Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cílem očkovací strategie je nastavit proces, pomocí kterého bude dosaženo co nejrychlejšího proočkování významné části populace vakcínou proti nemoci COVID-19. S ohledem na vzácnost zdrojů (dostupnost vakcíny v čase, personální kapacity) je stanovena prioritizace jednotlivých skupiny osob, které mají být očkovány, a to za účelem co nejdřívější imunizace té části populace, které nemoc COVID-19 může způsobit největší obtíže, v krajním případě potom smrt. Toto je vedeno především snahou rychle zabránit přetěžování zdravotního systému pacienty s těžkým průběhem nemoci COVID-19. Se zvyšujícím se počtem očkovaných pacientů bude postupně dosahováno cíle zabránění komunitního šíření nemoci COVID-19. Nemoc COVID-19 se stane běžným respiračním onemocněním a Česká republika se bude moci vrátit do standardního stavu bez probíhající epidemie a začít postupně pracovat na nápravě škod touto epidemií způsobených.

0 0
možnosti
IM

Zajímá mě skladování vakcín.Jednou prohlásí,že je nutná teplota -70,potom začnou postupně ubírat a dnes jsem v tisku četla,že stačí běžná lednička.Opravdu důvěyhodné.

1 0
možnosti
Foto

Různé typy vakcin => různé způsoby skladování ;-)

3 0
možnosti
Foto

Tady je zase přemoudříno :-/:-)

1 2
možnosti
JD

Paní je opravdu speciální případ, protože už druhým dnem se nás tady snaží přesvědčit, že nemocnice a praktikové lžou, když tvrdí, že stříkačky nejsou, protože ona je viděla na zboží.cz.;-D

0 2
možnosti
Foto

Prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc, MBA, FCMA, ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v ČT právě informoval, že příslušných stříkaček a jehel má dostatek do konce března (tj. na 2 měsíce), přičemž další jsou objednané a plynule přicházejí.

Nejde o stříkačky a jehly, které by patřily mezi běžně spotřebovávaný materiál, protože se jedná o tzv. inzulinové stříkačky a jehly (předpokládala jsem, že to snad došlo každému, kdo si přečetl, že očkovací dávka je pouhých 0,3 ml), jichž je v nemocnicích k dispozici nadbytek a nehrozí, že by byly používány při běžném provozu (jelikož jsou příliš malé, nehodí se k aplikaci běžných léků nebo k odběrům).

Blamáží je domněnka, že materiál potřebný k aplikaci aktuálně není.

Co chybí, jsou vakciny

2 0
možnosti
JD

Prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc, MBA, FCMA, ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady nejsou praktičtí lékaři ve zbytku republiky.

0 1
možnosti
JS

J16a80n 90S68o64u89č29e59k

13. 1. 2021 7:35

Nevěřím ani tomu, že proočkování dostatečného počtu osob bude jakýmsi světlem na konci tunelu. Již nyní epidemiologové avizují, že i očkovaní budou muset nosit roušky, že očkování nezabrání případnému nakažení covidem a že takto nakažený člověk může být stále infekční. A až se naočkuje oněch bájných 70%, začne se opět nanovo, jelikož se zjistí, že ochrana působí půl roku max. rok a zřejmě se objeví i nová mutace covidu. Nepočítám, že se příštích 10 let situace vrátí do normálu, který pamětníci ještě pamatují. Spíše bude hůř, jelikož ve vystresované a zoufalé společnosti bude růst napětí a zoufalí lidé začnou dělat zoufalé věci.

3 0
možnosti

Pokud se necháte očkovat proti chřipce tak to neznamená že ji nedostanete tak proč by měl mít covid jiné vlastnosti.

0 0
možnosti
RK

To je zase radosti jak na Starém bělidle.

Ale nyní veseleji:. Po říjnu budou vládnout jiní kofri. Zatím to dle plánů demoopozice vypadá na sedmikolku. A ti se domluví, ne že ne. A nebude o čem psát. Vlastně bude - radostně optimistické články o zářné budoucnosti.

3 2
možnosti
Foto

Ale bude o čem psát. Třeba o soudním procesu s expremiérem Babišem :-)

0 2
možnosti
JM

Jehly a stříkačky doveze Andy. Už má zkušenosti, když rozvážel roušky.

8 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
JD

Tak Moudrá vám vysvětlí, že na zbozi.cz mají 20 stříkaček skladem, takže to do března opravdu úplně stačí.:-)

6 1
možnosti
JH

J26a38n 11H81y78n78e96k

12. 1. 2021 17:07

Směšný blog pana Flašky, jak jinak. Ještě směšnější diskuse. Ale je demokracie a svoboda slova.

4 5
možnosti
Foto

Hodnotí směšný Jan Hynek. Nejenom směšný.:-/:-)

4 0
možnosti

Pán Flaška opět nepodává základní informace. Mám otázku, do Brna přišlo 8000 balení vakcíny nebo dávek vakcíny? Protože je v tom příliš velký rozdíl je nutná přesná formulace.

3 3
možnosti
RK

Základní informace je, že ještě nemáme rezervační systém, nemáme on line registr. Ministerstvo aktualizuje data jednou týdně. Stát hledá místa na velká očkovací centra. To je realita dneška.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.