Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I53v85o 95C22i24l11i47c17h

16. 5. 2023 12:03

Přesné Moje zkušenost je dokonce taková, že mi v domě za plyn u Innogy vraceli dokonce více při o něco nižších zálohách oproti roku předtím. Faktem je, že jsem taky pod dojmem těch katastrofických předpovědí více šetřil. A obdobně jsem to měl i s elektřinou jak od ČEZ v baráku, tak i od PRE v malém pražském bytě, kde je na elektřinu i topení. Teď se budu v Praze stěhovat do většího bytu, kde je topení na plyn, tak uvidíme jak to půjde tam.

3 3
možnosti
ZZ

I v tomto blogu opět nepokrytě lžete a líčíte svoji historku, kde zatajujete že jste měl takřka do konce roku 2022 zafixovanou cenu ?

6 3
možnosti
Foto

Když nám přišlo oznámení o zvýšení cen energií, zvedli jsme trochu zálohu a upravili topný režim.

Výsledkem je v klidu a pohodě přežitá zima a přeplatek za teplo a TUV ve výši cca 21000 kč.

9 2
možnosti
ZZ

Takže dojíte sociálku na sociálních dávkách za bydlení ?

2 14
možnosti
PS

Dovolím si polemizovat. Vycházíte z předpokladu že cenu energií akcelerovala válka na Ukrajině. Pak jsou vaše závěry správné. Prostě pokud jsem postaven před nepředvídatelný problém tedy mohutné zdražení energií musím začít šetřit. Popravdě to lidé dělali i bez té super chytré a vámi vychvalované rady paní Pekarové.

A teď můj pohled. Válka na Ukrajině byla jen akcelerátor zdražení energií. Proč? Protože krize energií začala v polovině roku 2021 vrcholilo to pádem bohemia energy v žáří 2021. Rusák napadl Ukrajinu 24 února 2022. To že elektřina a plyn půjdou výrazně nahoru jsem psal už 4.9.2021.

Důvodem je a byl greendeal. A tady se rozcházíme pokud připustíme možnost že za zdražením energií stojí série hloupých rozhodnutí pak náš náš návrat do středověku s tím že vytápím jen jednu místnost nebo se sprchuji 1:02min abych měl na zaplacení účtů musí ty co na tento fakt roky upozorňují dost naštvat. Pak když vám někdo jako Pekarová radí svetry když k tomu vůbec nemuselo dojít je do nebe volající hloupost kterou vy vychvalujete. Podtrženo sečteno tady se nejedná o nenadálou krizi ale krizi předvídatelnou kterou zapříčinila EU.

17 6
možnosti
ZZ

Cenu energií akcelerovala především ta skutečnost, že v r. 2021 začala dělat německá vláda - na popud USA a potažmo i EU problém se spuštěním NS2.

Rusko dodávalo pouze sjednané objemy plynu a žádné přebytky na burze nebyly.

Distribuční společnosti, které žily především z levných nákupů přebytků začaly mít velký problém ( viz BE ) a rozhodnutí Německé vlády o neotevření NS2 na konci roku 2021 toto dílo zkázy dokonalo.

Distributoři, kteří žili v očekávání razantního přílivu levného plynu splakali nad výdělkem.

Tento problém si tedy skutečně udělala EU sama, na přání USA. A Rusko na tom nenese žádný podíl.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

9 9
možnosti
PK

Děkuji za příspěvek s tím, že já mám naprosto rozdílnou zkušenost. Nebrečím, jen konstatuji, že jsem byl pořádně překvapený.

Stěhoval jsem se v 11/22. Všichni víme, jaké v té době byly ceny plynu a šance na rozumnou smlouvu byla nulová. Starý dům, netěsnící okna a záloha nastavena na 4.500 kč dle spotřeby předchozího majitele. S šetřením to mělo v pohodě stačit. Jenže jsem jaksi nepočítal, že odečet proběhne přesně po sezoně. Já hlupák myslel na to, že odečet bude přesně na roční výročí.

Teplota v bytě byla maximálně 16, ale většinou svetr. V průměru si dovolím napsat, že jsme byli na 14.

Nemá smysl se rozepisovat více. Nedoplatek za čtyři měsíce 20.000 kč. Naštěstí se dala domluvit rozumná splátka bez úroků.

Nicméně s touto zálohou očekávám příští rok solidní přeplatek. Chladno nám příliš nevadí a tak těch cca 15 stupňů dáváme s přehledem.

Takže Tomáši. Mě to sice nemile překvapilo, ale jak píšete. Člověk se musí umět přizpůsobit a myslet dopředu. Pokud se stane problém, je třeba ho řešit rychle. Myslím, že se to dá. Pokud mám rozumného dodavatele, rozhodně se dá i slušně a férově domluvit.

A kdo to nedává, tak straší na Rajchlově demonstraci a brečí nad bídou. A z takových tragédů je mi na zvracení. Tací by prodali vlastní matku za směšný slib. Ubohost.

20 8
možnosti
Foto

Jste správný člověk.

10 6
možnosti
MB

To je pořád dokola. Na socialistické chatě mi byla zima-Otec pravil, nechť si obleču svetr. Pekarovou neznal. Poslední přeplatek RD za elektřinu? 15.000 Kč. Jak docílil? Pochopitelně jde o přednastavení záloh.Hlavně pak vyřazením žroutů. Udržováním teploty 20 C, v dobrém rozmaru dám ženě i 21 C A hlavně zateplováním. Co jsem s přeplatkem udělal? Koupil nová kamna! (Zrovna instaluji). Proto pořád píši - Konám, myslím - tedy jsem.Na náměstí nemám čas chodit. Ještě by mne tam někdo viděl a bych byl pomluven ...

13 3
možnosti
RK

Vzpomínám si na fotky ny fb jak dezoláti po vzoru svých vůdců fotili termostaty topení nastavené na 25 stupňů a vychvalovali se, jak to Pekarce nandali. Po vzoru Bašty občas na protest zapli rychlovarku a teď kňučí . Jenže kňučení je jejich styl života

18 9
možnosti
PK

Přiznám se, že než jsem byl na sociálních sítích u bojovníků za svobodu slova zablokován, tak jsem tam docela rád chodil a sledoval, s jakým super nápadem dezoláti přijdou. Tohle jsem ale nezaregistroval.

Škoda. Jistě bych ty chytré občany v jejich konání podpořil povzbudivým příspěvkem, ať ještě na spotřebě přidají.

Ale jak píši. Největší bojovníci za svobodu slova, Rajchl, Okamura, Zahradníková i Zwyrtek Hamplová mě zablokovali. Tudíž mě odstřihli od zásadních informací, které svým ovečkám dávají.

p.s. podotýkám, že jsem nikdy nenapsal nic sprostého či pobuřujícího. Maximálně to, že nesouhlasím či jsem se asi moc ptal.

11 4
možnosti
Foto

J66a72n 14Š47i17k

16. 5. 2023 6:54

!!! Hezký den

5 1
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,79
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.