Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I36v73o 26C23i78l64i97c59h

18. 4. 2021 8:26

Docela by mne zajímalo, proč s tím ti dva šašci vylezli na světlo zrovna včera, když je ta informace známá údajně již několik týdnů a před čtrnácti dny se měla projednávat ve zpravodajském výboru. Chtějí tím ti dva něco zakrýt? Anebo všichni tři, když dokonce i nejvyšší ruský agent Zeman tomu vyhoštění údajně vyjádřil absolutní podporu? Mělo s tím souvislost odvolání Petříčka a sebedosazení Hamáčka na jeho post? Či Hamáčkova plánovaná cesta do Moskvy anebo snad i to, že mu ji zatrhl Babiš? Má s tím souvislost i nynější chrastění zbraněmi rusáků u hranic Ukrajiny?

10 0
možnosti
OU
Foto

Stěžejní je, proč by to Kreml dělal. Sobotka si třeba myslí, že Moskva chtěla destabilizovat jeho vládu. Je to sice od pohledu hloupost, ale aspoň si něco myslí. Jiní tvrdí, že Rusové chtěli výbuchem zabránit dodávce munice do Sýrie. Tomu by se dalo věřit, kdyby munice z Vrbětic byla jednou z mála dostupných ve světě. To co tam vylítlo do vzduchu, by se v Sýrii vystřílelo během krátké epizody a co dál?

4 6
možnosti
Foto

J23a94n 33Š76i93k

18. 4. 2021 6:08

Ano. Opravdu nemůžeme Rusy porazit. Jako malá země se však musíme bránit a vystupovat rozhodně. Kdyby ne, tak nás ušlapou. Doufám, že tento případ je jasnou odpovědí pro všechny na to, proč je tak důležité abychom měli silnou armádu a bezpečnostní složky. Děkuji za článek a hezký den

9 2
možnosti
ZZ

Je fakt prapodivné, jaký bezpečnostní režim v těch Vrběticích fungoval, že kromě běžných zlodějů samopalů:

https://zlin.rozhlas.cz/zlodeji-kradli-zbrane-ze-strezenych-vrbetic-samopalum-rikali-sici-stroje-padl-7759425?fbclid=IwAR2HMG245r92kHel7nDyP_ZqtlIstVZIdtH_mw3YrBAEDXvmi6OkqSkcLIQ

se tam bez problémů dostali i agenti našeho úhlavního nepřítele.

Náznaky svědčí, že důkazy o podílu rusů předložili naší tajné službě agentura Bellingcat. Nevím čí je to výzvědná služba, že disponuje takovými materiály, které nemají ani naše tajné služby !!!

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-rusti-agenti-zabijeli-v-cesku-aby-zabranili-dodavce-zbrani-do-syrie-151003#dop_ab_variant=553411&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=mEL278RWVis-202104180606&dop_id=151003&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

:-)

1 10
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 1
možnosti
TL

3857 trochu bych si dovolil Váš indikativ poopravit na konjunktiv:

hradní ubožák by měl opustit republiku, ale Bohužel...

0 0
možnosti
JL

je to tzv. lámání chleba, teď se aspoň ukáže, jak to je s těmi proruskými Čechy - kteří zaplavují internet. Taky se bude muset projevit prezident - kámoš Putinův. Jsem zvědav na další kroky vlády. Pro Rusko samozřejmě nejsme zásadní problém - teď se zabývá válkou proti Ukrajině a má problémy s Bidenem.

2 0
možnosti
RK

Je to asi dva roky, co chtěl Zeman od BIS jména ruských agentů. Teď jich dostal asi tak osmnáct ;-)

24 0
možnosti
TL

Samozřejmě souhlas R^R^R^

Asi tento Váš článek bude označen až jako jakýsi nešvar etc, dalo se čekat.

Docela zábavné čtení od těchto komiků ...

Na závěr zase jednou pupendovsky - se sovětským svazem přišla bída na zem .

10 0
možnosti
PN

Pokud jsem pochopil správně, tak ty samopaly a munice byly určeny pro Sýrii. Odjakživa platilo, že neutrální státy do horkých konfliktů NESMÍ dodávat zbraně, munici ani válečný materiál. Tím, že oficiální orgány České Republiky schválili dodávku zbraní povstalcům se staly jednou ze stran konfliktu a tedy válečný akt na našem území byl zcela v souladu s válečným právem. Ten, kdo je za ten výbuch zodpovědný je ten, kdo schválil za CR vývoz zbraní a munice do aktivního konfliktu a tím naši vlast do tohoto konfliktu zatáhl. Nejsem právník a v paragrafech to neumím, ale v zásadě je to dle mého nejhlubšího přesvědčení tak, jak jsem výše napsal. Anebo pane Flaška očekáváte, že my můžeme dodávat zbraně a válečný materiál povstalcům a přitom máme právo na to, že se nás ten konflikt netkne? Zajímal by mne názor nějakého objektivního právníka co se týče mezinárodního práva. Ale myslím, že všechno, co v našich médiích bude, bude jenom rozhořčený řev, aby se zakrylo výše uvedené.

Mimochodem třeba Izrael poslal komando aby vyhodilo do vzduchu klíčové části Íránských jaderných instalací a ještě se tím chlubí. To je podle vás v pořádku? Když Izrael zaútočí na Iránské zařízení je to OK, Když Rusko jako účastník Syrského konfliktu na české zařízení tak to najednou OK není?

2 19
možnosti
Foto

A to jako opravňuje Rusy u nás vojensky operovat? To myslíte vážně? A obhajujete to? Jaké máte občanství?

14 1
možnosti
Foto

Důvodem, proč se ruská rozvědka GRU zaměřila na Vrbětice, byla válka v Sýrii. Právě tam měla z vrbětického skladu směřovat munice. Šlo o sabotáž, aby ze skladu firmy Imex Group nemohla munice putovat k Američanům, kteří takhle chtěli pomoci povstalcům v Sýrii bojujícím proti prezidentovi Bašáru Asadovi. Rusové naopak Aasadův režim podporovali.Ve Vrběticích vybuchl v polovině října 2014 sklad s 50 tunami munice, ta se rozlétla až 800 metrů daleko. Začátkem prosince se ozvaly další exploze: do povětří vyletěl sklad se 16 tunami dělostřelecké munice a se samopaly. Zástupci firmy Imex Group tehdy prohlásili, že tenhle druh vojenského materiálu nemůže vybouchnout sám od sebe. Pramen: Seznam zprávy.

5 0
možnosti
ČP

Uf, to jsem si oddechl, že už jste tu. Co bychom si bez Vaší bezpečnostní analýzy počali. Tak jak to vidíte s tím plynem? Odkud?

0 14
možnosti
Foto

Norsko, USA, střední východ. A teď zkuste napsat i něco k těm Vrběticím, jestli se zmůžete.

9 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,77
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.