Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až 60 % zemědělských podniků v důsledku Fialou nově nařízeného 23 % redistribučního poplatku uvažuje skončit výrobu a propustit zaměstnance (nejvyšší redistribuční poplatek ze zemědělské výroby je v zemích EU maximálně 10 - 12 % !). Podle zemědělců, tak v Česku bude možné pěstovat jenom obiloviny, všechno ostatní budeme muset dovážet. A vzhledem k tomu, že nejvíce zemědělců pracuje v živočišné výrobě, dojde na českém venkově k dalšímu odlivu lidí ze zemědělství. A to v době nástupu obrovské hospodářské krize, propouštění a masové imigrace z Ukrajiny! Český kanibal Fiala tak udělá radost jedině západním potravinářským monopolům. Těm předhodí zadarmo všechny české jedlíky - voliče, aby si na nich vydělaly exportem podřadných potravin. Dalším důsledkem této fialové - agro - politiky, kterou připravil jeho poskok Jurečka, bude krom drahoty, také další skvělé vítězství: daně ze zisku z prodeje potravin v Česku půjdou už ne do české, ale do cizích státních pokladen !

Tím bude zase méně na všechno, včetně důchodů.

Co to znamená konkrétně? Bochník chleba bude stát 60 korun, oznámil 12. 4. předseda svazu pekařů, a požadoval zákaz vývozu pšenice z Česka, aby bylo z čeho chleba vůbec péct ! Portugalské, španělské a italské zemědělství pracuje na tomto principu: doveze se levná pšenice z Ukrajiny, jí se nasytí hospodářská zvířata, mléko a maso se potom zpracují v místním potravinářském průmyslu - a z velké části se vyvezou do ciziny !

Výsledkem jsou pracovní místa v zemědělství i v potravinářské výrobě. A daně ze zisků výrobců potravin putují do domácí státní kasy. Česká Fialová zemědělská politika si dává přesně opačný cíl: Zlikvidovat česká stáda hospodářských zvířat, a tedy i potravinářský průmysl !

;-(

0 0
možnosti

Fiala srazil redistribučním poplatkem české zemědělské dotace na 1 hektar z 5 200 Kč na 2 200 Kč, ale holandský zemědělec dostane ke svým 393 eurům (asi 10 000 Kč ) na 1 hektar ještě letos přidáno! Fialovo vybíjení zemědělských zvířat v Česku není žádná náhoda, ale pečlivě naplánovaná bruselská politika. Na západě mají být stáda a chovy zachovány, na východě zlikvidovány ! Obdobné je to s produkcí ovoce zeleniny !Průměrná ziskovost českého zemědělství je 2 600 Kč na 1 hektar (po započtení dotace 5 200 Kč). Fialovým redistribučním poplatkem bude český zemědělec ve ztrátě - 400 Kč z každého 1 hektaru, na kterém zaseje !!! Další nedílný krok, který musí následovat , je zdražení zemědělské prvovýroby a jejich produktů, které se pak na českém trhu stanou nekonkurenceschopnými zahraničnímu dovozu.

Zřejmým cílem vlády ODS, TOP - 09, KDU - ČSL STAN a Pirátů je tak zlikvidovat české zemědělce, jejich majetek – půdu – po nutném krachu, rozprodat ve dražbách - zájem bude mít především značné množství cizinců. Fialova vláda tak chystá výprodej české půdy úplně stejně, jako předchozí vlády vyprodávaly do ciziny české průmyslové a těžební podniky a strategickou infrastrukturu – vodovody, plynovody...

;-(;-(;-(

1 0
možnosti

S nadpisem nelze než souhlasit.

1 0
možnosti

Okamura je stejně jako Farage a Le Penová vyslancem Ruska.

0 0
možnosti

Takže všichni sympaťáci jsou vyslanci Ruska a my máme jen chudáka neschopnýho Fialu ?

8-o

0 0
možnosti
Foto

J19i23ř96í 50K70i43n20d19l

23. 11. 2022 19:59

Výdaje státního rozpočtu a samospráv na ukrajinskou uprchlickou krizi činily ke konci září 16,9 miliardy korun.Většinu nákladů nesl státní rozpočet, ze kterého šlo na pomoc uprchlíkům 13,9 miliardy korun. Největší položku v nákladech tvoří sociální dávky, na kterých Česko vyplatilo sedm miliard korun. Výdaje na zdravotnictví spojené s ukrajinskými uprchlíky činily 3,5 miliardy korun a náklady na ubytování 2,4 miliardy korun.„Náklady na ukrajinské uprchlíky budou nižší, než se původně očekávalo. Možná nepřesáhnou jednu miliardu eur, tedy zhruba 25 miliard korun. Ukrajinští uprchlíci se rychle zapojili do práce, nezatěžují tolik zdravotní systém a řada Čechů je ubytovala zdarma,“

3 1
možnosti

Skutečný podrobný výčet nikde není.

Kolik stály ty zbraně, které jsme "darovaly" Ukrajině a které chceme teď místo nich nakoupit. A kolik peněz se poslalo na Ukrajinu ?

8-o

0 3
možnosti

To je naprosté nepochopení problému.

Něco jako když propuštění z koncentračních táborů po válce pořád hledali ve svém strádání nějaký vyšší smysl.

Nemohli pochopit, že trpěli aniž by to nějaký smysl mělo.

Není žádná příčinná souvislost ani vazba mezi cenami energií v ˇˇCR a utrpením Ukrajinců.

Stačilo by mít vládu, která bude mít odvahu energii, kterou nejlevněji v EU vyrábíme a nejdráže občanům a firmám prodáváme, distribuovat přímo a za české ceny.

8 4
možnosti
Foto

Nepochopil jste, že díky vlastictví ČEZ státem, si na vysoké ceně energie prodávané do Německa, mastíme kapsu my.

1 1
možnosti

J70o91s24e95f 50N59i42k36l

23. 11. 2022 16:51

Tak od nového roku megawatthodinu el. energie maximálně za 120 euro;-D ..to bude dobrá a možná dostačující pomoc...

0 0
možnosti

To se ještě 3 x změní.

;-)

0 0
možnosti
Foto

J70a30n 22C11i97b21u28l83k84a

23. 11. 2022 15:33

Utrpení Ukrajinců mi drásá asi jako utrpení Rohringů, Somálců, Iráčanů, Libyjců, Syřanů, Afghánců...

V dnešním globalizovaném světě nechápu tu hysterii: "je to přece TAK BLÍZKO".

Naproti tomu rusofobie je zdá se regulérní choroba a vláda by měla řešit její léčbu, nikoliv kompenzaci jejích následků. Jenže to by nesměla být sama nakažena.

13 17
možnosti

Rusofobie choroba? Nevim, ale pripomina me knizku TGM "Ceska Otazka", kde se pta "Jaci vlastne jsme" a navrhuje nastavit si nemilosrdne zrcadlo". Rusove samozrejme o te rusofobii vi, ale napadne je zapatrat po pricinach te rusofobie pane Cibulko? Nemeli by si taky nastavit to "nemilosrdne zrcadlo"?

6 1
možnosti

Ono je nezbytně nutné pomáhat českým občanům. Dnes jsem v rádiu slyšel, že Česko zápasí s chudobou a že padesát procent občanů si nemůže dovolit koupit luxusní věci. Takže je naprosto nepřípustné pomáhat Ukrajincům. Napřed pro každou ženu do domácnosti kabelku Louis Vuitton a pak se uvidí. Okamura je naprosté dno této společnosti. Moc bych mu přál, aby se ocitl v kůži těch ukrajinců. Byl by první kdo by škemral. Jeho statečnost začíná a končí před jeho publikem.

18 8
možnosti
Foto

J83a48n 60C30i17b34u22l13k82a

23. 11. 2022 15:34

Vy to nechápete: běžné věci se stávají luxusem a tak si ty "luxusní věci" lidé nemohou dopřát.

5 11
možnosti

25 miliard, to máte hodně špatné počty. Než něco napíšete, tak si to na tom HM nastudujte. Jen zdravotní pojištění kolik stát stojí, příspěvky na bydlení lidem jako Vy, stomiliardová půjčka od EU na UA a další a další náklady s UA.

4 4
možnosti
Foto

Ano je to špatně. Bylo to nakonec méně než 25 miliard ...

1 0
možnosti
Foto

Vláda by měla pomoci občanům ČR tím, že by jim poskytla informace umožňující jim s jistotou nevolit Putina a válku prostřednictvím vlastizrádců ve službách agresor. Někteří se budou pravděpodobně v příštích volbách opět ucházet o voličské hlasy.

8 0
možnosti
Foto

J70a38n 90C92i25b58u57l24k74a

23. 11. 2022 15:35

Stačilo by zakázat informace nesprávné...

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS