Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ED

Opatření drží tu křivku plochou. Nemáme 15/20000+ nakažených denně, ale 8000.

11 0
možnosti
LM

Přesně tak a kdyby se byla včas zpřísnila protiepidemická opatření v září a bezhlavě se nerozvolňovalo počátkem prosince, tak jsme nyní na tom mohli být lépe.

2 1
možnosti

Opatreni nefunguji proto, ze lidi nedodrzuji socialni distanc. Nic vic nic min.

9 0
možnosti
Foto

To že opatření fungují lze potvrdit, třeba tím , že se nedostavila sezóní chřipková epidemie. Na chřipku zabrala. Na covid zřejmě zabírají také - jak by to vypadalo bez nich raději nechci vědět ...

15 1
možnosti
JH

Jiste je jen to, ze mira dodrzovani vladnich narizeni neprinasi pro vas dostatecny efekt. To ostatni jsou spekulace a pocity.

3 1
možnosti
MP

Tak měl bych pár poznámek:

1. těžko můžete tvrdit, že opatření nefungují, když nemáme srovnání se situací jak by to vypadalo, kdyby ta opatření nebyla. Kdyby se vše rozvolnilo, tak počty nakažených budou klidně mnohonásobná.

2. Ano, někde rozvolňují, a někde také ne - např. Portugalsko. A sami vládní představitelé tam přiznávají, že rozvolnění na Vánoce byla chyba. Rozvolníme také a pak si také budeme sypat popel na hlavu, jaká to byla hloupost, až nám zase začnou narůstat počty nakažených. Však jsme to už zažili v létě.

3. Začít rozvolňovat zrovna v situaci, kdy se všude kolem začínají rojit extrémně nakažlivé mutace není opravdu dobrý nápad.

4. Za šíření epidemie opravdu mohou sami lidé nedodržováním opatření. Kdo jiný by za to asi mohl? Že by Babiš chodil po ulicích a šířil všude bacily záměrně?

17 4
možnosti

Mate opatreni, ktera davaji smysl, jako rousky v MHD nebo v obchodech. Pak mate opatreni, ktera jsou s prominutim uplna kravina, jako treba nocni zakaz vychazeni. A pak mate opatreni s naprosto marginalnim efektem, ktere ale ekonomicky likviduji spustu lidi. Opravdu nedava smysl, ze male provozovny, kde se dva zakaznici zaraz nepotkaji, jsou zavrene, ale velke fabriky, kde jsou na jednom miste stovky lidi, funguji bez omezeni dal.

8 0
možnosti
RK

Nezasloužená karma ;-D

0 0
možnosti
RK

A ještě: dříve mnozí, hlavně ti prý inteligentní, tvrdili, že učitelé učí děti věci, které v životě neuplatní, že jim nalévají do hlav věci, které se rodičům nelíbí, a že z dětí dělají poslušné ovce místo aby je vedli k samostatnosti. A nyní když mohou rodiče velice aktivně děti vést k učení se věcem, které budou v životě potřebovat, k samostatnosti. Mnozí propagují že děti nejlépe vědí, co se mají učit, co v životě uplatní. Nyní když jsou podmínky na splnění těchhle snů tak je to špatně...

1 2
možnosti
RK

Najednou pět špičkových odborníků. Když tam byli tak ti nejhorší z nejhorších, lemplové, co na rozdíl od inteligentní elity ničemu nerozumí... Když už tak buďte alespoň konzistentní.

1 0
možnosti
DR

Jo jo. Některé státy se opravdu pokouší rozvolnit, byť jich zatím není moc. Pouze jsem zvědav jak dlouho jim to nadšení vydrží.

2 1
možnosti
ND

Já tedy nevím, ale dloubat dvakrát týdně děti do nosu, to snad ne, údajně, aby test byl spolehlivý má bolet...

2 0
možnosti
PJ

Tak kloktací testy by už snad i měly být na trhu a teď jsem slyšel o žvýkačkových. U těch mi není jasné, jak se do nich dostane něco více než ze slin, které ovšem pro normální test nestačí. To už by byly cesty. Jedno moje dítě jako "profi" sportovec šťourání absolvovalo každý týden (krom dalších kvůli nákaze ve školním kolektivu) a snášelo to bez problémů. Je třeba si rozmyslet, co je horší - šťourání vs. nedostatečné vzdělání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,99
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.