Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Nemohu-li donutit rizikovou skupinu(cca milion lidí), aby se chránila, izolovala a dodržovala určitá pravidla. Budu nutit deset milionů lidí, aby se chránilo, izolovalo a dodržovalo určitá pravidla. A už asi ví kdo je tou rizikovou skupinou, protože když člověk 70+ je pozitivní, tak mu řeknou budte doma v karanténě a předepíší a doporučí mu velké NIC. To vyležíte. Opatření dodržuji a určitě nejsem sám. Jen tu bolševickou kolektivní vinu nějak neuznávám.

5 2
možnosti
PJ

Riziková skupina je násobně početnější, navíc nejasně ohraničená. Ale pracovat s očkováním (byla-li by očkovací látka) a spolehlivými testy by se nějak dalo a momentálně se mi to jeví jako jediná cesta, jak z toho ven. Ano, bude to stát peníze, ale v podstatě to není o ničem jiném, než o tom, že si dám na misky vah, zda náhodou současný částečný lockdown nestojí víc. Kdyby se dalo spolehnout na spolupráci lidu, daly by se ty testy použít i v oblastech jako je ubytování, vleky ... vlastně i ta hospoda.

3 0
možnosti
RG

To co tady píšete je zoufalství a sebevražda. Již nyní máme největší úmrtnost na světě a bylo by to ještě horší, pokud se vše uvolní. Nikde na světě podobnou pitomost nedělají ve vyspělých a zkušených zemích. Podívejte se do úspěšných států, jak se to dělá. Nikde v úspěšných státech nepromořují, protože Covid díky tomu ještě více mutuje a stává se nebezpečnější. Dělají se opatření k eliminaci viru, aby bylo co nejméně nemocných a mrtvých. Puštění do škol bude znamenat brzké zahlcení nemocnic, děti jsou tiší přenašeči a bohužel mohou končit v nemocnicích i na postcovidový syndrom, ale to je Vám šumák. Pokud už nechcete chránit lidi před nemocí, tak by se měli aspoň chránit nemocnice před kolapsem. Mrtvých je na Covid evidováno ještě méně než se uvádí ve statitikách a je to přesně naopak než se obecně v ČR hovoří. Rozdíl počtu mrtvých je oproti předchozím rokům ještě větší než počet mrvých uvedených na Covid.

2 3
možnosti
PJ

Nevím, asi jsem špatně četl, ale přijde mi, že p. Flaška navrhuje vyzkoušet jinou cestu - negativními testy podmíněné uvolnění v určitých oblastech (školství) a naopak stejně zpřísněné setkávání na pracovišti, které je dosud zcela volné a dle uniklých dat s přehledem vede v žebříčku nejrizikovějších činností. Současný stav s příchodem mutací se bude pravděpodobně zhoršovat a můžeme tak leda doufat, že s příchodem léta virus zase oslabí.

1 0
možnosti
Foto

M81i71l60a63n 58S67u71t95a

2. 2. 2021 18:32

Nevim cim presne posuzujete ucinnost opatreni, za me je podstatne udrzet pretizene nemocnice v chodu a zabranit jejich zhrouceni... podstatna je otevrena a prijimajici nemocnice a ARO, ne otevrene nakupni centrum, cukrarna nebo vlek

8 0
možnosti
RK

Ti co jsou proti opatřením vědí jak by to bylo při tom kdyby úplně všichni nic nedodržovali. Covid by se lekl hrdinství a vymřel by strachy.

3 0
možnosti
OU
TB

Opatření nepřináší nic....to je lež....ta opatření přináší to, že ta křivka je plochá a ne exponenciální.

9 4
možnosti
MP

Dovolil bych si nesouhlasit hned ve dvou bodech:

1. Pro R jakekoliv jine hodnoty nez 1 je ta krivka exponencialni

2. Nejsou zadne indicie ohledne toho, ze by jakkoliv probihalo vyhodnocovani ucinnosti jednotlivych opatreni. V takovem pripade neni mozne vyloucit ani jednu z hypotez "bez opatreni by bylo hur" a "bez opatreni by tu bylo stejne"

2 2
možnosti
MK

Pane autore neodvolávajte se na vládu. Ať tam bude levá nabo pravá je to jedno. Lidi to dodržovali pokud z toho měli strach. Strach pominul a je jim to jedno stále se spoléhají na to, až jim bude ouvej, tak zavolají záchranku. Bude tajímavé až ta zá,chranka nedojede. To bude řevu od všech co jsou nyní frajeři.

9 5
možnosti
PJ

Jiná vláda by taky měla problém, ale třeba by vyvíjela nějakou činnost. Tato vláda zjevně nezvládá a ještě má tu drzost, že za běžné činnosti by navrhovala lidi na státní vyznamenání. Nechci lidi omlouvat, část z nich by nedodržovala žádná opatření, ale velká část nyní kveruluje proto, že vláda a její kroky a komunikace jsou absolutně nedůvěryhodné, zmatené ...

1 1
možnosti

Lidé nedodržují opatření které krizový štáb navrhuje a vláda uvádí do praxe. Tvrdé prosazování dodržování opatření nelze vymáhat protože by zákonitě vylezla ultra pravice a ultra levice aby řvaly že je ohrožena demokracie a svoboda občanů ale po dosažení destabilizace společnosti by jako "masy" chtěly vládu tvrdé ruky a to by byl konec demokracie a svobod jednotlivců. A jak tady píše p.Mojmír Roden Vláda nemá vlastní mediální kanál a většinou toho co udělá tak nám přetlumočí naše media a televize a to velice zkratkovitě a jen pro efekt. Nejsem kamarád USA ale na New York Times článek absolutně vyčerpávající téma covid bravurně napsané. To tady neumějí ani přeložit a uveřejnit. České titulky v českých médiích ,Vláda nemá, vládní nefunguji,Babiš v problémech, vláda zakázala atd.99 ze sta žurnalistů má profesionální úroveň přesně takovou jak říká pán. Prezident Zeman.Kdo to kecal na jaře že když je nám nejhůř tak za to vezmeme odpovědně jako jeden(jedna))))).Nemá problem vláda! My všichni máme problém a to ne jeden, musíme problémy vyřešit za 14 dnů jinak padne definitivně průmyslová výroba a bude totalitní konec.

3 2
možnosti
KV

ANO! A můžete mi vysvětlit jenom takovou maličkost. Kde si vláda nechává upravovat svoje perfektně střižené vlasy. Já chodím jak v osumdesátých letech protože holičství je zavřené. O dýchánkách našich špiček ani nemá cenu hovořit. Tak kdo nedodržuje svoje zákazy?

4 3
možnosti
MK

Proč nezabírají a jinde ano? Nad tím musíte tak přemýšlet? Stačí kouknout na hory,restaurace apod......jestli ono to nebude tím,že na to češi sejou.....jak prosté.

15 4
možnosti
RM

Dokud nedostane rozum lid, nepomůže nic...

7 4
možnosti
MR

Zde je spíše na řadě provést tzv. detoxikaci, mediálního prostoru, televizí a hlav lidí, jež mají tunelové vidění kde je jen covid. Potíž mediálního prostoru je v tom, že jde čistě o sledovanost a určitou část společnosti a k tomu se přizpůsobují informace a jejich energie. Pak tu je i vnitřní politika mediálních domů a nástup generace jež vyrostla v řízené společnosti a určitém pohledu na hodnoty člověka, třeba genderismus ... To že televizní noviny moderují mediální celebrity, televize si k vyjadřování berou též mediální celebrity a mediální celebrity v počátku vystupovali někdy i s rouškou mezi nohama ... Tedy chybí zde protistrana, tzv. osvícená duše společnosti jež by dění ve společnosti střízlivě moderovala, dříve zde byli spisovatelé, profesoři, vojáci, různé spolky třeba Pátečníků. Zcela se vytratila role i smyl postu prezidenta, jenž je právě nejvíce potřebný v době krize, osobnost která umí překročit svůj stín. Vláda nemá vlastní mediální kanál a většinou toho co udělá tak nám přetlumočí naše media a televize. V novinách chybí i tzv. sloupy ... Covid už polevuje a teď jde o to aby si to média uvědomila a uvědomila si, že svět který byl před tím už nebude, nebudou na něj finance, a tak výkonná ekonomika. Tedy je čas na detoxikaci ...

7 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,99
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.