Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Ale nesedejte na ni! Lavičky jsou napojeny na tajný archiv a usedne-li na lavičku nějaký příznivec komančismu, dostane ránu. ;-D

2 0
možnosti
PC

R^ Kéž by jich bylo více než těch špatných! Ale to je otázka nastavení KAŽDÉHO člověka a potažmo celé společnosti.

Jsou tací ( i v této diskusi), kteří se ani u podobných pozitivních zpráv nedokážou oprostit od své politické zatvrzelosti.

2 2
možnosti
OF

Můj otec,otčím i děda bojovali ve Wehrmachtu. Od roku 1944.V té době už do Slezska moc pozitivních zpráv z východní fronty nedorazilo. Proto asi i já jsem

spíše pesimista. Nebo slovy optimisty , nechybí mi kritické myšlení.

Nikdy jsem třeba nevěřil, že vybudujeme komunismus.

0 0
možnosti
Foto

I některé smutné zprávy jsou dobré. Např. zde zesnul zasloužilý člen KSČ.

R^

1 0
možnosti
OF

Ten komunista se stejně do nebe nedostane.Radovat se z jeho smrti není třeba.

Ale do nebe se nedostanete ani vy, pokud se budete radovat z takových věcí.

Škoda, mohli jsem si tam zahrát mariáš, pokud ho umíte.:-P

2 0
možnosti
ZK

Nevím, jaký vliv mají Vaše řádky na večerní zprávy, ale jako "votvírák" lepší dopolední nálady - za mě dobrý R^.

1 0
možnosti
Foto

R^Dobtych zprav neni nikdy dost:-)

3 0
možnosti
SB

Takto by měly začínat všechny informace. Nejdříve pozitivní zprávy a potom negativní. Díky.

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Dík za dobré zprávy, budu s dovolením Váš blog propagovat, Tomáši.

Kapka ke kapce, pozitivních trendů je mnoho, ovšem zdají se být "statisticky nezachytitelné" a "mediálně nezajímavé", ale všechno to pomalu roste. Dle známého aforizmu jeden padající strom nadělá spoustu rámusu zatímco rostoucí les není slyšet.

Naše země například neuvěřitelně prohlédla množstvím opravených a udržovaných památek, až po drobné kapličky a křížky v polích. Ožívají poutní místa, jejich budovy a svatyně jsou většinou už opravené. Mnohé z nich žijí, dýchají, jsou lidmi navštěvované. Vznikla řada občanských sdružení, která se starají o přírodu a památky v bývalých vojenských újezdech, čistí prameny, opravují staré cesty a drobné sakrální objekty u nich (například na Libavé u Olomouce) V bývalém ruském vojenském prostoru Milovice - Ralsko (atd.) byli vysazeni staroevropští divocí koně a velice se jim tam daří...Je to celá mozaika různých pozitivních věcí. Zdaleka není všechno v pořádku, ale "les dál potichu roste".

Přeji krásný první víkend v Novém roce.

11 0
možnosti
OF

Vy z toho Úsova, máte ale nějaký velký přehled. To já ani nevím co se děje

na Mezině.Ještě chováte krokodýla? Není mu zima ?

0 0
možnosti
OF

Není nad to rýpnout si po ránu, to radost pro každého trola.

I kdyby dobrovolnící v tom říjnu vysadili 1 mln stromů, tak zalesnili cca 100 ha.Buky se vysazuje 1x1 m, nebo 1,10x1m. Zbývá 6 a více ožínání 2 až 3x ročně, často celoplošně, a natírání proti okusu, většinou 1x ročně na podzim, likvidace náletů / líska, krušina / Modřiny je třeba zabezpečit 3 kolíky proti "otěru " /srnci / .Snad se většina sazenic ujme, v říjnu a listopadu, ale bylo dost sucho.Státní lesy si snad poradí se zalesněním, bohužel bude to trvat několik let, a když třeba se nějaká holina zalesní až za 4 roky, tak boj s trávou bude nekonečný.Malí majitele lesa se budou snažit "zalesnit " svoje holiny nálety.

Na to je čas 2 roky.I o náletový les se ale musíte starat. Jaké jsou ceny lesních prací ?

Sazenice stojí 6-10 Kč / je jich málo/, zasazení 1 stromu 5-7 Kč, celoplošné ožínání:

1 ha cca 9-10 000 Kč, nátěr 1 stromku proti okusu 30 hal, nátěrové hmoty jsou velmi drahé,prořezávka po 15 letech a 25 letech :10 000 Kč na hektar.Pokud majitel lesa získal z prodeje kůrovcového dřeva třeba 200 000 Kč, to sotva to pokryje náklady zalesnění a další péči o les.1 ha smrkového lesa dá asi 400 kubíků dřeva. lesy malých vlastníků jsou ale často vyrabované. Za 1m2 kůrovcového dřeva se platilo často jen 600 Kč .Proč to píši ? Potkala nás ekologická katastrofa, na jejíž odstranění nemáme dostatek lidí ani peněz.

A voda? V pueblu , kde mám zahrádku klesla spodní voda o 10 m oproti normálu, a za posledních 5 let o 6m. Starostka obce nechala vyvrtat větší studnu a dovážet vodu cisternami. V některých studnách poté klesla voda o 2m. Lesy nad obcí už nejsou,

to se taky projeví .Nezbývá asi než se modlit za déšť a sníh.Život trola není jednoduchý. Teď se na mne sesypou vaši příznivci.Váš článek mi připomíná TV noviny z dob totality. Sám budovatelský úspěch. Musím přiznat, že jsem ty zprávy měl raději než dnešní.

No, ale pokud ty nanotechnologie budou funkčí, bude to bomba. Tak za tu zprávu vám

musím dát přece karmu.

0 0
možnosti

R^

Dík za nadějné zprávy. Nicméně rys se nám tu úspěšně množí a my už dnes nevíme, co s ním. Nepochybuji, že ochránci přírody přijdou s tím, že na Šumavě žil také medvěd, a vysadí ho. A nebude se smět střílet. Stejně jako rys se nestřílí, ale někde mizí, aby pro myslivce zbylo nějaké to srnčí.

Potěšeníhodné je, že se u nás vysadila stovka stromů na kůrovcových holinách. Trochu to umenšuje, že v jiné zemi dokáží mnohem rychleji vysadit desítky milionů sazenic.

A tak je to u nás se vším! Proč? Protože jsme propadli postkomunistickému, levičáckému "sociálnímu" inženýrství a pohrdli jsme svobodnými, přirozenými vztahy. Kromě rysů, koní a medvědů... Ty ale tak snadno nesvážeme jako člověka!

Promiň, Tomáši, každou radost Ti zkazím!

:-)

2 7
možnosti
AL

Vysadíme stromy a medvědy.

:-)

0 1
možnosti
TB

Prostě se máme líp a líp :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 35,03
  • Průměrná čtenost 2557x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám