Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J53i20ř54í 51B17o50č46e67k

27. 11. 2023 13:12

to já nestávkuji z jiného důvodu. mám hodně práce

7 0
možnosti
JK

Tak se udřite k smrti, no.

1 5
možnosti
DV
FF

Do školství jde letos o 8 mld. korun více než v loňském roce. Přesto školy stávkují. Podle sdělení ministra školství počet lidí placených z rozpočtu stoupl za posledních 5 let o 40 000! To se potom nedivím, že se peněz nedostává. Jak je možné, že před 5 lety školy včetně školních jídelen normálně fungovaly, když měly o 40 000 zaměstnanců méně? A dnes nás přesvědčují ředitelé škol a odboráři, že ani s rozpočtem navýšeným o 8 mld Kč nejsou schopni fungovat? Nějak mi to nesedí.

14 0
možnosti
LH

Kolik co stálo před 5 lety?

5 7
možnosti
Foto

Hlavní problém, který nikdo vidět nechce, je všeobecně nízká produktivita. Kdekoliv. Malý příklad - stavba dálnic. Kdo platí ty neustále opravy oprav a jejich opravy? Kdy vyškolil naše skvělé úředníky? A perfektní ekonomy a manažéry? ATD

Stávka by měla být nanejvýš namířena proti vlastní lenosti a neschopnosti.

13 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 1
možnosti
PP

No...já zaměstnanec jsem, ale nestávkuji, protože by to poškodilo mého zaměstnavatele a jednak se u něj mám skvěle a jednak můj zaměstnavatel za současnou situaci v zemi nemůže a nijak ji nezavinil. A školství? To mě spíš štve, ale to by bylo nadlouho.

2 0
možnosti
BH

Všem nadprůměrné platy!!!

12 0
možnosti
JB

J13i75ř70í 52B89o12č63e75k

27. 11. 2023 13:14

já bych ten průměr stanovil zákonem

2 0
možnosti
RK

R34a96d73i21m 75K27a45l61a27s

27. 11. 2023 10:50

Každý den je plný překvapení, stejně jako tento blog. Andrej Babiš hodlal nalézt paralelu mezi řízením státu a firmy a pan Flaška ještě přitvrdil, i když o tom neví, protože jinak by takový blog nenapsal.

Bylo evidentní, že podobné příměry jsou nepřenositelné, ale zřejmě málo. Nebudu se nikdy divit, že tu vždy budou státní zaměstnanci, lidé pracují v soukromé firmě a lidé pracující na živnostenský list... A každý bude mít trochu jiné podmínky a východiska.

Ptát se sám sebe proč nestávkuji, je v tomto kontextu jaksi zbytečné, protože každá profese má svoje... špecifiká, jak by řekli na Slovensku. A hledání paralel tam, kde neexistují, nikdy nevede k dobrým výsledkům. Přičemž řešení, že např. každý obyvatel ČR bude živnostník je nerealizovatelné.

Na stávku jednoznačný názor nemám, odboráře spíš nemám rád, ale tady není o čem.

8 0
možnosti
IB

Včerejších reportáž v 168 hodin mnohé vysvětlila.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma Ostatně soudím, že odbory patří k nejhorším škůdcům lidstva.

17 17
možnosti

Kdysi jsem si to myslel také. Byl jsem mladý a hloupý.

Tato forma odborů je sice odporná, ale třeba na Německu a na Škodovce je vidět, že odbory dokáží zaměstnancům platy zvednout. On to je neustálý boj. Podnikatelé by byli rádi, kdyby jim zaměstnanci pracovali za minimální mzdu a přesčasy dělali zadara a dobrovolně, zatímco pracovníci by byli rádi, kdyby se veškerý zisk rozdal na platech a bonusech. No, a odboráři by si rádi udrželi koryta a rádi by se drželi svého statutu "osoba štítící se práce", tudíž občas musí zatlačit, jinak by o něj mohli přijít.

Evolučně se to tak nějak vyvinulo do stavu, který teď máme. Není ideální, není hezký, dokázal bych si představit lepší, ale když si tohle uvědomuji, nemám k odborům takový odpor jako dříve.

11 1
možnosti
LU

Maďari nezabudli, čo im priniesla socialistická vláda Ferenca Gyurcsányho, ktorého "nezávislé" maďarské a bruselské média chválili do nebies, až prišlo vytriezvenie a skutočná pravda na povrch, Maďarsko sa ocitlo v bankrote, z ktorého ho vytiahla pravicová strana Fides.

Koniec socialistov v Maďarsku.

"Až v roce 2006 však tehdejší maďarský premiér Ferenc Gyurcsány poprvé připustil, že s maďarskou ekonomikou není všechno v pořádku.

"Bylo jasné, že to, co říkáme, není pravda. Možnosti státu jsou zcela vyčerpány a my jsme za poslední čtyři roky neudělali vůbec nic," prohlásil Gyurcsány v důvěrném vystoupení před svými poslanci v květnu roku 2006. Celá země byla v šoku. Opozice požadovala premiérovu demisi a do ulic vyšli lidé se stejným požadavkem.

Přesto socialisté zůstali u moci a pustili se do nutných reforem. Jenže v tu chvíli už bylo pozdě. Když loni vypukla finanční krize, dolehla s plnou silou nejprve na destabilizované země jako Maďarsko a další půjčky už pro ně byly příliš drahé."

Maďari začali voliť pravicovú stranu.

2 3
možnosti
LU

Pardon nepatrí to sem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 33,26
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.