Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jako OSVČ se rozhodně nespoléhám pouze na státní dúchod. A radím to každému.

11 2
možnosti
JR

J94a77n 91R39á69ž

30. 4. 2023 17:49

OSVČ, který spoléhá nato, že dostane od státu slušnou rentu pro spokojený životě seniora a přitom odvádí minimum na pojištění, je zralý na pohovor u Chocholouška.

9 0
možnosti
JP

Paní Žilková ale není samoživitelka!! Tou by byla, kdyby otec jejího dítěte neplatil výživné. Ani vdova/vdovec nejsou samoživitelé, protože dítko pobírá sirotčí důchod, což nahrazuje náklady od zemřelého rodiče. Samoživitelkou by byla, kdyby otec dítka výživné NEPLATIL!!!

15 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

3 3
možnosti
JP

Souhlas. Volil jsem tuto vládu, ale nyní jsem zklamán, přijde mi to jako po roce1948, kdy největší zásluhou bylo být chudý. Vláda chce šetřit drobné na hloupostech, ale do dotačního byznysu, kde se ztrácí vyšší desítky miliard se sáhnout bojí. A tak ve zprávách slýcháme o bizardních dotacích tu na hraboše, tu na sudy a lisy vinařům, naposled rybářům, kteří si mohou za dotace pořídit i maringotky...u vody bude asi veselo. Zkrátka dobří kámoši. Těm, co pracovali, se ubírá, aby si lenoši a neschopní mohli dobře žít. Osobní odpovědnost za svůj osud se nebere v potaz.

5 1
možnosti
JB

J19i57ř27í 18B50o58č29e54k

30. 4. 2023 13:58

Velký omyl velké části lidi. Důchod se prostě nepočítá z výdělku, ale z odvodu. Vidím to u své tchyně a tchána. I jako živnostníci odváděli dobrovolně o hodně víc než bylo minimum a jejich důchod podle toho vypadá. Hodně nadprůměrný

12 1
možnosti
Foto

O hodně víc bych netvrdil. Rozhodně ten výpočet není lineární.

4 0
možnosti
LH

Paní Žilková má nárok na starobní důchod, než někoho pomluvite, zjistěte si realitu...

2 0
možnosti
RC

Je to pravda. Na druhou stranu, kdyby par let jeste pracovala ne procenta, tak si ho mohla vyrazne zvysit.

0 0
možnosti

Hodně to svědčí o jejím IQ....bojím bojím, že je dost nízko stejně jako u její starší dcery...

5 1
možnosti

Posledních osmnáct let před důchodem jsem byl také OSVČ. Vzhledem k tomu, že jsem měl minimum nákladů, využíval jsem možnost výdajových paušálů, což ale znamenalo, že jsem si nemohl snižovat daňový základ leasingem a jinými (někdy i nesmyslnými) náklady. Odváděl jsem tedy dost vysoké sociální pojištění a navíc jsem si platil víc, než jsem musel. Mí vrstevníci, kteří se snažili umenšovat odvody jak se dalo, si tenkrát ťukali na čelo, co jsem to za blázna, ale když odcházeli do důchodu s 8 tisíci a já, ač OSVČ, s nadprůměrným důchodem, došlo jim, jací byli troubové. Z těch peněz, co "ušetřili" na odvodech jim na stará kolena většinou nic nezůstalo.

14 1
možnosti
Foto

Všichni dnešní důchodci zažili socialismus a v něm si měli zvyknout na bídu a uskrovňování. I kdyby dostali hodně nízký důchod, pořád se budou mít lépe, než v situaci, že by se neobjevil Gorbačov a socialismus dále, tak jak bylo obvyklé, nefungoval.

5 0
možnosti
JK

J53a57n 23K32a14r72a96s72e67k

30. 4. 2023 12:26

vidim to jako dneska. Po skole, prvni den v praci, sednu si za stul a rikam si: 'tak Jendo, tedka zacina ten zivot a koukej, aby si mel na konci poradnej duchod'.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.