Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Francie je volným členem NATO a dost často se neúčastnila akcí naplánovaných NATO a často čelila i ekonomickým sankcím vyhlášené na Francii jednou nejmenovanou supervelmoci která je samozřejmě taky členem NATO.Jsem pro vstup Ukrajiny do EU bez urychlovaní a Ukrajina musí splnit přísné podmínky. Ukrajina nemusí nutně vstupovat do NATO.pobaltské státy navrhují utvoření vojenského paktu zemí které usilují o vstup do NATO a podepsat z NATO spojeneckou smlouvu která zajistí spojeneckou pomoc a uklidní RF.Celé NATO utrácí za armády víc jak bilion dolaru ročně a RF cca.63 miliard dolaru takže RF nemá šanci NATO konvenčně ohrozit ale naopak NATO má nad RF drtivou nadvládu a nemám pocit že je nutné tuto převahu dál navyšovat a znervózňovat země které nejsou v NATO a ani o vstup neusilují stačí že ty země pracují na dedolarizaci svých ekonomik a USA na ně uvalují tvrdé politické, ekonomické a společenské sankce takže napětí je už tak ohromné.

2 0
možnosti
Foto

Americká zášť vůči Rusku zintenzívněla po utvoření společenství BRISC.

1 5
možnosti
PV

Nechcem mať ďalšie spoločné hranice s Ruskom (popri pobaltských krajinách) a preto členstvo Ukrajiny ale aj Fínska v NATO je podľa mňa v rozpore s našimi záujmami pretože hranice EU a NATO sú automaticky aj našimi hranicami. Beriem to ako v bežnom živote. U človeka s ktorým si nerozumiem je pre mňa lepšie ak býva vo vedľajšej ulici ako keby som s ním mal mať spoločný plot. Prijatím Ukrajiny do NATO a príp. aj do EU sa všetky problémy Ukrajiny stanú automaticky aj našimi problémami.

1 2
možnosti
JK

Tak pro vstup do NATO nesplňuje několik podmínek, že. A ještě chvíli splňovat nebude. Nicméně na tom teď vůbec nesejde. Pokud se Ukrajina do konce tohoto roku ubrání /nezvítězí, jen zůstane bojovat, prozatím neporažená/, tak její armáda bude fakticky plně kompatibilní s NATO - technicky, organizací, velením...... Bude muset být, protože jinak se neubrání. Západní technika převyšuje tu ruskou, ovšem za podmínky, že je adekvátně používána /účinná je samozřejmě každá správně používaná technika, ale Ukrajina teď na jaře bude čelit 10-ti či 20-ti násobné přesile, sice nízkokvalitní, ale stále přesile, proto používané západní technologie budou muset být používané se vším všudy, co k nim patří. Včetně servisu techniky prováděného západními silami na území Ukrajiny/. Samozřejmě, pokud to Ukrajina do konce roku 2024 ustojí, bude kompletně přezbrojená a bude reálné plánovat ofenzívu, jejímž cílem bude kompletní zničení invazních vojsk. Ruská politika nic jiného neumožní. Něco mi říká, že se nad tou hromadnou likvidací vyšších statisíců, možná nižších milionů ruských vojáků budou evropští intelektuálové nesmírně pohoršovat. Mohli by začít už teď - protože ten cíl je jasný, Rusko musí přijít o zásadní část produktivní populace a jeho ekonomika se musí omezit toliko na zbrojní produkci, mezi civilisty musí nastat hladomor. Jinak ke změně režimu nemůže dojít.

2 1
možnosti
Foto

Je ještě jedna šance. Palácový převrat v Kremlu, a ten nelze vyloučit.

2 0
možnosti
PA

Dokud nemá vláda kontrolu nad svým územím ani občany, nemůže zajistit plnění jakýchkoliv nových mezinárodních dohod. Velmi omezeně starých a vůbec nijak nemůže garantovat plnění nových. Může sice o nějakých nových jednat, ale nemůže vyjednávat jejich podmínky. Pro někoho to může vypadat jako alibismus, ale nezná ani své vlastní hranice. Nezná stavy mužstva, ani techniky vlastní armády. Není materiálně ani finančně soběstačná a nikdo neví kdy nastane alespoň stav, kdy se situace stsbilizuje. Jak by za současného stavu vypadaly přístupové smlouvy?

1 0
možnosti
JK

Jasně, všechno to se vstupem do NATO jsou proklamativní přání. Lampasák by se měl sejít s Fialou a projednat s ním garance pro Strnada. Aby mohla CSG pro začátek zdvojnásobit produkční linky. Tzn. měli by od státu dostat garance, že i kdyby válka v létě skončila, tak stát od nich nakoupí 3-letou produkci munice a techniky, za obvyklé ceny. Tady se promarnil rok času, nevím, na co se čeká. Naše zbrojní produkce, od chemie přes elektroniku, až po výrobní linky a strojírenské celky měla už být nejméně zpětinásobená. Jsme ve třetí světové válce a tady se furt řeší počet planet a literární kvalita Švejka.

2 1
možnosti
AK

Pokud zaútočilo Rusko na Ukrajinu, aby se nestala členem EU a následně NATO a tím aby se zase Západ se svými zbraněmi nedostal blíž k hranicím Ruska, je požadavek na její vstup něco, co ukončení bojů na Ukrajině rozhodně podpořit nemůže...

9 7
možnosti
PV

P12a13v47e51l 24V45é87b64r

5. 2. 2023 20:12

Myslím, že jste nedovtipa.

Důvodem útoku na Ukrajinu byla snaha obnovit hranice Velkého Ruska v hranicích bývalé RVHP. Neboli v hledáčku jsme byli (a jsme) i my. Ostatně, Putin tenhle cíl deklaroval veřejně.

9 0
možnosti
DR

To co píšete je sice logické a pochopitelné, nicméně se obávám, že to bude běh na dlouhou trať.

0 1
možnosti
RP

NATO je obranný spolek. Jeho členové si garantují vzájemnou výpomoc v případě napadení.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797733

1) A když Turecko napadne Řecko, komu půjdeme na pomoc? :-/:-/

2) Když je NATO obranný spolek, proč Turecko napadlo Syrii a ukradlo jim kus území?

13 4
možnosti
Foto

Turecko je speciální záležitost. To, co provádí, jde na jejich triko. Přijetí Turecka muselo být se silně skřípajícími zuby. Zasloužilo by si z NATO vykopnout. Ale ke komu se pak přidá?

5 6
možnosti
TC

Ukrajina v NATO stoprocentně, jestli můžu tak potom ještě to Bělorusko, až se tam probudí. A budu spokojenej.

4 10
možnosti
ZH

Nejdřív si ale musí vyřešit korupci podobnou té ruské, jinak si armádu rozkradou.

12 0
možnosti
ZH

Ukrajina se potýká s korupcí i v době války, rezignovali vysocí úředníci — ČT24 — Česká televize (ceskatelevize.cz)

https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/rusko-ukrajinsky-konflikt/3559853-ukrajina-se-potyka-s-korupci-i-v-dobe-valky-eu-tlaci

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

7 1
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,95
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.