Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To co jste uvedl v blogu je slabý odvar. Vůbec nejvýkonnější špionážní a donašečský aparát, byla sítˇdomovních důvěrníků, udavačů, kteří to dělali perfektně a s chutí.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
KM

Děkuji vám za přínosný a poučný článek, kterým jste pootevřel mnoha čtenářům oči a jehož tvorbě jste jistě musil věnovat spoustu úsilí a času. Máte skutečně zajímavého "koníčka" věnujete-li se hluboce této oblasti, čemuž odpovídají zveřejněná informace.

Ale zároveň jste připomněl i skutečnost, že technika je důležitá, ale nejdůležitější ze všeho je člověk - příslušný "kádr".

A nejlepší v tomto ohledu byly počátky 90. let, kdy nastoupili skuteční odborníci. Konkrétně jedním nadřízených v té době, se mi kromě jiných, stal nezapomenutelný Johny Bok. A ač nemohu, ani se nechci blíže zmiňovat, pak věřte, že na ta léta a zážitky budu až do konce života vzpomínat a budou mi neustále zlepšovat náladu a vyvolávat smích v duši.

Škoda, že poměrně brzy se naše cesty rozešly, když odešel aby zaujal mnohem odbornější a fundovanější funkci v oblasti veřejného toaletářství, kde jistě bylo jeho mimořádných schopností rozhodně mnohem více a kvalitněji využito.

Nyní už si jen tak přečtu veřejně dostupné informace vycházející z Výročních zpráv, a pokud se pročtu až ke jménu prezentujícího funkcionáře, pak jeho jméno a obsah mi připomenou upravená slůvka trenéra juda z filmu "Jáchyme, hod to do stroje" a řeknu si "No, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl"

1 1
možnosti
DH

D78a30v19i80d 81H74o29r35á45k

16. 2. 2020 17:13

Tak ke konci toho článečku mě nějak napadla jedna věc související s těmi falešnými brejličkami.

Falešné brejličky přeci nosí i Váš favorit tehdejší poslední prezidentské volby, pan slovutný akademik.

Jen asi se jich nenaučil moc používat, když mu nakonec ve druhém kole byly, jak se říká ... platné, a dopadl jak ten sedláček od Chlumce.

Ale nakonec jsou jistě. jak on, tak zejména jeho milovaná paninka spokojena, že se alespoň občas objeví v TV přenosu, jak si pospává a sluší mu to při zasedání Senátu.

0 4
možnosti
JN

J87o19s35e80f 20N34i68k34l

16. 2. 2020 16:36

Pane Flaško, doufám, že jste se alespoň vy podíval na "ono video" na YouTube a souhlasíte s tím co bylo z diskuze odstraněno "jako závadná informace", no nedivím se a je opět se ukázalo, že na idnes je "cenzurováno"...jistě můj příspěvek do diskuze nebyl k tématu vašeho blogu, jak jinak....:-)

0 2
možnosti
Foto

Pane Nikle, vzhledem ke zdrojům z kterých čerpáte a kterým věříte, si my dva nemáme co říct. Nebudu zapírat, že lidmi jako jste Vy, pohrdám.

3 1
možnosti
DH

D47a40v24i65d 85H59o69r47á47k

16. 2. 2020 13:26

"Americká rozvědka sledovala mobil kancléřky Angely Merkelové podle všeho ze zařízení v skleněné konstrukci na střeše čtyřpatrového velvyslanectví USA na náměstí Pariser Platz v Berlíně, vzdáleném několik set metrů od kancléřského úřadu. Konstrukce vypadá jako „když tu přistálo UFO“. Napsal to v pátek list Süddeutsche Zeitung s tím, že Edward Snowden, bývalý spolupracovník amerických tajných služeb, potvrdil, že Američané používají ve svých velvyslanectvích a konzulátech odposlouchávací program Special Collection Service. Podle Mika Frosta, autora knihy Spyworld (Špionážní svět), ho vyvinuli už v sedmdesátých letech pod názvem Collega park podle městečka před branami Washingtonu ve státě Maryland."

Pozn. zdroj a odkaz je v případě zájmu možno doplnit.

Ale jak z Blogu vyplývá, tak pan Flaška musí být určitě neskutečně zájmová osobnost, když se tady chuděrka třese před ruskými a čínskými špióny, kteří se zajímají o každý jeho krok a kníknutí.

3 6
možnosti
Foto

Co na to Váš psychiatr?

6 1
možnosti
PL

P50e64t44r 44L49o98r15e58n53c

16. 2. 2020 12:30

Na vojně ve Staré Boleslavi dusil slovenské absíky z vedlejší roty jeden furťák. Oni před Vánocema koupili pohled Staré Boleslavi, napsali na něj "rtm. Basakin, VÚ 6818, 250 02 Stará Boleslav, CSR, "TřešŇe už UzRáli. H." a jeden z nich to odvez domů do Blavy s tím, že to dá návštěvě, co k nim na Vánoce jezdí, aby to s rakouskou známkou poslala z Vídně. V únoru byl rtm. B. jako vyměněnej ...:-)

1 0
možnosti
Foto

To jsem udělal taky jednomu opravdu děsnýmu furťákovi. Z Norimberka šel na jeho jméno u VÚ pohled: "Brambory došly. Tetička". Bohužel jsem se nikdy nedozvěděl, jestli to mělo nějaký efekt nebo ne.

0 0
možnosti
ND

Ty fotky v technickem muzeu jste pořídil legálně (zaplatil povolení), nebo vyšpiónil? :-)

0 0
možnosti
Foto

V Technickém muzeu se už fotopovolení neplatí. A přímo jsem se dotázal u pokladny, zda mohu fotit.

0 0
možnosti
PL

P92e12t80r 81L88o26r62e94n41c

16. 2. 2020 11:57

V r. 1989 jsem projektoval nějaké ocelové konstrukce do chemičky v Lovosicích, což bylo potřeba sladit s dodavatelem technologií, kterými v té hospodářsky lehce uvolněné době byl Voest-Alpine z "kapitalistického" Lince. S výkresy na A4 jsem se vydal z Vršovic k tehdy jedinému možnému faxovému spojení - na Rakouskou hospodářskou komoru na Národní třídě. Jejich pracovník to přede mnou prohnal takovým menším "válečkovým mandlem na papír", píplo to a dal mi ústřižek, kde stálo "Receiving OK" a čas. Dojel jsem zpět do kanclu do Vršovic a zavolal do Lince, že si probereme případné úpravy. Jejich pracovník byl zaskočen, že co prudím, když jsem ještě nic neposlal, fax že mají furt zapojenej..., načež se zarazil a povídá, Pardón, zrovna mi fax něco z Čechoslovakaj přijímá - vy to teď posíláte?

Inu - elektronická vyrovnávací nádrž StB - dříve ve sklepě pošty v Jindřišské, fax ale asi už měl čtecí "mezizastávku" jen v MTÚ na Žižkově;-)

2 0
možnosti
Foto

Taky dobrý. Mně vezl známý z Německa počítač (ZX Spectrum) a den dopředu mi zatelefonoval, že "ten přístroj" má s sebou. Strávil ve vazbě pár týdnů. Hrůza.

1 0
možnosti
LC

Opustíte byt, kamera na každém rohu. Máte mobil, kontrola pohybu na každém kroku, od příštího roku i pohybu vašeho auta. Surfujete na internetu... my víme kde. Používáte e-mail ... máte mizerný pravopis. Atd, atd... O takové kontrole obyvatelstva se StBákům nezdálo ani v nejrůžovějších snech pod duchnou.

0 0
možnosti
Foto

Techniku nezastavíte. Máte jedinou možnost - regulovat její použití legislativou. A určitě jsou u nás ty možnosti regulace, kontroly a případných sankcí za zneužití větší, než třeba v Číně nebo Rusku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,32
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.