Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R57a42d43e72k 36K60o45h70u34t

13. 9. 2021 11:19

A jak vláda ČR může ovlivnit ceny elektřiny a energií vůbec, když nám ekonomové furt tvrdí, že za ceny nemůže ČEZ ani BohemiaEnergy, ale burza?

0 0
možnosti
RK

R67a55d29e73k 40K32o37h79u31t

13. 9. 2021 11:19

A co udělají volby v ČR s tou burzou???

0 0
možnosti
RK

R97a11d88e97k 77K85o42h11u11t

13. 9. 2021 11:14

Vláda zdražuje? Nebo neviditelná ruka trhu (tj. chudáci podnikatelé, co by jinak pomřeli hlady)? Já se v tom nějak ztrácím.

Regulace cen by vám vyhovovaly? To je jeden z mála nástrojů, jak může vláda ovlivnit ceny.

3 3
možnosti
PB

P10e26t51r 26B21u69r31i84a21n

13. 9. 2021 12:12

Ano, i vláda zdražuje. Třeba skrze navýšení spotřebitelských daní.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
VB

A od hnusně se chovajícího státu se přičinlivě učí mnozí jednotliví Češi. Stačí se vrátit k letošnímu jaru, kdy někteří zaměstnavatelé pojali nucené testování zaměstnanců jako svou příležitost zavést ve svém podniku otrokářský řád. Nebo např. vedení některých SVJ a bytových družstev využila příležitost nekonat členské schůze a nakládat s penězi členů svévolně podle sebe.

1 5
možnosti
Foto

Ve firmách neexistuje demokracie. Nemůže, neb to by brzy skončily. A mnohá vedení SVJ se chovají stále stejně. Kovid nekovid:-P

1 0
možnosti
LV

Hlavní voličská základna, tedy nemajetní občané, žijící z dávek, penzí, ale i státní zaměstnanci, kterým se platy přinejmenším o inflaci pravidelně zvyšují (typicky např. učitelé, policisté, hasiči a další), na nějakou inflaci samozřejmě nijak nehledí. Ta je nezajímá.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=775745

Nečekal bych, že i Vy přistoupíte na "ti chudíci my, co se dřeme" a "tamti, co se jim vše kompenzuje z našich daní". A když už to chcete dělat, dělejte to aspoň férově.

Hasiči, učitelé, policisté a další nemají úspory?

4 0
možnosti
Foto

Souhlas. S těmi úsporami střední třídy máte pravdu.

2 0
možnosti
MB

Aby nám bylo lépe, tak se dějí prapodivné věci. Vystudovaní mladí usilují o křídla nadnárodních společností. Neplatí "Můj dům - cílem je můj Úřad"! Státní sféra příjmem přebíhá soukromou - dítě má větší kapesné, jako rodič! Na Trhu práce nejsou lidi, tedy se rozhojní po úřadech. Přidá se jim 3.000 Kč z peněz, které neexistují? Inflace byla v 08/2021 - 4.1%. Vítejte v epoše zdražování všeho ! Tak nám bude lépe! Vítej podzime, s dražšími energiemi ... ! :-)

3 0
možnosti
Foto

Za blog a názory v něm dávám karmuR^.

Vždy mě ale trochu zaskočí úroveň některých diskutujících (kteří nikdy žádný blog nenapsali). Chápu, že někdo nemusí rozumět ekonomickým vědám, ale nerozumím, proč má pak nutkání se bez jakékoliv věcné argumentace negativně vymezovat pod blogem, nechce-li tedy odvést pozornost od jeho podstaty.

11 0
možnosti
Foto

V principu máte samozřejmě pravdu a ve většině bodů rovněž.

Mám jen drobné poznámky (nikoliv rozpor) ke dvěma bodům:

1/ inflace 10% je velmi odvážná úvaha... snad kdyby neexistovaly žádné brzdy a ventily, ale máto i vedljší účinky, např. snížení ratingu (fonetisky lze vylovovat i v PSP:-))

2/ Pokud jste myslel, že by naše ctihodná vláda volně a cíleně zvyšovala inflaci s cílem znehonotit úspory, tak se obávám, že jí přisuzujete schopnosti, kterými nevládne. Ne, že by její rozhazování nemělo na inflaci vliv, ale cíleně tak není schopna konat.

Myslím, že za cca půl druhého roku vláda výrazně obnažila své slabiny a důsledný pozorovatel registruje velmi slabé znalosti a schopnosti a výrazný tlak A.B. na prolongaci imunity, čemuž podřizuje všechno i tento stát.

5 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas.

Měnová politika je v kompetenci ČNB, která má své regulační nástroje, aby udržela její stabilitu - proto je i podle mého 10% inflace málo pravděpodobnou prognózou.

3 0
možnosti
Foto

tržní ekonomika a kapitalistický režim obecně bez tisku nekrytých peněz existovat nemůže, to je důsledek masové privatizace zdrojů. S tím je nutno se smířit, to je základ prosperity.

0 4
možnosti
LK

Souhlasím s Vámi. Komunisti se společnými zdroji udělali měnu a případně zvýšili inflaci jako v 80tých letech.;-D;-D;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,57
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.