Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J14a14n 73V77l72k

15. 6. 2021 7:43

Základním pravidlem je volit slušné lidi a pokud se to nepovede,

je třeba volit zase slušné lidi. Není jiná možnost !

1 0
možnosti
PD

Jen se spatne rozlisuji, od tech neslusnych s dobrym marketingem...

2 0
možnosti
OD

Víte, pane Flaška, na to asi je odpověď a ne moc složitá.

Vyjděme z toho, že po roce 1989 tu vznikla jistá skupina obyvatel, kterým se změna nelíbila. Pobyt v Husákově pařeništi jim nevadil, ale protože byli zvyklí nosit hlavu dolu, svůj nesouhlas si nechali pro sebe. Důvod byl jednoduchý - byli ve výrazné menšině a nebyl lídr. Celý střední pilíř společnosti tehdy nadšeně podporoval nové či staronové strany na centrální části politického spektra.

Nojo, ale pak přišla krize a štěpení ODS, opoziční smlouva, podivné vládnutí SD, a přirozená únava lidí ze stále stejných tváří v různých koalicích.

Vznikl oprávněný pocit, že stávající strany jsou vyčichlé.

Přišly nové podniky - US (krach), VV (rozpad za pochodu) a frustrace se prohlubovala.

Dnes tu máme určitou část populace, tvořenou jednak poraženými 89, kteří se po letech vynořili z kanálu jako hlasití kritici všeho a nové generace, které mají pocit, že je třeba zase udělat nějakou revoluci.

Ti zavrhli parlamentní demokracii jako nefunkční, protože jí zčásti nikdy nechtěli a zčásti mají pocit, že demokracie začíná a končí hlasováním, mezi volbami má vítěz v jejich vizi prostě totalitní moc, která nesmí být kritizována, protože svobodná volba.

To Zemanovo - prohráli volby, tak ať drží... je přesně to, o čem tu mluvím.

Tito pak hledají kandidáta ne proto, aby stát fungoval lépe, ale proto, aby to vytmavil těm "nahoře".

Nejde o výběr representace, jde o pomstu "havloidům" za to, jak jim v roce 89 rozbili ten jejich Husákův celoživotní pionýrák.

5 0
možnosti
OD

P.S: Myslím, že se tu v diskusi otočí většina výše popsaných, nakonec, ta jména jsou všem dávno známá, že...

0 0
možnosti
Foto

Sebehezčí a sebevzletnější myšlenka je k ničemu, pokud ji její autor nemíní vážně, a to si myslím, že z politických slibotechen nemyslí nikdo.

Jinak vyčítáte Šlachtovi něco, za co nemůže. On byl vyšetřovatelem, vyšetřoval šméčka okolo milenky ovládajícího tehdejšího premiéra. Že tento slaboch padl i se svou vládou bylo jenom dobře. Kdyby Nagyová ještě nějakou dobu šéfovala Úřadu vlády, asi bychom se teprve dožili skutečných překvapení.

To, že nebyl nikdo odsouzen je výsledek naší justice, ne Šlachtův.

12 5
možnosti
Foto

A copak vaše milované ANO udělalo za těch 7 let pro to aby justice šlapala rychleji? Možná by paní ministryně spravedlnosti místo blekotání o korupci na Ústavním soudu mohla taky zvednout své pozadí a něco pro to udělat. To ale Vy nekritizujete. A vlády Petra Nečase je škoda.

9 3
možnosti
SB

Směrem k někerým jiným stranám bych vaši otázku z nadpisu pozměnil:

Umíme vůbec volit myšlenky, nebo jen plané krasořečníky?

2 0
možnosti
MK

Pěšky jak za vozem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.