Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto souhlasím s autorem. Některé lidi ale nic nepřesvědčí, aby viděli zlo. Nejhorší na to ale je, že si ještě o sobě myslí, jak jsou objektivní a spravedliví...

Sport už dávno není o Coubertinovu heslu, ale o politice a velkých penězích. Vítězi přece musí vzdát čest všichni ostatní. Stačí se jen podívat státem řízený doping v Rusku. Všichni si pamatujeme, jak se Rusové chovali, když MOV zakázal Rusku účast na olympiádě, resp. nakonec umožnil účast ruským sportovcům pod "neutrální vlajkou" a jak byli vítáni jako hrdinové po návratu domů. Místo sebereflexe tehdy Rusko tvrdilo, že je v tom politika, resp. další pomsta Západu.

Kvůli neomluvitelné agresi Ruska (a otevřené podpoře agrese ze strany Běloruska) nemají ukrajinští sportovci rovné podmínky pro přípravu na OH ani další mezinárodní sportovní soupeření. Proto jsem přesvědčen, že je spravedlivé, aby byli sportovci Ruska a Běloruska vyloučeni.

7 0
možnosti

S tím by nejmenovaný učitel zásadně, ale zásadně nesouhlasil

1 1
možnosti

Kde byl autor, když se trestali arabští a Iránští sportovci za odmítnutí podání ruky Izraelcům????

Každý má právo na názor, ale pokud chování ve sportu hodnotí ne podle sportovních pravidel, ale podle toho jak mu to presentuje politická agitka tak to vypovídá jen a pouze o něm samotném...

3 4
možnosti

Takže vraždění civilistů raketami je pouze politická propaganda a ve skutečnosti se nic takového neděje...

4 0
možnosti

"Kdyby byli porobeni, jako my v roce 1968, tak by museli." Na druhé straně, my jsme části těch, kteří nás tehdy porobili, už dávno odpustili. Ale i ti nejslavnější sportovci jsou pořád jen poslední pěšáci, a svým způsobem na jedné lodi, protože o nich rozhoduje někdo jiný. Něco jiného by bylo, kdy ukrajinské šermířce měl třeba předávat medaili ruský činovník. Tam by se dalo odmítnutí podání ruky plně respektovat, protože to by musel být zjevný Putinovec.

4 0
možnosti
Foto

Pokud se nepletu, tak podání ruky na konci souboje je v šermu povinnost uvedená v pravidlech šermu. Proto byla Ukrajinka vyloučena že soutěže. Prostě porušila pravidla.

Kdyby to bylo v tenisu, tak by ji vyloučit nemuseli,r protože podání ruky v tenisu není součástí pravidel.

5 2
možnosti

No...to jste objevil Ameriku, o Sejno. Máte recht, pravidla jsou pravidla a je dobré je dodržovat. Ve sportu i např v chování se vůči sousedním státům... Ano, pravidla je dobré dodržovat. Ale stejně dobré je mít čest a ozvat se/postavit proti neodůvodněné agresi. Tak jak to udělala ukrajinská sportovkyně. Její gesto, podle všeho, odsuzují zřejmě lidé, kteří slovo čest ve svém životě nepotkali.

7 11
možnosti

Předpokládám, že solovjov teď bude dělat přesčasy a rusáci z té aféry budou mít třetí pravoslavné Vánoce...

7 1
možnosti
Foto

Karma, rusáky nikam, NIKAM nepouštět A pokud někde jsou, tak je odtud vyhnat.

11 7
možnosti

Je pro mne nepochopitelné, že ruští barbaři, kteří útočí na civilní cíle a ničí sklady obilí, mají pořád své obhájce a příznivce. Tato roztahovačná verbež na olympiádu jednoduše nesmí, je to proti všem zásadám olympismu. Ale vrcholoví představitelé mezinárodního sportu jsou bohužel hodně zkorumpovaní.

11 2
možnosti

Olympiádu, pokud se jí budou účastnit rusáci, budu ignorovat. Je mi to líto, neboť mám sport rád. Ale podporovatele válečných zločinů a ruské propagandy, nehodlám podpořit shlédnutím ani jedné reklamy z této akce. Bohužel.

11 5
možnosti

Promiňte, ale nebyla potrestána za nepodání ruky, to by myslím nikdo neřešil. Jestli jste to video viděl, po prohře Ruska udělala krok směrem k ní a ona na ní namířila šavli. Gesto pro ni jistě pochopitelné, ale trochu přes čáru.

4 6
možnosti
Foto

Tak pochopitelné, nebo přes čáru? Pro mě naprosto pochopitelné, pro vás určitě přes čáru. Že včera rusáci třeba zabili jejího otce, matku, dítě, nebo bratra, to vám je evidentně jedno. Je to hnus.

11 8
možnosti

Velka karma Vam pane Flasko! Jen si Vas dovolim trosku poopravit. Po prepadeni a okupaci v r. 1968, na mistrovstvi sveta v r 1969 nasi hokejiste Sovety davakrat porazili, pisete, ze ruku podat museli, jestli museli nevim, ale ty zapasy jsem sledoval a videl jsem na vlastni oci, ze jim ruce nepodali vubec. Ani poprve, ani podruhe, vyhrali tenkrat 2:1 a 2:0. Mistrovstvi se tenkrat konalo v Nemecku kde uz byla spousta nasich posrpnovych emigantu a ti skandovali:

"Dat gol do nasi branky, nestaci vam vase tanky"! A my s nimi v ulicich nasich mest. Trenera sovetskych hokejistu tenkrat malem klepla pepka, a lide v u;icich skandovali "Dneska Tarasov, xitra Breznev"!

3 1
možnosti

Nemuseli, opravdu nemuseli. Slovo musím je alibi pro chci.

A ty výsledky byly 2:0 a 4:3.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,23
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.