Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VG

Jako agitka dobrý. Jinak blbost na entou.

9 4
možnosti
JN

Takových je ovšem většina blogů pana Flašky (tedy vyjma jeho fotoblogů o cestách do zahraničí).

4 7
možnosti
ZZ

Hodně pochybuji o správnosti podkladů páně blogera.

:-)

I když uvádím tabulku vojenských výdajů, které nejsou nejčerstvější, jsou dostatečným dokreslením současné reality.

https://www.celysvet.cz/poradi-statu-vydaje-na-obranu

5 6
možnosti
Foto

Zavadile. Rusko teď o své vůli válčí, víš? Tvoje tabulka je z doby kdy tomu tak nebylo. Ty, abys obhájil Rusáky, tak bys byl schopen ze sebe udělat šaška ještě většího, než je Tomio. Gratuluji!

5 8
možnosti
Foto

A já to rusákům přeju. Karma.

4 5
možnosti
Foto

Ta čísla jsou neskutečná

5 2
možnosti
JZ

Odpověď je snad zcela zjevná. Je to docela běžné imperiální chování, disciplinují klíčového satelita aby si ti ostatní sateliti nezačali myslet, že je říše cochcárna. Moc jim to nevychází, ale je to běh na dlouhou trať, takže nepředbíhat vývoji.

Kdo si myslí, že je to celé jaksi dvě stě let pozadu, tak celá ruská říše je relikt z dob multikulti impérií a nemá žádnou povinnost někoho dohánět

3 1
možnosti
PN

Kdyz necemu nerozumite, tak se k tomu nevyjadrujte. NATO se zatim "branilo" v Jugoslavii, v Afganistanu a rado by se "branilo" i jinde. A je evidentne pro vas prekvapive, ze Rusko nestoji o to, aby se NATO "branilo" i v Rusku. Coz vy sice tezko pochopite ale neni to zadna oslava Ruska nebo nadseni nad valkou na Ukrajine. Proste je to konstatovani faktu, ze NATO s obranou nema nic spolecneho. Stejne jako nedavno vypustena tupa historka jakymsi samozvanym historikem, ze NATO vzniklo jako protivaha Varsavske Smlouvy.

8 17
možnosti
Foto

Čínská propaganda jede .....

4 5
možnosti
JN

J84o61s47e51f 77N76i71k85l

6. 10. 2023 23:11

Pane Honzo Hruško,

40% procent rozpočtu se nerovná 40% HDP....

4 0
možnosti
HH

To se nerovná, ale i tak 40 % rozpočtu... který je 4 krat vyšší než u jiného giganta... České Republiky...

2 0
možnosti
MS

Zajímavou odpověď na otázku, proč na jedné straně "ruský mužik žere hlínu" a na druhé straně jsou v Rusku schopni vytvořit špičková vědecká a technická díla (v omezeném rozsahu), přinesl Jiří Pešek na starší přednášce Proč vlastně Sovětský svaz dopustil rozpad svého impéria a pak dokonce způsobně zanikl?, která stojí za shlédnutí:

https://www.youtube.com/watch?v=-ZBJk5Bagg4

Srovnává přínos závodu o rozvoj vesmírné techniky v USA a v Rusku. V USA dokázali objevy a vynálezy z kosmického vývoje uvést do běžného života, ale v Rusku jsou špičkové technologie utajovanou záležitostí v akademických či vojenským městečkách a do běžné praxe neproniknou. Proto Rusko vyváží prakticky pouze suroviny a ne výrobky s přidanou hodnotou.

9 0
možnosti
ZH

No, k té schopnosti... Rusko by se rádo vidělo jako velmoc, ale jak se ukázalo, není schopno vyvinout a vyrobit dostatečně kvalitní a konkurenceschopnou elektroniku do svých raket. Tedy houby velmoc, je to jen velká rozvojová země s jadernými raketami.

11 2
možnosti
JN

J22o98s81e68f 28N49i33k88l

6. 10. 2023 21:50

Ruský mužik totiž žere hlínu. A při těchto výdajích na obranu bude za chvíli žrát i ty žížaly v ní.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807337

1 1
možnosti
JN

J10o26s46e53f 40N40i98k34l

6. 10. 2023 21:47

My budeme mít 24 stíhaček F-35 za "dlouhé peníze" a to v nejlepším případě za 12 let...

0 1
možnosti
PJ

a v čem vidíte problém?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 33,54
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.