Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-) Dost dobrý lehce agitační ,,rozbor". Jen z něho příliš ční, že si mnozí nadělávají do kalhot již před volbami. Z obavy, že volby nedopadnou dle jejich představ. A přitom zapomínají, že kterýkoli z klaunů coby vítěz se také, stejně jako nyní A.B. nestal, a nemůže stát náčelníkem jednoho kmene v oáze na poušti. Ono nejde jenom o dění v ,,naší zahrádce";-)

9 7
možnosti
Foto

Máme na zahradě záhony a trávu. A taky pár stromů. A pravidelně je nutno sekat. Snažím se o "rozbor" Vašich, jistě velmi hlubokých a geniálních, myšlenek.

9 2
možnosti
PB

P33e31t79r 88B67u13r14i65a65n

24. 9. 2021 11:43

Je pozoruhodné, že strana, která vlítla na politickou scénu pod velkohubými hesly o čistotě, transparentnosti a zametením s kmotry, rozkrádáním a úplatkářstvím, má suverénně nejvíc negativních kauz a mafiánských praktik ze všech dosavadních starých stran a to jak v součtu, tak i v průřezu času. Jen za čtvrtinu takovýchto průšvihů by se jiná strana v minulosti poroučela ze scény, její političtí představitelé odstupovali a její členové by si trhali rodné listy.

To hodně svědčí o prudké degradaci naší politické kultury a totálním kolapsu zbytku morálky v naší zemi. Dříve odstupovali politici za nejasnosti o čtyřech milionech, za podezřelé čachry na pozadí svého podnikání, za nekorektní výroky mimo kameru, nebo za to, že byli v názorovém sporu s premiérem, za pouhé pochybnosti o sponzorech strany.

Připomeňme si některé majsterštychy ANOnystů, které nechávají jejich příznivce naprosto v klidu a zároveň budou už navždy R.I.P. českého zdravého rozumu, charakteru a zbytků soudnosti:

Babiš půjčil sám sobě (Agrofertu) 1,5 miliardy skrze korunové dluhopisy, z jejichž úroků (zisku) tím pádem neplatí žádnou daň. Půjčil je údajně proto, že Agrfert ty peníze potřeboval nutně na provoz. Peníze na nákup dluhopisů mu ovšem předtím Agrofert vyplatil formou manažerských odměn (cca 1,05 mld.). Jasné šmejdovství s cílem odrbat stát na hraně zákona na daních (cca 90 mio ročně) pak jeho příznivci označují za "je to šibalský podnikatel, který v tom umí dobře chodit, nic neporušil". A jsou to titíž, kteří patnáct let předtím zahlcovali diskuze řevem proti optimalizaci daní podnikatelů a danění údajně v daňových rájích. Premiér nikam codit nemusí. On má svůj ráj zde. Koneckonců Agrofert platí na daních výrazně méně, než sám od státu saje na dotacích.

38 2
možnosti
KP

Myslím, že není od věci připomenout, že na této degradaci a erozi politické kultury se velkou měrou podílí Zeman a jeho voliči, kteří tomu ještě tleskají a libují si, jak to těm druhým nandali.

To, že to v konečném důsledku nandali hlavně sobě a svým dětem, jim dojde až bude pozdě, nebo také vůbec.

Taková padesátá léta v malém.

9 1
možnosti
JN

J97o33s34e13f 75N58i65k67l

24. 9. 2021 11:38

Po soft puči provedeném odstraněním Petra Nečase začalo hodně médií jít nové vládní garnituře na ruku.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776253

To myslíte, jako Rusnokově a Sobotkově vládě?

1 3
možnosti
JN

J13o41s92e61f 50N43i74k12l

24. 9. 2021 11:00

"Sestřelením Petra Nečase byl v podstatě proveden státní převrat. "

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776253

Vy si myslíte, že to byl státní převrat..;-D

5 2
možnosti
KP

Mate pravdu. Nemusel byt. Stacilo rict: "Nikdy neodstupim" a proste jet dal.

Holt za Palerma nikdo nemel predstavu, jakeho politickeho hnusu a dna lze dosahnout, kdyz se premierem stane regulerni psychopaticka osobnost.

9 1
možnosti
KP

8. - 9. 10. mame sanci ten hnus zastavit.

8 1
možnosti
Foto

Pro mně je s ANO jen jeden hlavní problém - že to není žádná politická strana, ale byzantinský pašalík. Vše slouží k jedinému - podpoře byznysu Agrofertu. To se ovšem dalo čekat už od začátku - v letech 2012 a 2013. Kdo to v té době neviděl, je hlupák. Anebo prospěchář. Protože hlupáků ve společnosti je konstatně vysoký objem, nevěřím na tehdejší epidemii - takže se jednalo o prospěcháře a jejich aktuální "prozření" mne opravdu nedojímá. - - - - - S tím, že celá česká politika momentálně posluhuje Babišovi a Agrofertu, by se snad dalo na nějakou dobu "smířit" /rozuměj rezignovat/. On Babiš nikoho nezabíjí ani nijak vytrvale nepronásleduje, takže to k přežití prostě je, ne že ne. Problém je v tom, že s tím se dlouho nevydrží. Je to vlastně jen rok, co Babiš odkýval v Bruseli nebo kde ten jejich grandiózní zelený DEAL - a už jsme se dostali tak daleko, že se musí řešit otázka dotací na to, aby si lidi v kéru mohli pustit topení. Babiš je prostě ve střetu zájmů, aby si udržel dotace pro Agrofert /a ohromný navazující zemědělsko-zpracovatelský obor, na to nezapomínejme/ a kvůli tomu proti německým fanatikům nemůže utrousit byť slovíčko. Takže vrší jednu zradu našich zájmů na druhou a doufá, že mu to takhle ještě pár let vydrží. Jenomže mnoha obyčejným lidem může smrtelně zavařit jedna jediná ledová vlna během zimy, kdy se třeba při 14 dnů trvajících mrazech pod mínus 20 stupňů nebude dodávat plyn a elektřina. Dnes to vypadá jako fantastické katastrofické vyhrožování, ale v prosince 2019, kdo by si byl myslel, že Covid zabije 40 tis. důchodců, že? - - - - Další gól je v tom, že ostatní politické strany si v praxi nedovolí říct vůči Babišovi jediné ostřejší slovíčko - tak moc s ním všichni chtějí do vlády. A to je znak toho, že Babiš bude u moci nejméně dalších 10 let. Takže co se týká Vámi uváděných odpadlíků od Babiše - jsou nakonec opravdu hloupí, otočili příliš brzo.

7 1
možnosti
OD

Babiš je dnes již typickým politickým exponentem globálního korporátního oligopolu. Ve vztahu k EU nejde o servilitu, ale o snahu dostat se k balíku peněz, kterým EU podporuje rozvoj veřejné sféry a podnikání Mittelstandu. Je to názorné ve věci zemědělských dotací, kde likvidací malých hráčů přirozeně dosáhl stavu, kdy dotace čerpají zejména zemědělské a lesnické korporace pod jeho kontrolou a malé firmy tu ponechává na trhu jako bezvýznamnou koloraturu, která vytváří iluzi diverzity trhu.

To samé platí o palivovém průmyslu, kde se prokorumpoval k Unipetrolu, který obratem prodal do zahraničí, i když to ekonomicky nedávalo žádný smysl.

Podobná situace panuje na trhu energetiky, kdy rozhodnou většinou státem vlastněný ČEZ vytahuje z veřejných rozpočtů náklady na výrobu energie, aby jí pak prodal přes mezinárodní burzu zpět těm, kdo z daní financují rozvoj. ČEZ na burzu nemusí, ale chce, protože z našich kapes vytáhne daleko více peněz. Za ty pak expanduje do zahraničí . viz blamáž v Albánii a Bulharsku.

Babiš skoupil rozhodný podíl v IVF centrech v zemi, která jsou štědře financována z veřejného zdravotního pojištění, aby je po pér letech provozování prodal privátním investorům z UK. Výprodejem českého trhu zahraničním korporacím si dovedně zajišťuje finanční a politickou podporu, kterou pak použije na vymývání mozků mamlasů bájemi o hájení národních zájmů před zlou Bruselí.

Je ovšem nutno říci, že Babiš je jen stínem zesnulého Kellnera, který výprodejem českého pojišťovnictví do zahraničních rukou získával likviditu na rozvoj lichvy v Rusku a Číně - výměnou za assets v konsolidované, právní ČR tím získával kapitál na podnikání na rizikových trzích za pomoci politických exponentů, kteří mu vytvářeli kolaborací s místními režimy ochranu jeho investic. Dodnes nevíme, kdo doopravdy za bílým koněm Kellnerem stál, jen se šušká o gangu kolem Štrougala a Johanidese, kterému zřetelně šel na ruku guru českého kapitalismu, Václav Klaus.

5 0
možnosti
Foto

Po vystřízlivění přišla paradoxně kocovina. Spousta dnešních voličů ANO sice podvědomě ví, nebo tuší, že AB je obelhal, nicméně si to nechtějí připustit a raději bojují dál. Obelhávají sami sebe, že přeci oni nejsou tak hloupí, aby naletěli. Než si připustit, že jsem byl napálen, to raději budu do roztrhání těla bránit tu "svou" pravdu...

23 1
možnosti
Foto

Může být, u některých. Mnoho lidí je ale opravdu hloupých a Babiš má dobrý marketing. Ať tak či onak, prostě mu to funguje.

4 1
možnosti
Foto

Andrej Babiš se kdysi vyjádřil, že chce stát řídit jako firmu. A on podle toho i postupuje. Hnutí ANO řídí jako jednu ze svých firem. Mnohé tváře z bilboardů ANO až později pochopily, že ve skutečnosti nejsou členy politického hnutí, ale staly se zaměstnanci jedné z firem Andreje Babiše. Vystřízlivěly a v ANO skončily.

V ODS, ČSSD i KDU-ČSL se během let vystřídala řada vedení i předsedů. Přesto tyto strany fungují dál. Toto v hnutí ANO možné není, to skončí spolu s Andrejem Babišem.

18 1
možnosti
Foto

Ano, to jste řekl moc pěkně. Mnozí byli "zaměstnanci", a spousta z nich to dělala vlastně úplně zadarmo. No prostě to, že je jeden vrcholový sportovec nebo tak něco, neznamená, že mu Pámbu dal do hlavy rozum.

0 0
možnosti
KL

Nějak Vám z toho vypadnul jeden ze současných vrchních "babišobijců" pan Pirát Wagenknecht, který mu šel dělat náměstka na ministerstvo v době, kdy všichni o jeho aférách už dávno věděli :-)...

6 6
možnosti
Foto

Ti, co z hnutí ANO odešli, jsou podle vás "vrchní babišobijci"?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,70
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.