Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Hlavně by bylo dobré používat správné pojmy. Například v ČT řekne moderátorka, že armáda střílí do demonstrantů. Jenomže, když demonstrant útočí na policii, zabíjí lidi, ozbrojí se, podpálí parlament, je to s prominutím povstání a dotyčný demonstrant je povstalec. Je to postaru rebélie. Případně můžeme mluvit o revoluci, kdyby šlo o systémovou změnu a povstalci věděli, co chtějí, o čemž pochybuju. Odhaduju. že chtějí svrhnout svého zlatého despotu - měl tam někde zlatou sochu nebo se pletu? Pak je štve , že se zdražilo. To ale štve lidi všude, když se zdraží.

4 0
možnosti
JT

Rusové jsou nyní v Kazachstanu na základě smlouvy o kolektivní bezpečnoti ODKB a na žádost Kazašského presidenta.

3 1
možnosti
DR

To bohužel někteří stále nepochopili.

1 1
možnosti
Foto

Copak, Pepíku? Potřebujete na nočník?

1 0
možnosti
JM

Je fakt, že zatiaľ toho veľa nevieme, chýbajú ucelené informácie.

Ale predstavme si čisto teoreticky situáciu, že by v Litve začali protivládne demonštrácie a demonštranti by zavraždili niekoľko policajtov. Automaticky by bola nasadená armáda, ale čo ak by polícia ani armáda by danú situáciu nezvládali? Litva by požiadala o pomoc státy NATO, pretože by mala indície o možnej zahraničnej účasti a organizovaní demonštrácií. Pochybujem, že by bol ktokoľvek z nás proti takému zásahu, určite by mnohí diskutéri híkali nadšením a poukazovali na výhodu členstva v NATO.

Kazachstan je v inej organizácií a požiadal o pomoc svojich spojencov. Tak to proste je, či sa nám to páči alebo nie.

Múdrejší budeme za pár dní, snáď sa situácia ukľudní a nebudú zbytočne umierať ďalší ľudia.

Každopádne kazašská vláda dostala poriadnu facku a mali by začať intenzívne riešiť minimálne životnú úroveň svojich občanov.

7 4
možnosti
JZ

To jsou hloupé Mikulovy kdyby. Na Litvě zkrátka nic takového nehrozí. To za prvé. Za druhé armády NATO mohou být podle článku pět nasazeny pouze v případě vnějšího napadení, nikoliv v případě vnitřních nepokojů.

6 1
možnosti
JL

To co Rusko nyni predvadi neni nic nez pokrytectvi. V letech padesaych, kdy v tehdejsi Africe existovaly jen tri nezavisle zeme, Egypt, Habes a Liberia se tehdejsi SSSR vydaval za ochrance ujarmenych narodu zijicich v kolonialnich risich evropskych mocnosti. Sovetske Rusko aktivne podporovalo osvobozencka hnuti v Africe a Azii, jak zbranemi tak vycvikem a vzdelanim na Lomonosove univerzite v Moskve. Tam studovali a byli pro KGB ziskani, pozdejsi prezidenti,v Sekou Toure a Patrice Lumumba. Rusove vyzbrojovali Viet Minh ve Vietnamu a FNO v Alzirsku. Nejen Rusko samo i jeho nevolnici jako tehdejsi CSR byli Rusy prinuceni k dodavkam zbrani. V roce 1959 prineslo Rude Pravo clanek "Piratsvi na otervrenem mori. Francouske namornictvo zadrzelo Cs. obchodni lod Lidice pry vezla material pro nemocnice v Tunisu. Vecer jsme mohli na videnske TV videt ten material vystaven, pechotni zbrane, strelivo vybusniny atd. Pote co sve kolonie ztratily UK, Francie a jini statut velmoci pozbyy.

Prave toho se soucasne Rusko obava, i ono se rozvijelo kolonialnimi expanzi a podroboval si male narody od Uralu az po Cukotku a stejne tak v Zakavkazi. Stejnym nasilim jako Evropane v zamori. Cerkesove Rusy obvinuji primo z genocidy, ze ctyrmilionoveho naroda nyni zije v Rusku 450 000 lidi. Vic nez milion vyvrazden, statisice se zachranili utekem do sousednich zemi. Ruska protikolonialisticka politika let padesatych az sedesatych se jim vratila jako bumerang a dobre jim tak.

7 0
možnosti
JZ

Ten kdo považuje Kadáfího Libyi za slušný stát, tak mu asi nic neříká Lockerbie. Inu je to marný, je to marný, je to marný.

3 2
možnosti
DR

Máte pravdu, ve Vašem případě je to marné zcela určitě.

0 1
možnosti
MB

To nemá chybu. Lidé si daněmi platí polici a armádu. Přesně jako do r.- 1989. Nechrání je - Chrání režim. Model, jako v r. 1968. Nezištná pomoc. V ČSSR to stálo 137 životů a 21 let vyřazení z civilizace. Rudí kožci to nazvali údobím - "Zvýšených dopravních nehod"! Místním trolům, se to bude dozajisté líbit ! :-)

8 0
možnosti
Foto

Nevím jak ty, Míro, ale kdyby v našem městě dav začal ničit auta, drancovat obchody a střílet do policistů, tak bych si přál, aby mnou placené pořádkové síly co nejrychleji zasáhly a znovu nastolily pořádek.

5 3
možnosti
MK

Na Ukrajině Rusko rozehrálo poziční partii, ve které při dobrém vedení nemělo co ztratit a mohlo získat. Partie je vedena proti soupeři, který ani v nejmenším není ochoten riskovat.

Akce v Kazachstánu však svědčí o naprosté nepřipravenosti. Pro Evropu není až tak důležité, zda v konfliktu uspěje či nikoliv. Důležité je, že se Rusák zase projevil jako agresor a že se tak bude projevovat všude, kam ho nechají vstoupit.

6 2
možnosti
AN

A12l34e70š 65N45o13v59á42k

6. 1. 2022 17:06

jde o vojáky Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (ODKB), kterou o pomoc se zvládnutím situace požádal kazažský prezident ...

...

asi něco jako pátý článek v NATO...

4 6
možnosti
Foto

Nesmysl. Pátý článek hovoří o vnějším napadení, to není tento případ.

5 0
možnosti
JN

J96o96s29e63f 32N40i35k15l

6. 1. 2022 17:02

RF používá více kosmodromů...jeden je v Barentsově moři...

0 0
možnosti
JZ

Tak především ruský kosmický program stojí v současnosti za starou bačkoru. No a jistý ruský kosmodrom se kvůli masivní korupci buduje už hezkou řádku let a stále není hotov. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1315
  • Celková karma 33,28
  • Průměrná čtenost 2990x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.