Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A65d68a60m 21M29a87l69ý

18. 11. 2021 10:59

Prezident to právo veta prostě nemá.

Kecy o tom, jak moc je dotyčný kandidát špatný jsou jen nemístným kádrováním.

Prezident musí dodržovat Ústavu.

15 0
možnosti
Foto

Mnozí příznivci MIloše Zemana se již báli, že se pan prezident ve správný okamžik snad ani neuzdraví natolik, aby mohl provést několik svých pověstných protiústavních kroků - ze kterých všem známým politologům /včetně prof. Petra Fialy/ vstávají na hlavách hrůzou vlasy!!!! [>-]

2 2
možnosti
Foto

Nerada se vměšuji, ale u ministra zahraničí bych si přála minimálně dokončené vysokoškolské (magisterské, pokud ne doktorské) vzdělání, nebo letitou zkušenost v politice či diplomacii. Přeji pěkný den.

22 6
možnosti
RK

Pan Schwarzenberg, jeden z nejlepších nejrespektovanějších ministrů zahraničí měl střední lesnické vzdělání. Současný ministr vnitra je gymnazista, ačkoliv by se mi tam také líbil více právník. To jen namátkou bez hledání. Vám je bakalářské studium mezinárodních vztahů málo. To víte, profesor by byl nejlepší.;-)

7 14
možnosti
Foto

Zeman asi nezná rčení - kdo chce kam, pomozme mu tam.

0 0
možnosti

Stačí ho propustit do Lán a druhý den bude zpátky v nemocnici se selháním mozku! :-)

3 5
možnosti

R^ Tady je návod, jak "zmrazit" výkon prezidentské funkce na libovolnou dobu bez nutnosti podání ústavní žaloby na prezidenta, která vyžaduje třípětinovou většinu Poslanecké sněmovny:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/moznost-jak-dostat-prezidenta-ze-hry-nasel-se-i-jednodussi-zpusob-nez-zaloba-78459 R^

1 0
možnosti
RK

Já naopak průtahy ze strany Zemana vítám. Celou dobu vidíme jen snahu Babiše o to umýt si na covidem ruce a odpovědnost házet na novou vládní koalici. Potřebuje čas ne detox svého jména před volbou prezidenta. A čím déle se bude v covidu máchat, tím víc klesají šance na jeho zvolení.;-)

4 0
možnosti
LH

Překlad: Flaškovi nevadí protiizraelský ministr, ale naplno to nenapíše, na to je noc velký srab.

11 5
možnosti
RK

To protiizraelský jistě umíte konkretizovat.

4 3
možnosti
Foto

J22o10s68e88f 36B90á64r12t47a

18. 11. 2021 9:13

Kdyby prezident jmenoval jen kvalitní kandidáty, musel by vrátit Fialovi celý seznam. Ta personální bída nastávající vlády je strašlivá.

5 8
možnosti
RK

Samozřejmě máte pravdu Josefe. Po brilantní vládě odborníků Anderše Bureše je laťka hodně vysoko. Včetně všech pěti ministrů zdravotnictví.R^[>-]EU

11 4
možnosti
JP

J82a56n 70P97a82v96l28í10k

18. 11. 2021 9:04

Je povinností Parlamentu ČR zbavit prezidenta jeho pravomocí. V zájmu státu není udržovat fyzickou i duševní trosku ve funkci, ale zajistit řádné fungování demokratických institucí a bránit je před zvůlí zvráceného duševního mrzáka.

8 10
možnosti
ZZ

Tak nazývat Fialu, či Vystrčila, duševním mrzákem - je už trochu silné kafe, nemyslíte ?

8-o

5 2
možnosti
Foto

Teď se vlastně čeká na to, kdy propustí prezidenta z nemocnice. A prezident toho využívá jako nátlak na lékaře - propusťte mne do Lán, musím jmenovat novou vládu. Mám jen obavy z toho, že po týdenním pobytu v Lánech prezidenta opět přivezou v zuboženém stavu do nemocnice. V Lánech se nějaká ta sklenka alkoholu určitě najde.

A co když se teď Piráti šprajcnou: "Pokud nebude náš kandidát jmenován ministrem, odcházíme z vlády do opozice." Petr Fiala teď není v jednoduché situaci. Kdyby prezidentovi ustoupil, může se mu rozpadnout vládní koalice. Bude tedy muset tlačit na prezidenta, aby jmenoval vládu ve složení, jaké mu předložil.

Je otázkou, zda by neměl být skutečně aktivován článek 66 ústavy. Jmenování nové vlády je nyní blokováno zdravotním stavem prezidenta. Prognóza zdravotního stavu prezidenta je přitom nejistá. Nebylo by dost dobře možné, aby zbytek svého funkčního období prezident "úřadoval" z nemocničního lůžka.

2 2
možnosti
LV

Když se Piráti šprajcnou, to nejhorší, co se stane, bude to, že koalice bude mít 104 hlasů místo 108. Babiš nebude mít do koho šít a koalice bude pevnější.

2 1
možnosti
Foto

Bohužel se tu po volbách doslova vyrojili lidi velmi smutného ražení. Je to vidět úplně všude. Zdravý rozum nikde a frustrace kvanta.

2 4
možnosti
ZZ

Tak co - už víte co ten hrozný Babiš v tom Bruselu vlastně podepsal, když všemu tak strašně rozumíte ?

;-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,25
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.