Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J13a11n 19R23y32c57h55l84i30k

20. 1. 2022 13:50

Rus má plyn. Němec chce plyn. Ostatní by se měli přizpůsobit a nekazit námluvy Rusa a Němce. To přece vždycky dopadlo dobře.

1 0
možnosti
Foto

Rus má plyn a potřebuje jej prodat na tom visí celá ekonomika Ruska. hrozí, že Evropa se obrátí jinam a bude plyn získávat odjinud. Kolem je dost států, které mají přebytky plynu.

1 3
možnosti
MM

Jestli nebylo lepší, když u nás Rusové utráceli a naše fabriky muhli dodávat na obrovský ruský trh. Tohle hašteření nikomu neprospěje

2 2
možnosti
Foto

U nás Rusové něco utráceli. To by mě zajímalo co .

0 0
možnosti
BH

B90o20h51u32š 33H29a18v86e57l

20. 1. 2022 13:21

hodně mi to připomíná rok 1938 a ČR. Taky jsme někomu vadili. Doufám, že se nenajde žádný lord Runciman.

2 0
možnosti
BV

Západ může snadno zamezit zapojení Ruska do případné eskalace občanské války na Ukrajině, stačí donutit Kyjev k plnění svých závazků z Minských dohod, které měl splnit do konce roku 2015. Jde hlavně o ustanovení vytvářející nezbytný právní rámec pro ukončení občanské války

4) Zvláštní režim v Donbasu

Počínaje prvním dnem po stažení zahájit dialog o způsobech provedení místních voleb v souladu s ukrajinskými zákony a zákonem Ukrajiny „o dočasném uspořádání místní samosprávy v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti“ a rovněž o budoucím režimu těchto regionů na základě uvedeného zákona.

Neprodleně, nejpozději 30 dnů od podpisu tohoto dokumentu, přijmout usnesení Nejvyšší rady Ukrajiny s uvedením území, kterého se týká zvláštní režim v souladu s ukrajinským zákonem „o dočasném uspořádání místní samosprávy v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti“ na základě linie stanovené minským memorandem z 19. září 2014.

5) Amnestie

Zajistit omilostnění a amnestii formou zákona, který zakáže pronásledování a potrestání osob v souvislosti s událostmi, k nimž došlo v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti Ukrajiny.

11) Ústavní reforma

Realizace ústavní reformy na Ukrajině s účinností nové ústavy ke konci roku 2015, která jako klíčový prvek předpokládá decentralizaci (s ohledem na zvláštnosti jednotlivých regionů Doněcké a Luhanské oblasti dohodnuté s představiteli těchto regionů) a rovněž přijetí stálé právní úpravy zvláštního statusu jednotlivých regionů Doněcké a Luhanské oblasti v souladu s opatřeními uvedenými v poznámce (viz poznámka) do konce roku 2015.

0 0
možnosti
BV

Poznámka (součást dohod)

Taková opatření v souladu se zákonem „o zvláštním pořádku místní samosprávy v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti“ zahrnují následující:

- zbavení trestů, pronásledování a diskriminace osob spojených s událostmi v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti;

- právo na jazykové sebeurčení;

- účast orgánů místní samosprávy na jmenování šéfů orgánů prokuratury a soudů v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti;

- možnost centrálních orgánů výkonné moci uzavírat s příslušnými orgány místní samosprávy dohody týkající se ekonomického, sociálního a kulturního rozvoje jednotlivých regionů Doněcké a Luhanské oblasti;

- stát poskytuje podporu sociálně-ekonomického rozvoje jednotlivých regionů Doněcké a Luhanské oblasti;

- součinnost ze strany centrálních orgánů moci při přeshraniční spolupráci jednotlivých regionů Doněcké a Luhanské oblasti s regiony Ruské federace;

- vytvoření oddílů lidové milice na základě rozhodnutí místních rad s cílem podpořit veřejný pořádek v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti;

- mandát poslanců místních rad a činitelů zvolených v předčasných volbách stanovených Nejvyšší radou Ukrajiny nemůže být předčasně zrušen.

0 0
možnosti
LH

Ruská intervenční armáda se drze přibližuje k mírovým a demokratickým silám NATO a na to doplatí (kdo?).

3 0
možnosti
MB

Tak u Slovenska snad ještě nejsou.

0 0
možnosti
Foto

Když tak bych se nejdříve podíval, kde všude jsou po světě roztaženy vojenské síly USA a jejich pacholků sdružených v NATO, zjistil si, kolik USA a NATO dává na zbrojení, pak to porovnal s Ruskem a až potom se děsil toho, kdo chce vyvolat válku.

8 12
možnosti
Foto

Rusko by jistě rádo dávalo na zbrojení podstatně více, ale nemá na to.

10 0
možnosti
Foto

Za blog jasná karma R^.

Asi jen ignorant nevnímá sílící velmocenskou snahu Ruska rozhodovat o jiných a opět se vměšovat do vnitřních záležitostí cizích států.

V našem případě to není jen nulová sebereflexe za vojenskou invazi v roce 1968 (i když ta je historicky asi nejvíce negativní akt jejich agrese) nebo kauzu Vrbětice, ale vnucování nám jejich pohledu na Vlasovce (pomníček v Řeporyjích, kde Vlasov vydal rozkaz bránit Prahu) či na odstranění sochy maršála Koněva, který krvavě potlačit maďarské povstání v r.1956 nebo na přejmenování náměstí po zavražděném ruském opozičním politikovi Borisi Němcovovi.

7 0
možnosti
JH

Vlasov byl PROTI zásahu vlasovců v Praze, to byla práce Buňačenka. Ten, coby zasloužilý bojovník proti Spojencům v Normandii, by ovšem v případě, že by do konce války bylo ještě daleko, těžko váhal se zásahem pro změnu proti povstalcům.

Za okupaci 1968 politování vyjádřeno bylo. Jiný názor na jmenované causy ještě není vnucování.

2 2
možnosti
JM

Bohužel pokud nebudeme zbrojit tempem minimálně 2% HDP jak nám předepisuje dohoda s NATO tak si tady můžeme vykládat jako strýcové v hospodě. A taky jde o morálku, kolik z místních papírových tigrů by šlo za "záchranu Evropy" bojovat někam na Ukrajinu ?

1 1
možnosti
LC

Je potřeba hodit vidle do ruských rozevíracích nůžek. Tak nějak jako to udělaly země EU po Vrběticích a Rus se z toho po...., co?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.