Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Vždy tu bude určité procento voličů, jejichž základní vlastností je absence vlastních myšlenek. Voličů, kteří se rozhodují emocionálně a nezvažují možné varianty. Voličů, kteří to chtějí "těm druhým" ukázat. Voličů, kteří preferují závist před moudrostí. A vždy se najdou strany, které budou profitovat z existence takových voličů.

To je prostě odvrácená strana demokracie. Všeobecné volební právo znamená, že stát nikdy nebude dobrý nebo dokonce výborný. Můžeme být moc a moc rádi za to, že bude aspoň průměrný. Koneckonců je to pořád lepší, než totalita.

20 0
možnosti
AN

A46l79e36š 20N23o38v22á13k

15. 6. 2021 9:42

neexistuje žádný předpis jak se rozhodovat ve volbách. Někdo volí protestně, někdo tradičně, někdo náhodně, někdo emocionálně. To je výhoda svobodných voleb...

2 0
možnosti
Foto

I96v93o 78C87i65l11i62c44h

15. 6. 2021 9:35

Vám karma R^ A k tomu zlatu:

"Každopádně v době zásahu a několik měsíců poté platilo, že Pašek nebyl podezřelým, což mu písemně potvrdilo i Nejvyšší státní zastupitelství. „Považoval jsem to za omyl, který se brzy vysvětlí a veškeré hodnoty mi budou vráceny. Namísto toho ale policie pod taktovkou olomouckých žalobců tři a půl roku vymýšlela, co na mě ušít. Poté přišlo vyfabulované obvinění v kauze Chambon, které je v rozsáhlém trestním spise vyvráceno jak výslechy svědků, důkazním materiálem, tak i samotnými policisty,“ dodává Pašek.

Vyšetřovatelé zjevně zabavili zlato a hotovost člověku, který nebyl minimálně oficiálně mezi podezřelými. Byl obviněn až o tři a půl roku později v souvislosti s kauzou laboratoře Chambon, která se poprvé objeví u soudu až letos. Zlato ovšem zůstává v policejních trezorech dále a Paškovy pokusy, jak jej získat zpět, byly neúspěšné. Policisté podnikateli část zabavených věcí vrátili, ale zlato a finanční hotovost si ponechali s tím, že stále prověřují, zda se nejedná o výnos z trestné činnosti."

https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/neuveritelny-pribeh-zlata-zabaveneho-pri-zasahu-na-uradu-vlady-dosud-zustava-v-policejnich-trezorech-a-majitel-se-marne-domaha-jeho-vraceni

2 1
možnosti
JJ

Předvolební programy jsou jen obyčejná slohová cvičení, ze kterých se stane po volbách cár papíru. Každá strana Vám po volbách vysvětlí, že se nemůže volebního programu až tak moc držet, protože musí vyhovět koaličnímu partnerovi, který také před volbami vyprodukoval nějaké, ale trochu jiné slohové cvičení. Nezbývá, než se rozhodovat podle důvěryhodnosti kandidátů nebo alespoň podle toho, jestli se v minulosti nějak tragicky neznemožnili.

15 0
možnosti
OD

Další faktor, který mne napadá, jde ovšem plně za politiky. Vzhledem k tomu, že kromě SD u máme politické strany s minimálním členstvem, lze vysledovat, jak partaje nestrpí vnitřní diskusi ani členy, kteří poslušně nenásledují své vůdce, vzniká tu místo politické diskuse soubor manter a dogmat, kdy MY máme ve všem pravdu a ostatní jsou hlupáci, ať jsou jejich argumenty jakkoliv správné.

Tento styl pak odráží další zdejší specifikum, strany nemají kritické voliče, nýbrž bezvýhradné fanoušky.

Neexistuje to nejpřirozenější - to že vládnoucí strany jsou pod tlakem plnit sliby, protože jinak je členská základna a voliči seřvou. Naopak, dnes se politik může spolehnout na armádu těch, kdo dali hlas proto, aby pak neúnavně obhajovali všechna svinstva, popírali chyby a každou kritiku brali jako kampaň.

Nefunguje primární zpětná vazba uvnitř stran, nefunguje ta sekundární u voličů, zbývá jen opozice, která dělá "nenávistnou kampaň". A demokracie je, že jsme vyhráli volby, tak je nám země napospas.

Je to chyba stran bez straníků, kteří nejsou ve funkci, je to chyba naše, protože děláme politiku jako fotbal. Tak se nedivme, když skončíme vždy u nějakého Berbra.

8 0
možnosti
JH

Svět je plný malérů - nezdravě ambiciózní kombajnér, není to úplně nehorší, co nás mohlo, může potkat:-)

2 1
možnosti
AN

A19l58e95š 31N52o33v90á70k

15. 6. 2021 8:21

ODS se dohodla s TOP09, Piráti se dohodli se Stan, ANO se dohodlo s Přísahou...kde je problém? Musíme si pomáhat...:-)

7 1
možnosti
MK

Tak tak, všichni proti všem.

3 0
možnosti
OD

Babiš je pak presentován jako odbojný solitér, který má moc zastavit a rozbít ten korupční modro - oranžový systém, který nahradí firemním týmem AgroFerdů a ANO - bude líp...

V podstatě je to obdoba Putina. Po období superega Klause a Zemana přišel čas "spolehlivých rozvědčíků" . Babiš je obklopen - ostatně stejně jako Zeman - partou normalizačních bolševiků, pěšáků, kteří sloužili před rokem 89 jako nestraníci a kandidáti gerontům v čele a těšili se, jak je generačně vymění. Místo toho přišel listopad a pak dvacet let u ledu. Teď se vrací ze všech směrů s "čerstvou vůní" opozice. Dal "svým" lidem naději a nepřítele, proti kterému se podvědomě spojí, EU a dovedně šéfuje další podstatný faktor, který se prokazuje - svět se za posledních 20 let úplně změnil, nejen technologicky, ale hlavně mentálně a těmto lidem odešla "jejich témata 20. století" (nenávist k Němcům, bipolarita světa, pevnost národního státu) a globalizace pak znamená změnu ve svět, ve kterém už nedokáží žít, protože změn už bylo moc a stále přicházejí nové a nové věci, kterých se lidé zvyklí na neměnnost života s Husákem bojí - měli jsme tu vlnu obav ze sudeťáka, pak tu byl "cikánský teror", uprchlíci, euro novo marxisté, neoliberálové, prostě vše, co není "staronormalizační"

Babiš dává naději, že se něco vrátí. Bohužel, dotyční nechápou, že cesta zpět není. Čas běží jen jedním směrem.

7 2
možnosti
Foto

Pokud by Nečasova vláda nepadla, tak mohlo ANO mít v řádných volbách mnohem více a ODS být mimo sněmovnu. Ani toto vám jako živnostníkovi u Nečasovy vlády nevadilo?

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1125163-kalousek-zivnostnici-meli-odvadet-stejne-dane-jako-zamestnanci

2 0
možnosti
JD

U živnostníků se to jen oddálilo! :-)

0 0
možnosti
KK

K těm volebním programům. Tipuju, že volební program ať už jedné, nebo více stran, si před volbami přečte tak maximálně 3% volíčů.

3 0
možnosti
JD

Maximálně 5% lidí programy zajímají.

0 0
možnosti
JK

Strany kolem jednoho muže vydrží jen s masivní mediální podporou a vybudováním sekty fanatiků, kteří nevidí neslyší jen věří.

Takový vůdce má totiž zásadní handicap, nesmí přiznat chybu, musí být neomylným vůdcem svých příznivců, jdou za ním proto, protože on ví přesně co se má dělat a co se stane. Případný neúspěch, chybu, lež či cokoliv negativního je nutné pomocí médií vyvrátit, otočit, zneplatnit, nebo hodit na někoho jiného. K tomu potřebují silně závislá média, ideálně ve svém vlastnictví.

Tradiční strany potřebují média také, ovšem svobodná, problémy s chybami se řeší tak, že chyba se přizná a viník odchází z politiky, strana se přeskupí a stejnou chybu už neopakuje.

Vůdcové si důvěru kupují, nebo vymáhají silou, demokracie si důvěru musí zasloužit. Zasloužil si Šlachta naši důvěru? Nebo si ji kupuje?

13 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 32,92
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.