Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dodnes mě nepřestává udivovat, co dokáže síla určitého přesvědčení .. jak dokáže zcela jasnou logiku obrátit úplně naruby8-o

0 0
možnosti

Ja ted, ze kazachstansky prezident Tolajew pozadal o pomoc vsechny cleny OVKS. Ovsem prispechali jen Putinovi vojaci, nikdo jiny.

0 0
možnosti

Zatím. Ale to se Vám pochopitelně v tom Vašem protiruském boji nehodí do krámu.

0 0
možnosti
Foto

Někde jsem zahlédl ve zprávách, že v Kazachstánu se nacházejí ložiska uranu. To by vysvětlovalo mnohé. R^

0 0
možnosti
Foto

To by mohlo vysvětlit zájem Západu o tento stát. Dík.

0 0
možnosti

Pane Flaško, bylo by vhodné si upřesnit co je to expanse.

0 0
možnosti

To jste mel ucinit drive nez jste utrolil tento prispevek.

2 0
možnosti

Vietnam, 2x Irák, Lybie vojenské základny v poražených státech po 2hé SV Japonsko Německo a nejen tam. Nejvyšší vojenské výdaje. Světový četník. Díky, že nás chrání taková bohulibá vemoc.

0 0
možnosti
Foto

Pochopil jste o čem je blog? Nebo na to mozeček nestačí?

2 0
možnosti
Foto

Klasika. Kremrole když nevědí kudy kam tak hned začnou s USA. Doporučuji jim, ať si tedy o USA napíší blog. Tento blog je o Kazachstánu a Rusku.

2 0
možnosti

Doufám, že nejste tak naivní, abyste nevěděl o investicích z USA do této akce v Kazachstánu. Mně kremrole nechutnají, ale blbost ještě méně.

1 1
možnosti

Úroveň krutosti násilností je přímo úměrná zoufalství národa. Skutečná chudoba zasáhla většinu národa, kdo může, bere nohy na ramena. Zoufalí jsou i tamní mocní, vlastními silami už to nezvládají, represivní složky mají totiž také vlastní místní rodiny. Pro udržení moci se rozhodli pro "zvací dopis", to důvěrně známe.

Skutečně mi je tamních lidí líto.

Pro Putina je to jen další ukázka síly hlavně směrem domů, do Ruska, vzkazuje "zapomeňte na rebelie". V Rusku je to s chudobou podobné, proto si nemůže dovolit skutečně krvavý konflikt s Ukrajinou, pokud chudým rodinám navíc začnou umírat synové ve válce bude s režimem zle. Podobný důvod, demonstrace Ruských matek, byl dalším pro stažení Rusů z Afganistánu.

0 0
možnosti

Demonstranti ovládli centrum města, zničili budovy prokuratury, radnice i sídlo prezidenta. Situace je podle listu The Guardian nepřehledná.

Ve středu se protesty, které propukly v neděli po zdražení LPG na dvojnásobek, změnily v násilné.

Začalo to pokusem převrátit na ulici autobus a rozšířilo se rabování. V ulicích chyběli policisté, kteří by mohli zabránit rabování obchodů a zapalování aut.

Protestující dav vedli banditi a teroristé se zbraněmi, armaturami, pendreky a Molotovovými koktejly, kteří proráželi nepočetné policejní kordony za pomoci těžkých nákladních aut a traktorů.

Občanská aktivistka Irina Medniková uvedla: „Prezidentská rezidence je celá vypálená, brány byly vyvrácené pomocí aut a traktorů, všechna okna byla rozbitá a vevnitř byl kouř a hrozný pach spáleniny.....

:-(:-(:-(

3 0
možnosti
Foto

Daník je dnes rozpáraděný. Nějak se mu boří bábovičky ;-D.

3 0
možnosti

Nepřipomíná vám to něco ?

Demonstrace před Kapitolem se vystupňovala ze skandování v nepokoje a dobývání se do hlavní budovy. Krátce před 14. hodinou demonstranti rozbili prosklená okna a dveře a jimi postupně pronikli dovnitř.

Demonstranti pronikli bezpečnostními opatřeními, vstoupili do Kapitolu a obsadili evakuované sídlo Senátu. Příslušníci ostrahy tasili ruční palné zbraně a použili slzný plyn, aby zabránili vstupu do evakuované Sněmovny reprezentantů, přesto útočníci pronikli i do jednacího sálu Sněmovny. Část útočníků byla podle federálních úřadů odhodlaná zajmout poslance a část je chtěla zabít. Na záběrech z Kapitolu je zachycen muž se stahovacími pásky na ruce. Několik budov v komplexu Kapitolu bylo evakuováno a všechny budovy v komplexu byly následně uzamčeny.

Opětovné zabezpečení budovy bylo oficiálně oznámeno v 17.40 hod. místního času. Město Washington vyhlásilo již na šestou hodinu podvečerní zákaz vycházení. Na místo incidentu byla (asi 3 hodiny po začátku nepokojů) povolána Národní garda USA; její nasazení schválili úřadující ministr obrany Christopher Miller a viceprezident Mike Pence. Přes narušení schůze, která musela být kvůli útokům přerušena, bylo po zásahu bezpečnostních složek jednání zákonodárců obnoveno a Senát v brzkých ranních hodinách 7. ledna 2021 potvrdil Joea Bidena do funkce prezidenta Spojených států amerických.

;-)

0 1
možnosti

Ted jsem tu bratrskou pomoc videl v tivi. Dost mi to pripominalo tu o krestanskych vanocich v roce 1979 v Afghanistanu. Letos mame pravoslavne vanoce v kazachstanu.

Cekam jak slavne budou za dest let odchazet z Kazachstanu.

3 1
možnosti

Obávám se, že v tamních stepích se těžko najde někdo tak obdivuhodný, jako byl Ahmad Šáh Masúd... :-(

0 0
možnosti
Foto

Další bratrská pomoc na obzoru. NDR 1953, Maďarsko 1956, ČSSR 1968, Afghánistán 1979, Polsko 1980 (téměř), Podněstří 1992, Gruzie 2008, Ukrajina 2014, Kazachstán 2022.

9 3
možnosti

Škoda, že nemám čas ani chuť tu uvést bratrskou pomoc americké světové holubice míru. Ten seznam by byl poněkud delší.

3 5
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,70
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.