Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Velmi hloupé přirovnání. Ten,kdo volil ANO,vlastně může za to,že neschopný,nebo spíš všehoschopný menežment ČD utrácí peníze na které si nevydělal?Tak jak to dělá již dlouhé roky? Totéž Česká Spořitelna a podobně.... Velmi laciné p.Flaško.

12 11
možnosti
ZH

Kdo sliboval vymýcení korupce a efektivní hospodaření státu? Bureš. Splnil? NE.

8 5
možnosti
Foto

Na zahradě krmíme ptáky a máme tam asi 70 vrabců. Jen co do nich "udeří" krahujec. Než jim otrne, jsou tři dny zalezlí v tújích a ani nevrznou. Když se na silnicích začalo s bodovacím systémem, nějaké tři měsíce jezdili téměř všichni podle předpisů. Za pár měsíců se vrátilo vše do starých pořádků. Podobně to bude i s korupcí.

4 5
možnosti
Foto

To přirovnání vůbec nesedí. Korupci totiž nikdo nezačal potírat. Jen noví korupčníci nahradili ty staré.

Na straně korumpovaných, pochopitelně.

15 3
možnosti
Foto

Problém je skutečně ve výběrových řízeních, zrušit ho sice můžete, ale to vám nezajistí, že se příště přihlásí někdo s nižší cenou. Navíc ho zrušíte, vypíšete znovu a to nějaký čas zabere a mezitím jsou zaměstnanci bez telefonu. Zrušení výběrového řízení ještě musíte zdůvodnit. A tak by se dalo pokračovat. Problém je opravdu v neskutečně svázaných podmínkách pro výběrové řízení a také v tom, že dodavatelé se přizpůsobí a kdyby ten zákon byl ještě přísnější, tak se prostě nepřihlásí nikdo. Nejlepší by bylo zákon o veřejných zakázkách zrušit nebo ho nechat jen pro opravdu drahé dodávky.

0 2
možnosti
ZH

Jiný problém je v tom, že výběrové řízení lze napsat tak, aby se přihlásil právě ten jeden, se kterým je úředník domluven. A pak jen pro formu případně nějaký další hejl, který však podmínky nesplní. I ten může být uplacen, aby se přihlásil. Jenže tohle se nedá odhalit, pokud to někdo nepráskne.

Podle prvního odkazu z článku se přihlásil do řízení právě jeden účastník - ČD - Telematika a.s. Tedy firma zjevně s ČD propojená. Proč ne, pokud by byla cena nižší, než cena v době vypracování nabídky průměrná. Takto to však ve mně budí dojem, že je zde korupce jak vyšitá, která je zakryta osobními vztahy zúčastněných. Jenže je to jen dojem, takže to není ani na TO.

0 0
možnosti
KK

Chtěl jsem se podívat na detail té zakázky, ale skončil jsem hned u názvu - ,,Pořízení mobilních telefonů pro strojvedoucí s operačním systémem Android".

Teď už jen přemýšlím, čím asi vybaví strojvedoucí bez operačního systému Android.

10 0
možnosti
JJ

Ano, proti takovýmto praktikám voliči ANO volili. Možná si ještě vzpomenete i na to, proč tomu tak bylo. Tyto praktiky totiž byly v médiích prezentovány daleko častěji a ve srovnání s nimi je tady toto opravdu čajíček. Ty "pašalíky" byly násobně větší, než ty, které se provalily za poslední roky, nemluvě o okolnostech kolem privatizace. Ale možná si také pamatujete, jaké pobouření vyvolaly odposlechy Víta Bárty, který na uzavřeném stranickém jednání nastavil hranici provizí při zakázkách maximálně na 10%.;-);-D

Ano, ty výmluvy pana mluvčího jsou opravdu úsměvné a jsem přesvědčen, že podobné praktiky voličům ANO nevoní ani teď. Při volbách ale budou znovu porovnávat dobu "před" a "po". A myslím, že by se toho muselo provalit daleko daleko více, aby se ten pytel sra... z nedávné historie proti těmto "pár drobným",zvedl nahoru.

Jinak - jak vám to už někde napsali, dříve jsem vaše blogy četl rád. Dnes se s vás stal takový zdejší "hlavní ideolog" ODS, který bojuje "za lepší zítřky" pod vedením rodné strany, jako dříve komunisti. Nevím nevím, jestli té věci opravdu prospíváte, nebo spíše naopak.

15 11
možnosti
ZD

Naprostý souhlas i s tou Vámi jmenovanou funkcí hlavního ideologa. Proto to také s ODS tak vypadá, že je schopna se chytit i podané břitvy, aby se zachránila. Protože její kroky řídí podobné korouhvičky, ochotně se otáčející za každým závanem větříku. Navíc pod samotným článkem správce IT smysluplně cenu zdůvodňuje. Nikdo neví co bylo součástí nákupu, jaká byla přikoupená záruční doba, případné pouzdro a další služby běžně nabízené. Přikoupit se dá i garance dostupnosti stejného modelu po několik let. To ale nikoho politicky "vyfutrovaného" nezajímá.

3 3
možnosti
ZD

Zkuste autore přečíst komentáře pod tím článkem a a objevíte názor fundovaného správce IT, který to smysluplně vysvětluje. Stačí jen chtít vnímat dostupné informace. Jenže pokud by nastoupil rozum nelze upustit páru, že?

1 0
možnosti
Foto

Občané nejsou skrblí, nepočítají žádné měďáky a telefóny, ale jde jim o ideje. Koho měli volit ? Vždyť ODS po katastrofálním zplundrování průmyslu a TOP09 po devastaci státní kasy již volitelné nebyly a proto se stalo Ano pro mnoho občanů logickou a nezprofanovanou volbou.

8 9
možnosti
ZH

To mohlo platit v roce 2013. Ale ne teď. Babiš je ještě horší, než ti všichni před ním. Už se zprofanoval víc než dost.

20 4
možnosti
ZZ

Odkud máte tuto informaci ?

ČD nemají od svého operátora telefony zdarma, či za symbolický peníz ?

Pokud by to byla pravda, co píšete, neměl by být problém nevýhodný nákup prošetřit a odpovědného pracovníka hnát k zodpovědnosti.

Takže je to pravda, nebo se zase jedná o fake news, jak je u vás dobrým zvykem ?8-o8-o8-o

6 4
možnosti
Foto

Meleš nesmysly, s Čapím hnízdem to pravda je, a nic. :-)

6 7
možnosti
Foto

Karma, ještě, že to výběrové řízení neprobíhalo před nějakými sedmi lety. To by ten telefon koupily ještě o dva litry dráž.;-D

2 1
možnosti
OU
MB

Případ telefonů, je úsměvnou epizodou pokračujícího - zcela nezměněného stavu. Osobně jsem překvapen, jak málo pozornosti je věnováno hlavnímu tématu Hnutí ANO - Boj s korupcí ... ! Proklamace - legislativní výsledky !? ...

Po 7 letech vládnutí je situace v ČR žalostná ! Regulace lobbingu ?, ochrana oznamovatelů ? A hlavně ! - "Evidence skutečných majitelů"! Přípravu provázela vládní liknavost, obstrukce, ale i bezskrupulózní snaha propašovat do něj speciální výjimku. Měla sloužit k dalšímu krytí střetu zájmů premiéra Babiše. VYJÍMKU se díky tlaku opozice sice nakonec podařilo vypustit, ČR, ovšem stále hrozí sankce od EU - Kvůli prodlení při implementaci směrnice, ze které zákon vychází ...

Návrh Senátu, aby ANOfert vrátil do státního rozpočtu ty dotace, které EU neproplatila, jako neoprávněné. Už se tak stalo ? Jaké telefony ? To jsou malicherná šméčka, jako za starých časů ... :-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,79
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.