Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Ten váš titulek je jako vystřižený z deníku AHA.;-D Kde jste viděl či slyšel, že si "Český lid žádá krev"? Český lid se pouze nahlas diví, že v případech, když už se některý z českých politiků, nebo člověk s vysokou politikou spjatý,(podobně jako Dalík), nějakou "náhodou" dostane do vězení, je na tom většinou mnohém lépe, než ostatní vězni. Že byl pan Dalík, ostatně podobně jako pan Novák, či Janoušek, zřejmě nějakým nedopatřením, nějak spjatý s vyššími politiky ODS, je samozřejmě také pouze dílem náhody. Když si pročtete historii páně Dalíkova podnikání na Hlídacím psu, (nebo v archivu RX) a připustíte, že se tomu průběhu Dalíkova trestu podivují i taková renomovaná média, jak iRozhlas, ČT, i některá "média Bakalova", tak byste snad přece jen mohl být, k nám, prostému "českému lidu", poněkud shovívavější.;-D

12 1
možnosti
VR

Proč se divíte? Vždyť něco takového už tady fungovalo i za komančů!

Nás techniky (dělníci byli potřeba kvůli plnění plánu) z fabriky posílali několikrát do roka na pomoc zemědělcům. A často jsme se tam potkávali s vězni. Poprvé jsem z toho byl trochu na větvi, když jsme s nimi zůstali sami ve stodole, ale nebylo se opravdu čeho bát, protože to byli jen ti lehcí - způsobili nějakou bouračku v opilosti, něco zpronevěřili ap. Zatím co my jsme se s prací zrovna nepřetrhli, oni makali fest, protože potřebovali kladné vyjádření od farmáře, aby je propustili předčasně. Bachař, který je měl hlídat se celý den někde povaloval, kouřil a nebo chrápal. A obávat se ničeho nemusel, protože ti muklové se hlídali navzájem. Kdyby totiž některý z nich práskl do bot, tak by všichni ostatní měli utrum s tím předčasným propuštěním.

0 0
možnosti
MK

Možná to není o tom, že si český lid žádá krev, ale spíše o tom, že prominentní osoba měla prominentní vězení. Není to je česká vlastnost, lépe řečeno otázka a údiv, proč se stejní grázlové mají ve vězení rozdílně. Myslím lidé, kteří sedí za podobné delikty.

Možná se budete Tomáši divit, ale stejně se ptají lidé v Americe v případě odsouzených finančních podvodníků, kdy někteří jsou rovnější, stejné to bylo s nacistickými zločinci, z nichž například Albert Speer měl zvláštní zacházení a z vězení díky tisku vyšel jako málem oběť.

A je otázka, čím si Dalík zasloužil napůl svobodu? A není sám, před několika lety byl případ českého cyklisty Šimunka, který zabil při jím zaviněné nehodě tři lidi a přesto měl vězení, kdy si vlastně mohl dělat co chtěl, zatímco lidé, kteří zavinili smrt jednoho člověka seděli ve vězení s ostrahou.

12 0
možnosti
Foto

Zase inkvizitor? Šimůnek zavinil dopravní nehodu, ale neúmyslně, to se může stát i Vám. Byl odsouzen na 18 měsíců, s přihlédnutím ke všem okolnostem, ale po čtyřech měsících dostal milost. Přesto se do konce své kariéry užíral vinou.

Ale když někdo zabije druhého úmyslně, tak to chcete srovnávat?

Nojo, Kavka! Rv

1 0
možnosti
EK

Jen ho nelitujte!

3 0
možnosti
Foto

A30l15e78š 17M89e89r74t36a

22. 11. 2019 18:29

Dalík penzionek, Novák stadionek a pak, že se zločin nevyplací. Lup se pěkně ulije a když to náhodou rupne, tak ten fešácký kriminál se dá přece nějak vydržet:-).

9 1
možnosti
Foto

Slova jako "fešácký kriminál" jsou i díky lidem jako vy dost zprofanovaná. Požívala se totiž i ve spojitosti s Václavem Havlem, který v tom "fešáckém kriminálu" málem zemřel.:-/ Zkuste něco jineho:-)

2 4
možnosti
AL

Když nadává na novináře Zeman, nebo Flaška ... :)

Legrační trest a vězení pro lobbistu Dalíka: „Seděl“ v luxusním penzionu a vysmál se nám všem.

Dle dohody měl Dalík v penzionu pracovat 40 hodin týdně a vykonávat tam pomocné údržbářské a úklidové práce. Směna mu začínala v 8.30 a končila v 17 hodin. Také tam obědval. Dohlížela na něj pouze majitelka.

Do penzionu, který je od věznice vzdálený zhruba 10 minut chůze, Dalíka nemusela vozit ani eskorta. „U odsouzeného bylo schváleno pracovní zařazení na pracoviště s volným pohybem mimo věznici u Ing. Vlasty Masri,“ řekl pro Aktuálně.cz Kapinus.

:-)

1 2
možnosti
NM

...to smrdí přes obrazovku počítače až do mého bytu vážení..;-D;-D

2 0
možnosti
ČP

A Vy podobně krvelačně jedete po Babišovi. :-P

3 4
možnosti
Foto

Ale houby, on je moc hubenej a tak by si na něm žádný upír moc nepochutnal. ;-D

0 0
možnosti
TB

To dost přeháníte, krev samozřejmě nikdo nežádá.... navíc je to práce novinářů, ti do toho stouraji....abyste nakonec ještě nesouhlasil se Zemanem, že novináři jsou žumpa :-)

8 0
možnosti
Foto

Karma.Dost lidí si udržuje "romantickou" představu z mnoha filmů,že vězni se na práci ven vozí jen v okovech a hlídá je dozorce s brokovnící.Pak jsou hrozně překvapeni,že raalita je jiná....

8 2
možnosti
JH

J30o96s51e46f 72H37á15j48e56k

22. 11. 2019 17:07

Každý normální, průměrným mozkem vybavený člověk ví, že Dalík o peníze nežádal pro sebe. Trest který přišel, musel absolvovat sám, i proto, že není bonzák. Za to se mu dostalo milosrdné pomoci, aby průběh trestu byl pro něj příjemnější. Tak lide český se nyní po propuštění pusťte do Dalíka, vězeňské služby, majitelky penzionu a nevím jaké ultimatum vydá Mikuláš Minář ?'!

5 1
možnosti
Foto

Proč sem pletete Mináře...?To si potřebujete za každou cenu plivnout....?

5 1
možnosti
Foto

J76i70ř14í 48K41i27n40d53l

22. 11. 2019 17:03

Vězni i za komančů chodili sami bez dozorce do práce a bez dozorců makali. Na příklad někteří vězni ve věznici Vitmanov chodili sami bez dozorce do Škody Ostrov nad Ohří. Nebylo to nic příjemného, když jeden šel do Ostrova v mlze a slyšel škrundání nohou z mlhy se vynořil chumel vězňů ve vězenském munduru, jak pochoduje do věznice.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,81
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.