Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1/ Pokud vím, tak VKM tvrdil, že postoj Trikolory k EU bude záviset na postoji sympatizantů Trikolory, který bude respektovat.. A Trikolora pořádá jakési internetové hlasování mezi zaregistrovanými sympatizanty.

2/ Pravidelné referendum v určitých intervalech by nemělo být tak nepředstavitelnou záležitostí. Vždyť i politické strany se v určitých intervalech volí znovu. To je demokracie. Lidé mají přece právo vyjádřit svoji spokojenost nebo nespokojenost s dříve zvolenou variantou. Není to jenom o vystoupení ale i o setrvání. Nelze přece něco zvolit navěky ...nebo až do hořkého konce (jako třeba komunismus).

3/ Předpokládám, že podobné referendum by se konalo i ohledně připojení k EU (jako ke každé zásadní záležitosti, po které je široká celospolečenská poptávka).

Pokud sleduji názory obou Klausů, tak jsou vůči EU silně kritičtí, ale pokud jde o aktuální setrvávání v EU jsou realisty. Ty hlasy o vystoupení jdou spíše z členské základny a VKM sám tvrdí, že nechce aby šlo stranu (či hnutí) "jednoho muže". Chce dát lidem (jak ve svém hnutí, tak v zemi) možnost volby. A referendum není ničím jiným nežli možností volby.

36 3
možnosti
ČP

Herdek, já si snad otevřu nějakou flašku. Představte si, že snad poprvé s Vámi souhlasím. ;-)

0 1
možnosti
OD

Pane Flaška, s Venou jsem chodil do školy, je to kluk chytrej a inteligentní, ale má momenty, kdy z něj lezou věci, které spíše než způsoby Klausa Augusta nebo "babičky Lívie" připomínají chování skupiny Kabát.

Prostě takové Řepkovy blikance. Jeho manželky by mohly povídat, zejména Kamila, ale nebudou - hádejte proč,,,

1 3
možnosti
TL

R^R^R^

18 = 20 - 2

Alespoň tak zní jisté přirovnání, netřeba debatovat o numerických soustavách a matematické platnosti této formule...

Samozřejmě zjednodušeně je tím myšleno, že jablko padlo přímo pod strom,

a to možná dokonce právě přímo na lebku.. což s sebou přináší jisté následky.

Ostatní rozvedeno ostatními...

1 0
možnosti
MK

VKml asi opravdu na hlavu padlý je. Moc dobře ví, že jediní pro něho dostupní voliči jsou Okamurovci. Ale přitom nedělá vůbec nic, aby je získal. Místo toho se snaží zaujmout ty, které nikdy získat nemůže.

Ale možná, že mu křivdím. Možná že mu dělá dobře, když se mu lidé posmívají.

9 10
možnosti

Spíš to nemá domyšlené. Chybějí mu schopnosti jeho tatínka.

3 2
možnosti
DR

"V podstatě nám říká, že se bude referendovat tak dlouho, dokud to jednou nevyjde."

Jo jo. Asi tak jako v Irsku že jo. ;-D

11 7
možnosti
RK

Tak to uvedeme na pravou míru, demagogu:

Irská vláda byla ochotna referendum opakovat pouze v případě dalších záruk, které odsouhlasili představitelé EU na summitu 11. prosince 2008. Irsko získalo přislíb zachovat vlastního komisaře, byla zaručena neutralita Irska, daňová autonomie a nezpochybňování ustanovení irské ústavy, které se týkali práva na život, vzdělání a rodiny.

Záruky byly schváleny na Evropské radě 18. až 19. června 2009 formou mezivládní dohody, která nepodléhala další ratifikaci v členských státech. Na základě jednání s českým předsednictvím stanovilo Irsko 24. června 2009 termín konání druhého referenda na 2. října. V opakovaném referendu schválili Irové Lisabonskou smlouvu poměrem 67,1 ku 32,9 procenta hlasů za účasti 58 procent voličů.

Zdroj: ofic stránky EU. Jsou tam i podrobnosti;-)

10 2
možnosti
MR

Pane Flaško, Vaše myšlenka je téměř geniální. vychází mi z ní, že ti, co byli vyhozeni z KSČ v letech 1968 - 70 byli vyčůraní křiváci, kdežto ti, co principiálně odešli sami v prosinci 1989 byli pro Vás obdivuhodní charakteři,

37 8
možnosti

My tady máme totalitní systém, že to takhle nemístně srovnáváte?

2 3
možnosti
JV

Ano, padl tvrde nejenom na hlavu, nybrz i na hubu. EU

0 3
možnosti
PD

Jako se se zdravotním, právním, technickým,architektonickým či jiným složitým problémem obracíme (i pan Klaus.ml)na odborníky, v otázce členství se chce obrátit na nekvalifikovanou veřejnost (myslel jsem, že brexit stačí) - takže odpovědnost za případný odchod by shodil na veřejnost - on by přeci za nic nemohl - takový náš Farage - já nic, já Klaus.

3 5
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,98
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.