Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

At to zaplati ten vul,co jim vsem slibil 130%....zitra prijdou hasici,ze chteji 150% a za tyden policiste,ze chteji 180%.....snad jednou prijde nekdo,kdy chce byt na 50% nebo 20%

2 0
možnosti

Každý, kdo dělá za peníze blízké minimální mzdě /17.300 Kč/, tak to dělá dobrovolně. Mám takový pocit, že je to tak cca 40% průměru. Takže takových lidí je dost. A je dost i těch, co dělají na všelijaké dohody atd., takže si možná vydělají víc jak 15 čistého, ale zase nemají důchodové pojištění a co se zdravka týče, tak jsou samoplátci.

0 1
možnosti

Podlehl jste mediálním manipulacím. Kantoři nešli do stávky kvůli platu kuchařek, nebo svým platům, ale kvůli financování školství. A teď se cítí podvedeni tím, jak to odboroví bafuňáři prezentovali.

4 3
možnosti

Učitele má za pitomce každý.

0 1
možnosti

Být živnostníkem je zcela jistě Vaše volba. Mnozí se tím holedbáte s poukazováním na to, že po státu "nic nechcete". Myslel jsem, že zrovna Vy byste mohl chápat důvody stávky. Za prvé byly dlouho a dobře prezentovány a za druhé......vidím a žiju zde. To, že stávky podpořily i podniky, lidé ve škodovce apod je zcela jistě symbolem toho, že lidem dochází trpělivost s konáním současné vlády. Ano, i učitelé stávkují za platy svých kolegů v podpůrných provozech jako jsou jídelny, protože vidí dopředu a ví, že to nedopadne dobře, pokud pojedeme vládním stylem. Budete se divit, ale i já si myslím, že "úsporný" balíček je velmi chabý. Většina ekonomů tvrdí, že to je vlastně jen kosmetická úprava, která financí ušetří jen minimum. Nikde se také nehovoří o příjmech do rozpočtu a to je hlavní problém. Vláda sama uzákonila učitelům 130 procent - osobně s tím hrubě nesouhlasím, ale zákon by měl být naplněn a stále není (rodinu mám ve školství i zdravotnictví). O peníze jde vlastně pouze "mladým" lékařům, kteří ve své nenažranosti neví co by...... A i kdybych to vše pominul, tak to, jak se představitelé této vlády chovají ke svým voličů, k opozici, kde mě udivují svou arogancí....to jediné mi stačí k tomu, abych stávku podpořil.

8 7
možnosti

Tak úroveň dluhování nastavili socani a po nich Babiš a nedivím se Fialkovi a spol., že nechtějí jít do žádného kalouskovského umrtvovacího šetření, protože to by je dostalo na politický hřbitov /jako Nečase, Kalouska.../. Za mne si Fiala a spol. počínají docela dobře, resp. mám jedinou výhradu, a totiž, že jsou moc aktivní. Mohli by dělat míň. Volby za dva roky stejně vyhraje Babiš, tak proč mu to jakkoliv usnadňovat. Schodek rozpočtu by mohl být 500 mld ročně, při 20% inflaci se to srovná. A pak ať se s tím inžynýr popasuje, když je to takový slavný podnikatel. S byrokraty v EU je jedna ruka, tak proč by nemohl být i s MMF a SB.

2 1
možnosti

Někde jsem zahlédl titulek článku "A co když za Babiše bylo opravdu líp"? Bylo to za paywallem, takže jsem si nepočetl, ale divím se, že to někdo vůbec rozebírá. Jasně že za Babiše bylo líp než teď, to tak bývá, ze v konjunktuře se míváme líp a jsme optimističtější než v období poklesu. Jenom by mne zajímalo, jestli se v tom pro mne zamčeným článku mluví o tom, že tu konjunkturu ukončil náš předseda vlády na konci roku 2019, když bezvýhradně souhlasil s tím Grýndýlem. Od té doby to jde z kopce, a zrychluje se to. /Jasně já tomu stejně nevěřím, průser začal tím, že umřel Kája. Bůh nás opustil, nechceme si to připustit, tak nás realita probudí, no.)

1 1
možnosti

No, az budou mit ucitele opravdu tech 130 % prumerne mzdy, tak by ten clanek nemel chybu.

2 0
možnosti

Tak nestávkujte a stávku neřešte.

7 0
možnosti

Ve svém popisu zde na iDnes máte napsáno "Nebereme žádné dávky ani podpory.", ale pak napíšete článek o tom, jak Vám stát zadotoval FVE. Není to trošku v logickém rozporu? Není dotace forma podpory? Máte pak morální nárok kritizovat stávku za vyšší platy?

6 0
možnosti
Foto

Ale FVE se nijak významně nepodílí na výdělečné činnosti pana autora. Taková dotace je myšlena jako druh investice do energetiky.

A Vy jste něco "zadarmo" od státu nedostal?

Stávkovat za vyšší platy v době, kdy je potřeba zalepit nejhorší díry vzniklé minulou vládou, je trochu mimo.

Vyšší platy ano, pokud se zvýší produktivita práce.

6 7
možnosti

Né, že by vláda fungovala dobře. Zbavili jsme se komunistckého státu, ale komunističtí zlořádi nám nalezli téměř do všech stran a do odborů. Měli bychom se ptát, jak je to možné? Lidé by si měli spíše všímat, jak se Havlovy lavičky stávají pomníky socialismu a po odchodu V. Klause není nikdo schopen usměrnit tyto hlasy tam, kam patří a říci lidu, že jedině soutěž (kapitalismus) může být prosperující. Stát nezná soutěž a přesto mu jeho ovce v ulicích dávají stále příležitost. Buďme občany a pojďme raději opět soutěžit než v ulicích požadovat pionýrské dávky, které jsou vlastně od nás sebe samých. :)

9 1
možnosti

Těžká soutěž, když má někdo doping v podobě dotaci...myslím v rámci EU....

8 0
možnosti

Stávkoval bych tak jako stávkuji každý jiný den v roce, ale bohužel dneska je termín pro DPH a kámoši mi zase poslali doklady na poslední chvíli, takže bohužel, dneska budu výjimečně něco dělat. Jinak samozřejmě protestuji proti fialové vládě, resp. proti všem vládám, protože se mi nelíbí ta inflace. Podobně ani deflace mi nebývá po chuti. Rovněž daně jsou vysoké, i důchodová daň je vysoká (musím platit), i důchody jsou vysoké (nikdo mi žádný neplatí, navrhuji proto snížit nebo zrušit úplně). Počasí nestojí za nic, je buď moc horko, nebo zima. Elektrika je prý drahá, což nemohu posoudit, protože na jedné zahrádce mám už cca 8 let něco špatnýho s rozvaděčem a elektrika ne a nejde a na další zahrádce elektriku nemám zavedenou vůbec. Holt Brno, vždycky se můžu přestěhovat, no. Do Prahe. - - - - Ale koukám že už mi funguje server s účetnictvím tak nashledanou příště ať se vám všem pěkně stávkuje. Toto přání se netýká mého serveru, ten ať stávkovat přestane.

5 0
možnosti

Tak, konečně hotovo. Poctivá dvanáctka pana účetního. Léčit se z toho budu týden. Zítra si chválabohu odpočinu, půjdu rubat na šachtu.

0 0
možnosti
Foto

Proč to musíte dávat tak okázale najevo?

10 4
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,22
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.