Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O34t49a58k84a27r 88S88e18k13l

21. 10. 2019 7:05

Karma za Blog i otevřenou diskuzi. Domnívám se , že celý Brexit má prapůvod v anglické nostalgii po Splendid Isolation a dobách , kdy Anglie vládla na souši i na moři. Kanál se ale nes dá přeplavat i v obou směrech:-) nebo překonat suchou nohou tunelem. Chápu a svým způsobem i obdivuji anglické sebevědomí. Příznačné je , že Angličanům nevadí spousta Pákistánců , Indů - to jsou obyvatelé původních kolonií - vadí Poláci , Češi a vůbec - Evropané. Známá je i nechuť učit se cizím jazykům.... Zajímavé , přesto jsem ale anglofil.:-(

1 0
možnosti
Foto

Tak v r. 1967 hlavní problém imigrace do GB představovali Indové, kteří se tam s britskými pasy stěhovali z Keni. A teď Angláni nevěděli, co s tím.

Pákinstánci se tamtéž snažili také dostat ilegálně.

0 0
možnosti
JZ

V úvodu píšete něco o "radosti, která neznala mezí". Já jsem si tedy zatím v kontextu brexitu všiml pouze radosti některých lidí z toho, že výsledek referenda může být naprosto zadupán do země protichůdnou mediální tlačenkou.

3 3
možnosti
VS

Jednou referendum nějak dopadlo, bylo provedené legálně, ale politici odmítají plnit hlas lidu, to je ta nejnebezpečnější věc na celém brexitu.

7 2
možnosti
ZH

Referendum nebylo zavazne, nikdo z politiku nic plnit nemusi, neni k tomu nijak vazan.

0 0
možnosti
JK

Já bych zrusil i volby, hlavne ty, co dopadnou jinak nez chci. Jsou taky jen hlasem ulice a ne volicu. Proste to, co prijde z Bruselu bez reptani okamzite udelame. Je to doufám dost uvědomele a proevropske.

6 6
možnosti
JV

J60a67n 69V57i81n12t36r

20. 10. 2019 21:59

"Pracně vyvážená" absolutní pravomoc EK a stoprocentní bezmoc EP a všech členských zemí kromě Německa a Francie. Skutečně skvělé.

0 1
možnosti
RK

Dvě možnosti výkladu přístupu EU podle euroskeptiků a brexitářů (za hlasitého potlesku jejich příznivců):

1. EU nevyhoví žádosti a neprodlouží lhůtu - EU hází klacky pod nohy a trestá Británii

2. EU žádosti vyhoví a lhůtu prodlouží - EU je jak RVHP a nedá se z ní vystoupit

A pak ať se někdo diví, že jsou brexitáři jen a pouze demagogové a psychopati a podporují je jen pitomci a primitivové, co umí jen negativisticky kvičet.

7 3
možnosti
DK

Proč se řeší tohle a ne prokázaný fakt, že příznivci brexitu zvítězili díky použití lží?

5 1
možnosti
JT

J60i57r72i 62T39i85c49h43y

20. 10. 2019 19:58

Takze protoze se do EU chtelo nacpat i Turecko, je odchod Anglie nesmyslny!

3 0
možnosti
DR

Jo, jenže tady nejde o žádné nesystémové referendum, jak se nám někteří stále snaží namluvit a hodit tudíž vinu na voliče, ale pouze o vlastní ega některých vypečených politiků.

7 0
možnosti
JZ

Největší průšvih a nesystémovost toho referenda spočívá v tom, že se jeho výsledkem parlament nemusí řídit, bez toho by bylo mnohem méně prostoru na to trapné šaškování, které brexit doprovází.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.