Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R36a16d71e53k 25H95o88d74a92ň

24. 10. 2018 8:52

Já myslím že EET je velký úspěch - mediální, pro Babiše. Na začátku se navrhl špatný zákon - v mnoha ohledech neurčitý, mnohoznačný, a rovnou informující, že tohle či tamhleto se určí až směrnicí. Jindy zase směrnice stanovuje postup, který je v přímém rozporu se zákonem. Tenhle postup ostatně soudy již MF dávno vyčítají, že povinnost má stanovovat zákon, nikoli směrnice. Přesto byl tento zákon prohlasován sněmovnou.

Již při přípravě zákona byla spousta diskuzí o tom, že pro určité situace zvláště v online nakupování EET prostě nelze implementovat v souladu se zákonem. A co se stalo? Neřešil se "špatný zákon", těsně před spuštěním (reálně tedy již v době, kdy do toho spousta lidí už nacpala peníze) se začaly navrhovat výjimky. Ty opozice shodila ze stolu. Výsledek? Rozjela se mediální kampaň, že "hodný" Babiš chtěl usnadnit někomu život, ale "špatná" opozice se rozhodla to sabotovat.

Jasná demonstrace utahování šroubů: na začátku přitáhnete do extrému. Pak trochu povolíte (reálně v tomto případě se nepovolilo nic), a ještě uděláte kampaň že vy jste chtěl lidem usnadnit život, a ti ostatní ho zhoršili.

8 0
možnosti

J60a67n 24B44u51r59i74a83n

24. 10. 2018 6:53

Účtenkovku nejspíš ovládli profesionálové, kteří jsou schopni za měsíc zaregistrovat tisíce účtenek - na tom už prostě musí dělat skupiny lidí, protože pořád platí, že od jednoho obchodníka můžete registrovat jednu účtenku denně.

Co jsem slyšel, tak to funguje tak, že je skupina třeba 100 lidí - každý denně vystaví 100 účtenek v hodnotě jeden halíř (čili denní náklad je jedna koruna). Jednu si ponechá a 99 jich poskytne skupině.

A ministerstvu to prý nijak nevadí.

2 0
možnosti

Ministerstvu to z povahy věci ani vadit nesmí, protože sledování takového jednání by znamenalo další zvýšení buzerace občanů a další zvýšení nákladů na státní správu.

0 0
možnosti

Jen pro pořádek, k tomu zavedení a provozu EET se pojí také náklady jak na IT systém, lidské zdroje, prostory, služby (opravy, revize, kontroly), energie a další náklady.

Nevíme kolik to dělá, kdo to dělá, kde jsou data skladována, ani kdo všechno k nim má přístup. Nevědí to ani poslanci i když se někteří dotazovali. Odpověď zamítnuta s poukazem na zbytečnou žvanírnu.

8 0
možnosti

J75o47s76e21f 80K20l29a81t

23. 10. 2018 21:58

Trošku úsměvné je zjištění, že všechno zaplatí zákazník. Z čeho by měli podle vás podnikatelé žít?

1 0
možnosti

P23e47t63r 63B60u60r68i16a10n

24. 10. 2018 8:09

Úsměvné na tom je to, že celá tahle šaškárna byla spuštěna pro to, aby se těm nenažraným živnostníkům pustilo žilou. A nejvíce pro to horovali ti, kteří to dnes platí.

5 0
možnosti

Autorovi, se kterým často nesouhlasím, jsem dal karmu tak napůl. Má dost pravdu ale zkuste se povznést nad neustálý řev Babiš, Babiš a podívejte se co se u nás děje. Živnostníka, který pracuje za fakturu nebo za doklad aby pohledal. Sám jsem snad poslední blbec v okolí. Je 21. století a nějaký způsob evidence se zavést musí. Technicky asi předběhl ještě chvilku dobu - on-line řešení je ale přeci to nejlepší odpovídající době. Jenže jsme v Čechách a ve všem hledáme českou prazvláštní cestu. To mne na tom systému opravdu štve. Ty hospody, které se po zavedení bály vydat i rohlík bez lístku půl roku poté jedou dále bez dokladů atd. atd.

Takže kritizujte s rozmyslem. Zavedení a princip ujde resp. musí ujít aby se to jednou trochu narovnalo. Provádění - jako se vším u nás - jde do kopru. To kritizujte a hlavně chytré hlavy - navrhněte řešení !!! Planě plkat umí každý.

11 2
možnosti

On-line řešení je dobré uvnitř firmy. Ale nikoliv vůči státu. Proč?

1. Státu není vůbec NIC po tom, kdy, za kolik a co (k tomu se chystá) prodávám. Není, ani kvůli statistikám. Protože Babiše data snadno někdo může získat a zneužít (třeba Babiš) ke konkurenčnímu boji.

2. Povinná evidence je naprostý nesmysl. Ta má být dobrovolná a stát musí za to nabídnout nějakou protihodnotu - třeba vedení účetnictví a klid od kontrol.

16 4
možnosti

jooo, loterie k EET

spolehali na vyssi davku zavisti, nez jak se ted jevi

a za to pomyleni jsem moc rad

neni to s nami tak, jak se nekteri snazi naznacovat

karma

10 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Tím, že Ústavní soud zrušil povinnost vykazovat EET u plateb kartou, úplně zboural celou koncepci tohoto nesmyslu. Jestliže již předtím bylo zavedení EET povětšině pouze šikanou drobných podnikatelů, tak nyní je z toho už jen fraška. Ale protože to Babiš ani Schillerová nikdy nepřiznají, bude tím zbytečně otravováno stále více podnikatelů.

12 4
možnosti

Ten kdo krad, kradé dál. Ten co lhal, lže dál. Káždý kdo ví jak to chodí, se musí smát. A že se vybralo na DPH víc? To je snad logické, když vám v hospodách zvednou cenou o 30% a totéž v obchodech (cca 10%), a k tomu připočtěte kolik museli lidé zaplatit za zařízení a kolik se z toho vybralo DPH;-D;-D;-D.

14 3
možnosti

Počkat - co se stalo, že za to nemůže Kalousek? Já se vsadím, že pokud by to EET Babiš nakonec musel s velkou ostudou odpískat, stejně by hodil na Kalouska, že za celé EET může on! ;-D

15 5
možnosti
Foto

R73o77m95a64n 26K78o23z19e53l

23. 10. 2018 15:15

No Kalousek, který se řídí větou, kam vítr, tam plášť...během své vlády mluvil o tom, že by živnostníci měli platit vyšší daně a dnes je jejich ochránce.

8 4
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,07
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.