Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Podle agentury Reuters vypovídají všechny průzkumy veřejného mínění o tom, že občané Británie nechtějí vystoupit z EU. A včera proběhla v Londýně velká demonstrace odmítající brexit a požadující nové referendum. Asi to bude ještě velice zajímavé. Z naší strany je poděkování Británie určitě dvojí. Jednak za flagrantní příklad, jakým zlem se může stát referendum. Zejména při zvážení všech rizik populizmu, který vždy sahá k rozněcování vášní, pudů a neartikulovaných obav. A také za doklad o tom, co znamená ruská hybridní válka vedená proti zemím Evropské unie, s cílem oslabit ji, ne-li přímo rozbít.

12 3
možnosti
LH

To by mě tedy zajímalo kdo pro ten Brexit vlastně hlasoval... Není to náhodou jako u nás že průzkum a realita jsou 2 odlišné věci.

4 2
možnosti
JV

Jsem docela zvědavý, jak se EU nakonec postaví k té Johnsonově nepodepsané žádosti /nežádosti. Ať už bude rohodnutí jakékoliv, už teď se dá uhádnout reakce českých "vlastenců".

Pokud lhůtu prodlouží, bude EU podlý solcialistický moloch, ze kterého nelze vystoupit, pokud neprodlouží, bude EU podlý socialistický moloch, který se Británii pouze mstí.

Každopádně mi běhá mráz po zádech při představě, že za ČR by v případě czexitu s EU vyjednávali Okamura nebo Klaus ml. To by byl sešup :-/

10 1
možnosti
Foto

Síla veřejného mínění se vždy nakonec projeví i bez zavedení institutu referenda. To znamená, že brexitáři by ovládli parlament tak jako tak, jak konec konců naznačují i výsledky eurovoleb v GB,

3 0
možnosti
MK

Británie se dopustila dvou fatálních chyb.

První z nich bylo samotné vypsání referenda ve chvíli, kdy Britové z EU odcházet nechtěli. Premiér Cameron si pouze chtěl předpokládaným výsledkem posílit domácí pozici. Předpoklad ovšem nevyšel a zatáhl Británii tam, kde sama určitě být nechtěla.

Druhou chybou bylo premiérské křeslo pro Theresu May. Britský odchod řídila premiérka, která sama z EU odcházet nechtěla. Vedla jednání tak, aby se ukázala absurdita odchodu z EU v naději, že dojde ke změně britského postoje a odchod se konat nebude. Tak se do smlouvy dostal bod, který ruší britskou suverenitu nad Severním Irskem. Nikdo snad nečekal, že toto britský parlament odsouhlasí. Džin z láhve však byl vypuštěn a EU si uvědomila svou sílu a převahu.

Nyní je šance na dohodu velmi malá, Británie už dál ustoupit nemůže a EU nechce. Jakékoliv protahování agónie škodí oběma stranám a odchod bez dohody se tak jeví jako nejlepší řešení. Kdyby tak britové učinili již v původním termínu 31.3.2019, tak dnes už mohla být část problémů vyřešená.

6 0
možnosti

J57o58s54e87f 60Š17l54o19u90f

20. 10. 2019 17:34

"První z nich bylo samotné vypsání referenda ve chvíli, kdy Britové z EU odcházet nechtěli."

...............................

Že by zase Putin poslal půl milionu hlasů pro vystoupení?

0 0
možnosti
Foto

Já to říkám stále, Tomáši, referendum není hlas lidu, ale hlas ulice a populistů a jediná rozumná věc, která by se s ním měla udělat, tak ho nadobro a trvale zrušit.

Jinak si při pohledu na dnešní dění říkám, co by mu asi tak říkala slavná a silná trojka Thatcherová, Reagan, Kohl. Myslím, že by vzali bič a hnali své nástupce svinským krokem....:-) Karma

22 5
možnosti

J56o93s69e26f 24Š19l11o39u17f

20. 10. 2019 17:38

" referendum není hlas lidu, ale hlas ulice"

.........................

Milá paní, je to hlas těch, kteří jsou ochotni o své budoucnosti spolurozhodovat sami a není jim líno jít do volební místnosti. Stejně jako v každých volbách.

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Tebou, Tome, že je to ryzí doklad, kam vede referendum, jenž je založeno nikoli na racionálním tématu, ale jen a jen na emocích. Ať to dopadne jakkoli, Británie zůstane rozervaná, plná antagonismu obou stran. A je ji z toho smutno.

Karma.

21 1
možnosti
Foto

To referendum byla učiněná tragedie. Neuvěřitelně hloupá Cameronova hra vabank v době, kdy to vůbec nebylo nezbytné. A z toho plynoucí "šance" pro ruské rozeštvávání. Propagandu cílenou na lidské pudy, vášně a neartikulované obavy, tu vždy nejlépe uměly totalitní režimy (a jejich nástupci).

8 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,39
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.