Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Bohužel, máte pravdu!

Ale nejvyšší čas Putinovi zatnout tipec!

:-)

0 0
možnosti

Ruské síly zajaly Shchurove spolu s Lymanem na jaře. Obyvatelé, kteří se nedávno evakuovali z města, uvedli, že je ruští vojáci většinou nechali na pokoji: přišli si prohlédnout dokumenty, ale humanitární pomoc rozdali jen zřídka.

"V posledních třech dnech, poté, co přišli naši chlapi, se úplně rozpoutalo peklo," řekla Lena, žena středního věku, když mluvila o ukrajinském postupu. Právě byla evakuována těžkopádným ukrajinským obojživelným transportním vozidlem, jehož tmavě zelený trup byl stále promočený po překročení Siverského Doněce. "Střelba, ječení," dodala Lena. "Hrozná ozvěna, není jasné odkud." Kdo, co, kde — nic nebylo jasné.''

V Bachmutu Rusko kopíruje ukrajinskou strategii útoku ze dvou směrů. Ukrajinské jednotky opevněné kolem města jsou vyčerpané a jsou pod útokem z východu a jihu. Přijímají stálý proud obětí a ztrát na vozidlech. Nejméně jednu vesnici poblíž Bakhmutova předměstí dobyli Rusové na začátku tohoto měsíce.

0 3
možnosti

R10e81n50é 11H45a76l29l96a

28. 9. 2022 7:26

Nějaký srozumitelný příspěvek tam nemáte?

1 0
možnosti

Ukrajinští vojáci poblíž fronty říkají, že Wagnerovy řady posilují vězni ze separatistických regionů, kteří byli povoláni do služby. Jeden ukrajinský voják, který z bezpečnostních důvodů mluvil pod podmínkou anonymity, řekl, že Wagnerovy síly zaútočily jen tak daleko, než poslaly vězně s malou podporou dopředu, aby čelili ukrajinským zbraním, jako je „potrava pro děla“.

Tato taktika zanechala ukrajinské síly v regionu se záplavou zajatců, protože vězni se často vzdávají. Jiný voják, který také hovořil anonymně, řekl, že ruské síly nevymění zajaté ukrajinské síly za vězně: bývalí ruští zajatci, nyní ukrajinští zajatci, jsou považováni za dezertéry.

0 1
možnosti

Včera na new york times byla série článku o válce na Ukrajině kde mluvili jak vojáky Ukrajiny tak i z civilisty z obcí které Rusové dobili a posléze opustili.

0 1
možnosti
Foto

Obávám se, že Rusko může klesnout ještě mnohem hlouběji. Viz. úvahy o použití jaderných zbraní v jiných článkách na idnes ;-(.

1 0
možnosti

Babička byla že Sudet. Děda Čech.

Po obsazení ČSR museli bráchové babičky narukovat do Wehrmachtu a jít bojovat. Kdyby to nechtěli, zastřelí je.

Jedno, jestli je to je Rus, Ukrajinec, nebo Němec.

Malý človíček, kterého semelou dějiny

1 0
možnosti
Foto

Ani se nebudu ptát, jak dopadli po válce.

0 0
možnosti

Odpor proti mobilizaci je v Rusku masový, a dokazují to i fronty prchajících Rusů na hranicích se sousedními zeměmi. Evidentně se jim do války na Ukrajině nechce.

3 0
možnosti

Schvalne jsem se zeptal kamaradky, Rusky. Zna 13 lidi mobilizovanych, nikoho kdo utekl

Jo, lidi utikaji. Ale ne tolik, jak by se podle medii zdalo

0 2
možnosti

19.3.2022 jsem napsal...Pokud připustíme porážku Ukrajiny, máme Rusy na hranicích Polska, Slovenska, Rumunska a Maďarska......Kreml také získá zbrojní podniky a subdodavatele oddělené po první válce v roce 2014 a ukrajinské vojáky, začlení po nějaké době do své „neosovětské“ armády jako „kanónenfutr“.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785167

To jsem nějak nedomyslel, že provede anexi a nažene je tam hned.

4 0
možnosti

Současná diskuze krásně ukazuje používání výrazu mobilizace pouze když se to hodí do krámu.

Jsem si jist, že kdyby stejným způsobem politici "mobilizovali" odpůrce války v USA, tak stejná diskutérská jména budou první na řadě, kdo tu bude kritizovat, že se USA takhle "zbavuje" odpůrců, aktivistů, civilistů, žen, dětí... dosaďte si sami. Už ta jejich výbava napovídá, že se do Russka nemají vrátit. Ale je to přece mobilizace, takže o co jde?

1 1
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

4 1
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,27
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.