

0 1
možnosti
Foto

J66a97n 61P42e22c11h27a

16. 8. 2019 17:26

To je názor pana Gerlocha. Pan Gerloch není Ústavní soud, aby mohl závazně vykládat Ústavu. A když je podle vás vše tak jasné, tak proč AB nevyzve své poslance, ať podpoří senátní žalobu na prezidenta? Všem by tak zavřel ústa, ne?

2 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,58
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.