Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Žádná okupace tady se iure nebyla. Pamatujete snad nějakou okupační správu s dosazeným sovětským generálem, kterému by byla čs. vláda podřízena?

1 2
možnosti
ED

O té jiné kapitole je ale řeč. Ondlsichb10 let později mu za to totiž postavili tu sochu..

0 0
možnosti
Foto

Zbytečné tlachy, Marta Semelová se nebojí, proto ochranku nemá, pirát starosta je totální strašpytek, oroto ochranku má. A to by ještě chtěl Koněva poučovat, jak vyhrát válku, strašpytel jeden Rv!!

4 10
možnosti
JJ

Dneska zase hladinka? Ts ts....

3 1
možnosti
JN

J68o73s39e79f 27N71i68k58l

31. 8. 2019 19:50

...a pro tento týden máte zase splněno...:-):-)

1 4
možnosti
Foto

A k tématu něco umíte?

4 0
možnosti
PL

P53e85t58r 65L52a54b34a32j

31. 8. 2019 19:30

Tedy "mstít" se soše nějakým poléváním barvou a podobně, to je opravdu velké hrdinství a znak velkého ducha.

To už je jako v Americe, kde odstraňují sochy otců-zakladatelů, protože ti měli ve své době doma černé otroky (tak jako všichni kolem).

14 3
možnosti
JM

I sověti měli dobré vojevůdce. Koněv to ale nebyl. Žukov také moc ne, ale nebál se Stalina, dokázal prosadil i dobrou věc. Ale dobrý byl třeba Vatutin, Čujkov, Vasilevskij, Čerňachovskij nebo Rokossovskij.

2 1
možnosti
MK

Když jste u toho Rokossovského, tak je smutným mementem, že tento polský šlechtic, který zažil co je komunismus, pak Polákům, jako ministr v polské vládě, vytvořil stejné peklo, jaké zažil během stalinských čistek.

A když se snažil zabránit lidským ztrátám v nesmyslné bitvě, tak se nakonec podřídil Žukovovi. Čujkov i Vatutin u Stalingradu posílali do boje s Němci vojáky beze zbraní s tím, že když přežijí tak si nějaké zbraně po padlých najdou. Vatutin pak sám osobně organizoval sbory, které stříleli vojáky, kteří ustupovali. Opravdu úžasné osobnosti.

5 0
možnosti
MK

Poslední ruský důstojník, který za něco stál byl Mannerheim. Paradoxně, i když později stál proti SSSR, tak si ho Stalin vážil více než těch svých patolízalů. Co se týče Koněva, Žukova tak těm na lidských životech nezáleželo. Žukov to ukázal u Rževa , Koněv v Maďarsku.

Co se týče Horákové, spadla do jámy, kterou sama pomáhala kopat. I jí vyhovovala dohoda s komunisty, která zakázala pravicové strany a jejich účast ve volbách a která vyšlapala cestu k moci komunistům. Byla obětí komunistů, ale zároveň je zářným příkladem, že socialistům nejde o budoucnost, ale jen o jejich okamžitý prospěch.

5 2
možnosti
MK

Honzo děkuji ti za minus, ale uvědom si, že to byla strana paní doktorky Horákové a lidovci, kteří zprznili demokratický systém tím, že se podřídili v Košicích požadavkům komunistů a panu Benešovi. A všem to náramně vyhovovalo. A Horáková nebyla proti, naopak, vítala, že že se zbaví pravicových konkurentů. Smrt Milady Horáková je sice ukázkou zločinnosti komunistů, ale také ukázkou, že Saturn požírá své děti.

6 0
možnosti
JS

J55o50s21e82f 93S69i87l16h68a

31. 8. 2019 15:02

Karma. Jen bych nesouhlasil s tím, že rozsah jeho zvěrstev byl znám v roce 1980, ani zdaleka ne. Viz Tambovská rebelie.

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

7 0
možnosti
Foto

No vidíte, odpověděl jste si sám. Proč si myslíte, že těch 6% komunistů tak adoruje Rusko a Putina?

5 0
možnosti
Foto

Sorry. Patřilo panu Hladíkovi, který se diví jak by tu pár % komunistů mohlo připravovat státní převrat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,42
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.