Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidím, že demagogické zkreslování naší pravice padlo na úrodnou půdu a pravicoví fanatikové tu demagogii Spolu a Pirstanu žerou autorům i s navijákem.

;-D

0 0
možnosti

Zasloužená karma. Teď už jen jak tohle vysvětlit voličům ANO.

6 5
možnosti

Ano, vyplácení plošných odměn pro kohokoliv je vražedné, ale skrytá inflace tu už byla dávno před tím. A je také fakt, že např. ceny energií jsou a budou dané aktuálním ekošílenstvím a jedna konkrétní vláda s nimi nic nezmůže. Na energiích pak samozřejmě závisí další zboží a materiál. Do budoucna bude jen hůře, čeká nás např. odstavení některých elektráren a tlak na spotřebu poroste - elektroauta.

Nikomu bezpočet let nevadilo, že roste produktivita práce, ale ne ve všech oborech se to odráží na ceně výrobku. Nikomu nevadilo, že 100 g balení leckdy nově vážilo za stejnou cenu 80g. Dokonce i ten toaletní papír má méně útržků než před deseti dvaceti léty. Snad jedině nad levnější přísadou, i když z jiných důvodů, jsme pukali zlostí. To všechno je skrytá inflace, jejíž schopnosti se skrývat byly vyčerpány. Ale byla tu a bude, protože současný finanční systém je na inflaci postaven. Ve výsledku ta změna není zase tak drastická, protože centrální bankou řízená inflace cca 2% + skrytá inflace stejně udělají s úsporami své, ale ta současná dostala číselnou kvantifikaci, píše se o ní v novinách a mluví v televizi. Další věc je, že inflace se počítá ze spotřebitelského koše. Je dobré se podívat, co v něm vlastně je...

Je tu panika, všichni se probudili, ale drak byl celou dobu ve stodole. Tak nač ten povyk? Všechno to je jen o tom, že se různými způsoby zdražuje neustále, ale tak, aby si toho občan volič nevšiml... To je celé kouzlo fiskální a monetární politiky.

2 1
možnosti
Foto

No nebudu s Vámi tak docela souhlasit. Jasně to klamání spotřebitele je věčné, ale hlavní brzdou projevení inflace nebyly podvody na spotřebitelích, ale globalizace, tj. putování fabrik za levnější prací, na východ Evropy, do Egypta, Pákistánu, Číny, Thajska, Barmy, Bangladéše. Ale dál za levnějším už není kam. Navíc se to celé zadrhlo, s tím Covidem. Taky ty výroby, co musely zůstat v Evropě (manikúra a kadeřnictví a fóliáče s paprikama na jihu Španělska atd.), tak potrpují nedostatkem přistěhovalců, čerstvých sil, protože Covid. Samozřejmě, v úhrnu to znamená, že buď se ta globalizace obnoví a ta inflace bude 3 až 4% ročně trvale, anebo se neobnoví a pak nás čeká tak 40 - 60% skok během tří let a pak těch 5 až 10% ročně? Třeba? Nevím, co hraje pro i proti, tak je to, že Evropa je personálně opravdu přestárlá. Bez mladých lidí nejsou přirozené investiční tlaky, na druhé straně, pokud se budou staří vyživovat ze strany státu dluhem - tak je jasné, co a jak. Měl bych jedno elegantní řešení - důchodci do fabrik a do služeb. Dřív než je sebere Covid, nebo brutálně poddimenzované zdravotnictví. Stejně to tak všechno dopadne.

0 0
možnosti

Absolutně amatérské předvolební hej "POZOR STÁTNÍ DLUH! Ekonomové říkají že jen cca.10% státního rozpočtu je méně srozumitelných na co jdou.Jinak je státní rozpočet dost proinvestiční a návratnost investic reálná při malé rizikovosti. PRVNÍ zákon který udělá nová takzvaně pravicová vláda bude omezení výdajů na pomoc fyzických a právních osob při odstraňovaní živelných pohrom a epidemii a tyto peníze půjdou do ochrany krajiny a životního prostředí kde se rozjíždí masívní průmysl který přinese obrovské zisky pro státy co teď nezaváhají a vláda zatím neváhá a prudce tento trend podporuje.Inflace je proto že není dostatek zboží za které by lidé utratili své peníze a až to zase v USA rupne tak covid krize bude jen maličkost.

1 5
možnosti

Jako připadá vám,že peníze na přímou spotřebu= navyšování mezd a důchodů jsou investice?

Drtivá většina současné sekyry jde na neinvestiční věci a naopak rozpočet výdajově podvazuje bez ohledu na příjmovou stranu věci.

Přetaňte číst propagační brožurky od Alčy a zkuste se spíše zamyslet.

Naopak investice je to co jde setrvale dolů,ale mě to až tak nevadí protože na multiplikační efekt v podání českého státu=brajglu a korupčního rybníku příliš nevěřím.

Nemyslím že milióny na účtech kamarádíčků vyházené za nesmyslné poradenské služby,neexistující studie a neexistující propagace investice opravdu někomu chybí,kromě toho bratrstva ovšem.

A do dálnic dává ANO skutečně minimum...

6 1
možnosti

Dramatické zvýšení cen elektřiny, plynu bylo předpovídáno hned, když vešly ve známost ekologické aktivity EU a zdražení povolenek.

Základní stavební materiály - cement, cihly jsou závislé na cenách energie. Dřevo bylo vykáceno a odvezeno kvůli kůrovci a tak není.

Železo z Ukrajiny, Slovenska a Polska stouplo o 30 %

Čipy z Číny mají zpoždění ........ - a za to všechno může vláda.

Skvělá dedukce - hodná Pepka Vyskoče !

;-D

9 5
možnosti
Foto

Klid, připomeňme si heslo:

Nemůže ztratit nic, než své dluhy!

R^

1 0
možnosti
Foto

Jen dvě jistoty. Smrt, a dluhy. Ač i dluhy se dědí;-)

0 0
možnosti

Za inflaci může vláda?

7 7
možnosti
Foto

Podle vás zřejmě opozice, ne?

9 5
možnosti

Řídit stát jako firmu....

5 0
možnosti

jj, i do krachu se konkurenční firma (stát) dá řídit. Zejména, když z podstaty existence nemůže krachnout.

1 0
možnosti

Je skutečně zadlužování ten problém? Zadlužují se všechny státy světa (ok, pár městských států tvoří vyjímky) už od momentu prvních antických civilizací. V masivním dluhu jsou i nejbohatší korporace na světě. Dluh je investice. Dokud je dluh správně využit, tak je jeho výše irelevantní a při správné správě dluhu platí čím vyšší, tím lepší. Pravda se projeví časem, to jen lidé řvou na první dobrou.

To, že se u nás peníze z dluhů neinvestují příliš kvalitně je věc jiná a o tom bychom se měli bavit.

1 0
možnosti

P18e70t32r 80B41u32r19i61a58n

13. 9. 2021 11:54

Jenže žádný stát nemá státní rozpočet vycpaný polštářem, jak nás poučila ministryně Schillerová.

4 0
možnosti

R44a77d75e66k 36K68o57h85u51t

13. 9. 2021 11:30

Zrušit státní zaměstnance a bude ráj na zemi i v dalekém okolí.

0 2
možnosti
Foto

V78í48t 23C64h91a85l30u67p36a

13. 9. 2021 11:43

Takže učitele, policisty, hasiče, vojáky nepotřebujem?? Super...

Já si myslím, že hlavně nepotřebujeme takové ty různé pofidérní živnostníčky (ted se omlouvám všem řemeslným živnostníkům, majitelům obchodů, restaurací, fitcenter, bazenů, hotelů), TYHLE OPRAVDU NEMYSLÍM! Mám ny mysli takové ty tzv. "agenty s teplou vodou", kteří pracují pro x různých pojišťoven, bank atd....většinou přiteplené nagelované panáky tak do 30 lete, kteří mě denodenně oběžují telefonicky s nabídkami různých finančních produktů, s krásně naučenými přímo učebnicovými frázemi....mám pocit, že takových tady běhá opravdu zbytečně moc a jsou k ničemu...

3 1
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,32
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.